Nyhetsbrev med senaste nytt från Svenska Curlingförbundet. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

VECKA 6 2017  |  TORSDAG 9 FEBRUARI 2017


Sigfridsson från Skellefteå CK

vann SM damer

Det var två favorit-tippade lag i damernas SM-final. Lag Sigfridsson från Skellefteå och lag Hasselborg från Sundbyberg. Hasselborg gick direkt till final efter att ha vunnit samtliga matcher i grundserien. 

Sigfridsson mötte Östersunds CK, Woolpower i semifinal och vann med övertygande siffror på söndagens förmiddag. 

Finalen var jämn. Sigfridsson hade ett övertag med en trepoängsledning efter åtta omgångar. I nionde gjorde Anna Hasselborg en riktigt snygg sten för att ta tillbaka en trea och det var oavgjort inför sista omgången. Med sista sten drog Cissi Östlund till knappen och tog hem guldet till Skellefteå CK. Laget består av Margaretha Sigfridsson, Maria Wennertröm, Nina Bertrup, Cissi Östlund och coach Fredrik Hallström.

LÄS MER


SM-guld till Team RP från

Sundbybergs CK

Sundbybergs CK, Team RP gick helt obesegrade genom herrarnas SM 2017. Laget med Joakim Flyg, Victor Martinsson, Henrik Leek, Kristian Lindström och coach Kenneth Lindström, är nytt för säsongen och har en mycket bra start tillsammans. 

Finalen spelades mot Göteborgs CK, Nygren och det var ganska tidigt i matchen som lag RP kopplade greppet och tog ledning med 4-0 efter tvåomgångar. Slutsiffrorna skrevs 8-3. 

SM-bronset gick till Skellefteå CK, Melin som vann mot Östersund CK, INAB i en mycket jämn bronsmatch. 

LÄS MER


Södertälje CK, Rolling Stones

vann SM rullstolscurling

SM-guldet i rullstolscurling vanns för tredje gången i rad, av Södertälje CK, Rolling Stones med Gert Erlandsson, Ronny Persson, Kicki Ulander och Patrik Kallin. 

SM rullstolscurling hade sju deltagande lag och i semifinalen ställdes de två favoriterna Södertälje och Jönköping Energi 1 mot varandra. Södertälje gick segrande ur kampen och fick möta en kombination av Jönköping, Göteborg och Östersund i finalen. De erfarna landslagsspelarna från Södertälje tog ledningen ganska tidigt och vann med slutsiffrorna 8-4.

Bronset vanns av Jönköping Energi 1, som mötte Amatörerna CK, Hjultomarna i bronsmatchen.

> LÄS MER 


Silver till Team Eskilsson i Vinteruniversiaden

Lag Eskilsson från Skellefteå CK med Johannes Patz, Fredrik Nyman, Gustav Eskilsson, Patric Mabergs och coach Flemming Patz vann silver i Vinteruniversiaden i Almaty, Kazhakstan. 

Killarnar rankades två efter grundserien och fick möte Tjeckien i semifinal. En match som de vann med 8-6.

Finalen började tufft, då Storbritannien tog en tvåa i första och sedan stal en tvåa. De svenska killarna jobbade sig sedan tillbaka och vände till ledning, med en stulen tvåa i åttonde omgången. De låg under med 6-7 inför sista omgången och behövde en tvåa för vinst. Då var det istället Storbritannien som stal en etta och vann. Allt som allt, en mycket fin prestation och ett riktigt bra mästerskap av lag Eskilsson!


Brons till Team Panthera i Vinteruniversiaden!

Sveriges damlag med Isabella Wranå, Jennie Wåhlin, Almida De Val, Fanny Sjöberg och coach Alison Kreviazuk har vunnit brons i Universiaden.

Svenskorna vann mot Schweiz i bronsmatchen. De två första omgångarna nollades av schweiziskorna och sedan stal Sverige en trea. Lagen utbytte sedan ettor i resterande omgångar och det var just den stulna trean som visade sig avgörande för matchen. 

Finalen gick mellan Kanada och Ryssland, där Kanada som skippas av dubbla juniorvärldsmästaren Kelsely Rocque, vann med 8-3.

– Det känns jättebra att vinna brons. Vi har kommit fyra i ett par mästerskap innan så nu är trenden äntligen bruten. Det har varit ett riktigt bra event, med fantastisk is. Spelarbyn har varit fantastisk och det har varit roligt att vara med andra studenter och se annan idrott, sa skip Isabella Wranå efter bronsmatchen.


Succé för "KidsCurling" i

Östersund Junior Open

Foto: © Jörgen Nilsson

Östersund Junior Open gick i helgen med en Kids-klass inkluderad till startfältet. Det var fyra lag som spelade Kidscurling och arrangörerna rekommenderar fler klubbar att komma igång med turneringar och verksamhet för de minsta. Såhär säger Jörgen som var med och anordnade tävlingen:

"Jag hade så pass roligt åt spelarna att jag vill att vi kör en tävling på hösten och en på våren. De ger så mycket tillbaka med sin avslappnade och sköna inställning. Att ligga ner i boet och kolla in stenen. Att simma lite längs sidlinjen kan ju vara ett sätt att borsta bort känslan av en dålig match. Att efter varje sten kolla in sig själv i spegeln medan man gör en ny pose är ett annat sätt att slappna av. Det är alldeles för lite sånt i vuxencurlingen." 

> LÄS MER OM KIDS

 

Foto: © Jörgen Nilsson


Spela figur med ny app

Curlaren Jon Larborn har tagit fram en app för att hålla koll på resultatet när du spelar figurcurling. Den kommer att utvecklas vidare och fungerar nu fint för att fylla i dina poäng och följa din figurserie. 

Ladda ner appen som heter Figurspel-Curling och utmana dina kompisar i figur!Kommande SM-tävlingar


facebooktwitter

Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.