Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Projekt Maritim utveckling Bohuslän är i hamn

Projektet maritim utveckling Bohuslän är nu slut. Fyra kommuner, Strömstad, Sotenäs Lysekil och Tanum,  har samarbetat inom områdena: affärscoach, evenemang, gästhamnar, transporter, marina livsmedel och innovationsarenor. Läs gärna slutrapporten från projektet.

Slutrapport från projektet.


Krögarmöte den 4 november

Välkommen till krögarmöte i Stadshuset den 4 november. Kommunens olika förvaltningar kommer informera dig om nyheter och annat som berör dig som krögare.

Datum: 4/11
Plats: KF-salen, Stadhuset
Tid: kl. 14-16

Du anmäler dig via länken nedan.
henrik.rorberg@stromstad.se


Tips! Seminarium om sälj och marknadsföring

Seminariet ”Att sälja med framgång” ger dig kunskap och inspiration om hur du kan arbeta effektivt med din marknadsföring och försäljning. När du kan få kunden att förstå sitt behov och du vet hur mycket tid och resurser måste du lägga ned per vunnen order, då har du bättre förutsättningar att lyckas med ditt företagande. Seminariet är gratis.

Plats: Sotenäs Symbioscetrum, Kungshamn
Datum: 23/10
Tid: kl. 15-18

Anmälan och mer information.


Tips! E-handelsdagen i Uddevalla

Välkommen till en inspirerande heldag om e-handel den 14 november, med aktuella föreläsare och många spännande möten.

E-handelsdagen Fyrbodal arrangeras av Entreprenörsarenan och Högskolecentrum Bohuslän tillsammans med Borås Yrkeshögskola. Vi vill skapa en mötesplats för e-handlare i regionen.

Anmälan och information


Välkommen till Before Work den 25/10

Kom, umgås och nätverka med företagare och andra personer från näringslivet och kommunen och få information om vad som är på gång i Strömstad.

Datum: 25 oktober
Plats: Silje-Eks Havtorn HB - Kvarnebäcksvägen 8, Strömstad.
Tid: Frukost serveras mellan kl. 7.30-8 och därefter får du lyssna på intressanta föredrag fram till kl. 9.

Börje Ek och Wiveka Siljeros berättar om sin verksamhet.  Silje-Eks Havtorn arbetar med odling, förädling och försäljning av havtorns produkter. Produkter som de har till försäljning är bl.a. marmelad, dessertsås, sylt, gelé, nektar, musli, mjöl, te och godis. Planer finns att även ta fram en havtornsjuice.  De har gårdsbutik, sommarcafé och en Webshop.

Välkomna till en inspirerande morgon!

Sista anmälningsdag är 24/10 och du anmäler dig här. 

Kostnadsfritt


Ansök om försäljning av tobak innan den 1/11

Det är hög tid att söka tobakstillstånd om ni ska fortsätta sälja tobak. Senast 1 november ska ansökan vara inkommen till Strömstad kommun för att övergångsreglerna ska gälla för er som redan säljer tobak.

De nya reglerna om tillståndsplikt innebär att den som säljer tobaksvaror måste ha tillstånd till det. Det gäller såväl den som säljer tobak till konsumenter (detaljhandel) som den som ägnar sig åt annan försäljning av tobak (partihandel). Tillstånd ansöks om hos kommunen. Nya verksamheter eller anmälda verksamheter som inte inkommit med ansökan innan 1 november 2019 får inte sälja tobaksvaror innan tillståndsbeslut givits från Miljö och Byggförvaltningen. Frågor kan besvaras av Anna Sanglert, anna.sanglert@strömstad.se.

Blankett finns här 


Nyhetsbrev från Strömstads kommun, oktober 2019

Redaktör: Hans Friberg, näringslivsutvecklare Strömstads Kommun, tel 0521-19169, hans.friberg@stromstad.se
Ansvarig utgivare: Mats Brocker, Kommundirektör, Strömstads Kommun, mats.brocker@stromstad.se

facebook

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.