Hur lätt är det att själv tänka utanför boxen - nyfiken på ett alternativ? 
- här kommer masterbiz nyhetsbrev #1:2019

Har ni koll på vad en Gig:are är?

Fasta anställningar som ersätts av kortare uppdrag, projekt eller ”gig” kännetecknar den nya arbetsmarknaden med samlingsbegreppet Gig-ekonomi. Idag utgör ”gigarna” cirka 20 procent av arbetsstyrkan i Sverige och andelen lär växa.

Bakom gig-ekonomin finns tre tydliga drivkrafter. Digitaliseringen som gör det hela möjligt, det faktum att företagen behöver vara mer flexibla när det gäller kompetens samt en förändrad attityd hos arbetstagarna. Fler och fler företag, använder sig av interimslösningar och konsultuppdrag för att lättare att hitta den kompetens man behöver för en specifik uppgift. Långsiktighet har bytts mot matchning. Guldklockans tid är förbi helt enkelt– gigekonomin är här för att stanna och det finns många skäl att se gigekonomins framväxt som positiv – något som möjliggör en effektiv matchning mellan utbud och efterfrågan.

Hur ser ditt företags behov ut när det gäller kompetens för en specifik uppgift? Masterbiz kanske inte direkt är någon ”gigare”, men kan erbjuda såväl kortare projektuppdrag som interimsuppdrag för ditt företags fortsatta utveckling.

Välkommen att höra av dig för en förutsättningslös diskussion! 


 

Var är vi?

Vart vill vi?

Hur kommer vi dit?

 

Tre enkla frågor som kan vara avgörande för ditt företags fortsatta utveckling!

Masterbiz har verktygen och erfarenheten för att vägleda och stötta i den fortsatta utvecklingen för ditt företag. Slå gärna en signal för att diskutera vad vi kan göra tillsammans!

 


Strategisk utveckling stärker…

Masterbiz är sedan hösten 2017 engagerad i att driva aktivt styrelsearbete tillsammans med Canon Business Center Norrköping. 

Masterbiz är sedan en tid tillbaka engagerad i ett uppdrag att hjälpa Qstar och Swea energi att ta fram en modell för ett mer hållbart och långsiktigt samarbete under partnerliknade former med sina underleverantörer inom transport. 

Läs mer om bolagen och uppdraget på hemsidan!


masterbiz hade för några år sedan uppdraget att rekrytera en ny styrelse till Byggentreprenören i Norrköping.

Styrelsearbetet är i full gång och bl.a har det resulterat i att Byggentreprenören nu har fått en ny och inspirerande identitet - ni har säkert sett den på många stortavlor och andra reklamplatser i regionen.

Att utveckla affärerna kan göras på flera olika sätt!


ELLER RING

0708-39 89 00linkedinhomepage

I dessa utskick kommer du att framöver få en hel del bra tips och tankar omkring företagande och företagsutveckling. Men inte mer än en gång per månad - så jag hoppas du vill var med under resan.

Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Flygplansbild från blaklader.se