Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


Hej !

Mäss-special!

Nu tar vi fram kalendern och bokar in vårens mässor, det skall bli jättekul att få träffa alla intresserade besökare och utställare! Kom och diskutera utmaningarna inom äldrevård och rehabilitering, speciellt vikten av att enkelt kunna hålla igång motoriken hos vårdtagarna. Testa ActiLeg och Treax pads på plats i vår monter, det är bästa sättet att upptäcka den verkliga nyttan med lösningarna!
Träna rörelse, balans, koordination samt kognitiva funktioner.


Besök vår filmhörna

Få inspiration och ladda inför mässorna med att se våra filmer!

De flesta filmerna är inspelade hos våra kunder som berättar om sina erfarenheter av ActiLeg, några produktfilmer avseende ActiLeg och Treax Pads hittar vi också där.


Mässorna våren-16

9 – 10 mars, Hjälpmedelsmässan i Lund.
Sparbanken Skåne Arena, Lund.
Äntligen en mässa med ActiLeg och Treax i Skåne!
I vår monter har vi hjälp av upphovsmannen och produktägaren till Treax pads så passa på att få en grundlig genomgång av produktens funktion, behoven bakom produkten, resultat från kunder, etc. Detsamma gäller för ActiLeg.
Registrera dig här för gratis biljett!

20-21 april, Funka för livet-mässan i Växjö
Tipshallen, Växjö.
Funka för livet är mässan och mötesplatsen för personer med funktionsnedsättning, närstående samt seniorer. Här samlas också yrkeskåren för att dela kunskaper och prata om framtidens produkter och tjänster för ett enklare vardagsliv. Boka din biljett här, se utställarlistan och läs om utbildningar i samband med mässan.

3 - 4 maj, Ett samhälle för alla (ESFA) i Örebro
Conventum Arena, Örebro.
ESFA är en mässa som presenterar hjälpmedel och välfärdsteknologi som underlättar vardagen och ökar livskvaliteten. Som extra dragplåster underhåller Lennie Norman och Jesper Odelberg!
Mer info hos Ett samhälle för alla och Seniorevent.


19-20 maj, Svenska Demensdagarna i Göteborg
Svenska Mässan, Göteborg.
Även här finns Treax produktägare med oss i montern!
Svenska Demensdagarna är en konferens samt utställning, man måste vara anmäld som deltagare för att få vara med. En riktig höjdarkonferens som efter flera framgångsrika år i Karlstad nu kommer till Göteborg. Anmäl dig på Svenska Demensdagarnas hemsida.


ActiLeg

ActiLeg testas på Orust

Med ActiLeg blir det enkelt att hjälpa en annan person att få röra på sina ben. Den som inte själv kan träna och hålla igång sina ben får hjälp med tramprörelsen av den andra personen, genom de sammankopplade pedalerna. Underlättar även för anhöriga, sjukgymnaster och annan vårdpersonal som kan ge en bättre vård på ett enklare sätt.
Se våra kundfilmer!

Treax pads

Treax i balansläge

Treax tryck- och balansplattor används inom sjuk- och äldrevården och vid rehabilitering efter förvärvade hjärnskador, exempelvis efter stroke. Plattorna reagerar på trycket de utsätts för, övningarna kan varieras på många sätt. Balans, koordination och förflyttning tränas, med feed-back via lysdioder på respektive platta. Inspiration!


Del av bild sid 16. Foto: Yanan Li

Äldre i Centrum

Äldre i Centrum nr 4 2015 innehåller mycket intressant information, ett stort tack till tidningen för ett så initierat innehåll! På sidan 27 kan vi till exempel läsa att balansträning är bra för bensköra.

Klicka på länken ovan, bläddra fram till sidan 27 angående balansträning och sidan 32 angående "Rörelse och Demenssjukdom" av Charlotta Thunborg.
Vi kan i artikeln bland annat läsa: "Att assistera och underlätta för en person med demenssjukdom att bibehålla fysisk rörelseförmåga har uppenbara fördelar både för den assisterande vårdaren och för personen".

Detta stämmer väl överens med vår uppfattning om stöd vid rörelseträning till personer med demenssjukdom. ActiLeg underlättar för båda parter. En avgörande förståelse när ActiLeg togs fram var just behovet av extra träningshjälp vid demenssjukdom: att få träna tillsammans!

Se vår kundfilm från Göteborg samt filmen från Orust, som exempel!


Dela med dig till dina vänner!

Sprid brevet på Facebook, Twitter, LinkedIn!


Tack för att du läser vårt nyhetsbrev!

Vad skall vi skriva om i kommande nummer:
kunder som berättar hur de använder ActiLeg, erfarenheter från Treax-kunder, information från forskningen/vården, eller något annat?
Berätta gärna!

Allt gott!

Med vänlig hälsning,
Sten Bodin, ActiLeg AB


ActiLeg AB, Träffgatan 2, 136 44  Handen
Tel: 0702-838365        e-post: info@actileg.com       Hemsida

Du får detta nyhetsbrev då du är en kund till oss eller för att vi tror att det kan vara intressant för dig.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.