Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


Hej !

Sommaren är här, äntligen! Många av oss ser nog fram emot litet ledighet, avkoppling och varför inte naturupplevelser. Tänk att få bada i havet, till exempel!

Tack till alla ActiLeg-intresserade samt våra användare, från Pajala till Malmö!


Prova-på-resa

Tack till Poseidon i Göteborg!

I mitten av juni åker vi till Göteborg med omnejd för att intresserade skall få se och prova ActiLeg samt Treax-plattorna på hemmaplan. Intresset var stort på vårens mässor i Göteborg, Lund med flera orter och nu finns det möjlighet att få känna på produkterna litet mer i den egna miljön.
Kontakta oss vid intresse så försöker vi komma och visa våra lösningar för en aktiv äldrevård. Vi siktar på en resa under vecka 24 eller 25 och stannar gärna till även på vägen mellan Stockholm och Göteborg, i Halland, Bohuslän, Skåne m.m..


Äntligen filmtajm!!

Se våra kundfilmer samt några Treax-filmer med exempel på övningar.
Månadens ActiLeg-film: Orust kommun.
Treax 1Treax 2, Treax 3 (den nya "reaction-funktionen").

ActiLeg för rörelse

Genom att två personer samarbetar i träningen, blir det enklare att kunna röra på benen även vid demenssjukdom och förvärvad hjärnskada. Medhjälparen/vårdaren driver tramprörelsen och vårdtagaren "åker med" via de sammankopplade pedalerna. Det blir enklare att förstå hur träningen går till, när någon annan visar och leder övningen.

Treax för balansträning

Övningarna kan varieras stort med Treax-plattorna: träna koordination, förflyttning, balans mellan höger och vänster ben, balans tå-häl, följa ljussignalens färg med förflyttning till en platta med den färg som ljussignalen indikerade, med mera. Se filmer med övingar, ovan.


20 % avlider inom en månad

Omkring 20 % av alla som kommer in på äldreboende avlider inom cirka 1 månad från det att de kommer in på boendet, enligt en artikel från Schön m.fl. (tyvärr kan vi inte länka till den):

Schön, P., Lagergren, M., & Kåreholt, I. (2015). Rapid decrease in length of stay in institutional care for older people in Sweden between 2006 and 2012: results from a population-based study. Health & Social Care in the Community, first published online 5 May 2015.

Detta väcker tankar, bland annat kan man ju undra om vi numera inte får flytta in på äldreboendet i rimlig tid, för att få hjälp när vi behöver den, inte bara när det är panik. En god vård på äldre dagar bör väl vara tillgänglig så att den underlättar våra sista år, kan man tycka.


En god kamrat!

Sprid gärna brevet på Facebook, Twitter, LinkedIn!


Tack för att du läser och sprider vårt nyhetsbrev!

Allt gott!

Med vänlig hälsning,
Sten Bodin, ActiLeg AB


ActiLeg AB, Träffgatan 2, 136 44  Handen
Tel: 0702-838365        e-post: info@actileg.com       Hemsida

Du får detta nyhetsbrev då du är en kund till oss eller för att vi tror att det kan vara intressant för dig.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.