Bobrev från BRF Bageriet 2. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

BRF BAGERIET 2

JANUARI 2021


Januaribrevet kommer...

... med en försenad julklapp, information om vad du ska göra om lampan på balkongen eller uteplatsen går sönder, kommande byte av portkoden och några korta statusrapporter om åtgärderna från garantibesiktningen resp förstudien om ev sammanslagning av föreningarna. Bobrevet avslutas med vad som gäller om du vill ha fler TV-kanaler än vad som ingår i föreningens avtal med Telia. 


Bästa julklappen

När vi nu har dansat ut julen och slängt granen i containern, så hittade vi en kvarglömd julklapp till alla medlemmar.

Det blir ingen ändring av årsavgifterna i år, utan vi kommer ligga kvar med samma avgifter som under 2020. Men det hade du kanske redan räknat ut...

Och du som ännu inte hunnit kasta ut granen - eller annat brännbart eller "elskräp" som du vill bli av med - du har ju hela helgen på dig. Containern och elektronikbehållaren hämtas först på måndag 18/1.


Trasig lampa i utebelysningen?

Om din lampa i utebelysningen på balkongen eller uteplatsen går sönder, så får du en ny av styrelsen. 

Du öppnar armaturen på  undersidan, med hjälp av en insex-nyckel. Armaturen ska absolut inte öppnas på ovansidan eftersom denna sida är vatten- och dammskyddad - och dessutom behövs det ett specialverktyg där.

Om du behöver hjälp med att byta lampan, så kan du beställa detta arbete från Sydsverige i form av en felanmälan - du behöver alltså inte betala något för den tjänsten. Men du måste ju så klart själv boka in en tid för arbetet med Sydsverige.


Snart får vi ny portkod

Redan i somras planerade vi att byta portkoden till våra entréer. Vi fick ju då en hel del signaler om obehöriga som rörde sig i trädgårdarna och som kände på dörrhandtagen i trappuppgångarna. 

Tyvärr så var det något fel på systemet, så vi lyckades aldrig med kodbytet. Men nu är systemet lagat och snart kommer vi att byta till ny kod. Närmare bestämt i månadsskiftet januari/februari.

Vi återkommer med ny information om den exakta tidpunkten för bytet - och vilken den nya koden kommer att bli.

Koden till bilgrinden och grinden mot Coop kommer att vara oförändrad.

För att våra koder inte ska hamna i orätta händer - tänk på att aldrig lämna ut koderna till exempelvis pizza- eller paketbud, utan använd porttelefonen för att släppa in dom genom grinden och in i trappan.


Kortkort om garantiåtgärderna

APQ har nu - på uppdrag av PEAB - åtgärdat den modul som  samlar upp mätvärden från elmätarna i resp lägenhet.

Vi vet ännu inte om detta kommer att avhjälpa alla de problem som vi har haft med elavläsningen, så vi får återkomma med mer information längre fram.

På ventilationsfronten väntar vi på slutrapporten från den externa konsultfirman. Och även på att PEAB ska svara på vårt "osande julkort" - det har dom lovat att dom ska göra under vecka 3.


Sammanslagning eller...?

I förra veckan hade ordförandena i Bageriet 1 och Bageriet 2 ett avstämningsmöte med Jurideko kring förstudien om eventuell sammanslagning av föreningarna. 

Läget på pandemifronten är ju fortfarande sådant att det inte är möjligt att genomföra några informationsmöten för medlemmarna i nuläget. Jurideko vill därför passa på att uppdatera förstudien med aktuella siffror från föreningarnas bokslut för 2020. Och eftersom vi inte kommer att klubba bokslutet förrän i början av mars, så blir det i alla fall inte några informationsmöten innan dess...   


Rapport från TV-soffan

Fler och bättre TV-kanaler kan vi alla längta efter i dessa tider. I föreningens avtal så ingår Telias Lagom-paket. Du kan inte byta kanaler i paketet, men du kan lägga till ett större kanalpaket eller enstaka kanaler genom att logga in på Telias hemsida med Bankid. Uppgradering till Telias stora paket medför dock att Telia utöver det större paketet, också debiterar för tvillingabonnemang. 


Har du synpunkter, önskemål, frågor eller funderingar?
Kontakta oss gärna via mejl styrelsen@bageriet2.se

Mer information finns på hemsidan bageriet2.se.
Facebook gruppen Bageriet 2 använder du när du snabbt vill nå ut till dina grannar! 

homepagefacebook

styrelsen@bageriet2.se


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem i BRF Bageriet 2. Skulle du vilja avsluta din prenumeration så får du själv ta ansvar för att införskaffa information - men vi lovar att inte bli bittra :) - bara klicka här.
Kontakta styrelsen om du vill uppdatera din emailadress med en ny!