Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Professionell hudvård, hudrengöring och hudskydd 

- STOKO-Shop Nyhetsbrev. Maj 2017. Nr.5  - 

Ta hand om din hud.

Huden består av tre hudlager som skyddar oss mot infektioner, reglerar kroppsvärmen och håller vatten kvar i kroppen. I överhuden som kallas hornlagret produceras ständigt nya hudceller som vandrar upp mot hudytan. Detta lager fungerar som en skyddsbarriär för kroppen. Normalt innehåller hornlagret ca.10% vatten. Om huden torkar ut bildas sprickor i hornlagret som då förlorar sin skyddande funktion.

Hudvård

Om fuktbalansen i huden inte återställs genom att man smörjer sig med en fuktbindande hudkräm finns risk att olika ämnen tränger ner i huden och orsakar hudsprickor, inflammation och eksem.

Varför får vi torr hud?

Under vinterhalvåret och i kalla arbetsmiljöer får många problem med att huden blir torr och att ömmande hudsprickor uppstår. Vi har idag också en livsstil som gör att många får problem med torr hud. Vi duschar och tvättar oss ofta, vistas i varm och torr inomhusmiljö och utsätter huden för kemikalier och parfymer. Därför är det viktigt att vi regelbundet smörjer in huden med mjukgörande och fuktbindande hudkräm. På så sätt bibehåller vi en mjuk och smidig hud och risken för inflammation och eksem minskar.

Stokolan är en serie professionella hudvårdsprodukter med mycket goda återställande och vårdande egenskaper. Stokolan rekommenderas för såväl privat egenvård som för yrkesam användning t.ex. inom industrin, byggnadsarbeten och i miljöer som hanterar livsmedel.

Stokolan-serien är ECARF certifierad.
Det europeiska centret för allergiforskning (ECARF) utdelar ECARF-kvalitetsmärket till allergivänliga produkter. Stokolan krämerna är därmed lämpliga för personer med allergi och/eller eksem.

Stokolan Classic
Stokolan Classic

Rekommendationsguide:

Normal hud:

-Stokolan Hand & Body. Prisvärd hudlotion för dagligvård av händer, ansikte och kropp. Hand & Body har vårdande egenskaper som återfuktar, stärker hudens naturliga återuppbyggnad och stärker hudens elasticitet. Upptas snabbt av huden.

 

-Stokolan Light Gel. Hudvårdsgel för daglig hudvård. Behagligt parfymerad fuktgivande gel som absorberas snabbt av huden utan att efterlämna en kladdig eller oljig yta. Gelen har en lätt kylande effekt. Innehåller glycerin som återfuktar huden. Kreatin stärker hudens egna skydd av barriärlipider och hjälper cellförnyelsen. pH 6.5.

 

-Stokolan Light PURE. Parfymfri och färgämnesfri hudvårdskräm som minskar risken för hudirritation. Ger inte smak eller doft åt livsmedel. Innehåller glycerin, allantoin och sheasmör som återfuktar och vårdar huden. Lämplig även med täta handskar, typ latex- och nitrilhandskar.

 

Torr & irriterad hud:

-Stokolan Classic. Originalet och den mest sålda Stokolanen. En fuktgivande och vårdande kräm som återställer torr och irriterad hud. Används även som förebyggande hudskydd mot mekaniskt slitage och icke-vattenlösliga ämnen. Passar alla hudtyper. Speciellt lämpad för ansikte, händer och fötter. Upptas effektivt av huden. Högt glycerininnehåll förstärker elasticiteten och lugnar huden. Innehåller lanolin som stärker hudbarriären och mjukar upp huden. Milt parfymerad. pH-värde 7,0.

 

-Stokolan Sensitive PURE. Fuktgivande och återuppbyggande kräm för dagligvård av känslig och stressad hud. Innehåller inte parfym, färgämnen eller konserveringsmedel. Lämplig för hudtyper som lätt får allergier och eksem. Används även som förebyggande hudskydd mot mekaniskt slitage. HACCP bedömd för att bekräfta lämplighet i livsmedelsindustrin.

 

Mycket torr & irriterad hud:

-Stokolan Intense. Hudvårdande kräm särskilt utformad för att vårda och återuppbygga skadad, mycket torr och irriterad hud på djupet. Innehåller en sammansättning av aktiva ingredienser - bivax, druvkärnolja och ceramidkomplex, allantoin och urea - som återfuktar, mjukgör och återuppbygger huden.


Våra vänner Ninasmat tipsar!

Varje år firar vi Morsdag sista söndagen i maj månad, i år är det den 28 maj. Dagen handlar om att man visar att man älskar sin mamma.

Alla mammor ska få känna sig speciella just den här dagen. 

Lakrids 20 Kisses

Prova på någon av våra utvalda godsaker, choklad, te, lakrits och snacks.
Om du är långt bort från din mor denna dag så är alltid ett personligt brev eller vykort uppskattat, skriv något personligt som visar mor kärlek och uppskattning.
Eller varför inte skicka en present i form av något gott ätbar godsak, vi på Ninasmat kan hjälpa dig med skicka att inslagna presenter och personliga meddelanden. Frakt 35kr - FRI FRAKT över 350 kr

Ange kod: stoko1705 så får ni 15% rabatt på hela sortimentet tom 31/5.


© 2004-2017  Stoko.se/STOKO-Shop     info@stoko.se

facebookinstagramhomepage

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.