Vecka 7/2021

2021-02-15

 

Här kommer årets första medlemsbrev. Vi har nu haft riktig vinter med rejäl kyla ett par veckor. Banan är öppen för spel (vinterbana) för den som vågar utmana kylan. Även rangen är öppen.

Det kalla värdret har inneburit att våra dammar frusit och vi har haft många ickegolfare på banan då dammarna varit välbesökta av skridskoåkare i alla åldrar. 

På medlemsfronten ser det bra ut så här långt. Vi är i skrivande stund 467 medlemmar men vi saknar fortfarande en del inbetalningar. Slutligt resultat på medlemsantalet vet vi inte förrän en bit i i mars, men det ser bra ut så här långt.

Bokslutsarbetet pågår för fullt. Alla ombokningar är gjorda och preliminärt ser vi ut att hamna på ett plusresultat strax under 300 000 kr för 2020, vilket vi får anse vara riktigt bra. Vi får återkomma med exakta siffror när bokslutet är klart.

Vi har även tecknat ett avtal med ett företag som vill dyka efter bollar i våra dammar. Detta kostar oss inget, men ger en liten ersättning till klubben baserat på antal bollar de får upp. Kommer förmodligen inte att ge några större summor. En fördel är dock att vi får koll på om de karpar vi tidigare släppt ut i den stora bevattningsdammen fortfarande lever.

Vi har även passat på att rensa bort all vass från dammarna för att förhindra att de växer igen. Vassen kommer så klart tillbaka när värmen kommer , men vi hejdar tillväxten något.

Kalle har fått god hjälp av Krister, Tommy och Janne från torsdagsgänget. All vass rensades och eldades upp.

 
 

Så här ser det ut vid den stora dammen efter rensning.

Beträffande problemen med bollar från rangen som kommit in mot den nya gymnastikhallen så har vi haft en fortsatt dialog med kommunen. Vi är överens om att skyddsnät behövs och även utformningen av detta. Att sätta upp pålar och nät kommer att kosta runt 550 000 kr exkl. moms. Vid de samtal vi haft med kommunen är vi överens om att kommunen tar kostnaden i samband med uppsättning. Vi delar sedan på kostnaden. Exakt fördelning är inte riktigt förankrad ännu. Vi väntar på svar. Klubben del av kostnaden kommer att läggas på arrendet och betalas av  på 12 år. 

Arbetet med renovering av klubbhuset löper på. Albert Stjernkvist har gjort ett jättejobb med gipsning av samtliga väggar. Därefter har väggar tapetserats och väggar och tak har spacklats. Nytt golv skall läggas.

 
 

Ovan kan ni se lite hur det kommer att se ut efter att frivillga från torsdagsgänget gjort en insats med målningsarbete. 
En VVS-firma skall i dagarna fixa flytt av vatten och avlopp. Därefter kan köksbänkar monteras. Bänkskivor är beställda från IKEA och  kommer att levereras om ca fyra veckor. Enligt preliminär tidplan hoppas vi kunna öppna upp i mitten/slutet av mars.

På marknadssidan kan vi meddela att vi fått en ny samarbetspartner i form av Kullabygdens mäklarfirma. De har även ett erbjudande till alla medlemmar. Går ni i tankar om att sälja er fastighet så får ni 5000 kr i rabatt på mäklararvodet, se nedan:

 

För att göra reklam för vår range och bana har vi även beslutat att skicka ut en informationsbroschyr till alla hushåll i kommunen. Vi hoppas kunna göra vår anläggning mer känd för alla som är intresserade av golf i vårt närområde.

Slutligen kan vi informera om att alla som betalt sin avgift kan hämta sina bagbrickor hos Vivian i kansliet och de som betalt i tid kan få laddat 200 bollar på bollkortet. Se öppettider på hemsidan.

Nu ser vi fram mot en ny golfsäsong och missa inte möjligheten att komma igång med svingen genom att träna på rangen och kanske boka en träningstid hos våra tränare se mer på info från tränarna  

Ha det så bra!

Hälsningar från Klubbledningen.

 
 
 
FacebookHome Page

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem i Höganäs Golfklubb