Nyheter för dig som är student vid Sahlgrenska akademin, Göteborgs universitet

Nr 11 – 5 juni 2017


Foto: Victoria Swedengren

West Pride 2017

West Pride är en konst- och kulturfestival som lyfter upp normkritik och hbtq-personers livssituation. Genom att samordna och arrangera konst och kultur vill West Pride synliggöra en mångfald av uttryck samt skapa trygga mötesplatser och arenor för kunskapsfördjupning, samtal och reflektion.

Festivalen är gratis för besökarna. Göteborgs universitet är stolta partners till West Pride, och ställer sig bakom deras värdegrund om alla människors lika värde.

West Pride äger rum i Göteborg den 7 -11 juni.

Gå med i regnbågsparaden med Göteborgs universitet

I år äger Regnbågsparaden rum lördagen den 10:e juni.

Paraden avgår från GöteborgsOperans parkering kl 15:00
med samling klockan 14:00.

Läs mer om universitetets engagemang och program under West Pride här.


Förstudie pågår för Sahlgrenska Life

Just nu är många medarbetare inom både universitetet och sjukvården engagerade i förstudien för Sahlgrenska Life. Projektledare är Andreas Eklöf, från konsultföretaget Inobi, som ska presentera resultaten av förstudien under hösten.

Sahlgrenska Life är det nya samlingsnamnet för de byggnader som planeras över och kring Per Dubbsgatan, och som ska knyta Medicinareberget och sjukhusområdet närmare varandra. Hyresgästernas förstudie utreder gemensamma behov för universitetet, sjukvården och näringslivet.

Läs hela artikeln här


Christina Jern tackar nej till dekanuppdraget

Strax efter det rådgivande dekanvalet i våras, där medarbetarna gav sitt förtroende till Christina Jern, blev Christina oväntat sjuk. Hon har nu kommit fram till att hon inte kan tacka ja till dekanuppdraget, och har meddelat sitt beslut till rektor. Sahlgrenska akademins fakultetsstyrelse återkommer med besked om hur dekanuppdraget kommer att tillsättas.

Christina Jern låter meddela att hon fortfarande tror på den vision hon gick till val på, som innebar att vi tillsammans ska skapa en modern och konkurrenskraftig akademi.
– Det är naturligtvis väldigt tråkigt framför allt för Christina, som jag vet såg fram emot det spännande och utmanande uppdraget som dekan för Sahlgrenska akademin. Det är också ett tråkigt besked för alla medarbetare som såg fram emot att hon skulle tillträda, och Christina vill gärna framföra ett stort tack för det fina förtroende som visades henne, säger prodekan Eric Hanse.
Fakultetsstyrelsen kommer nu att samråda med rektor hur vi ska gå vidare i processen med att tillsätta en ny dekan. Under tiden fortsätter prodekan Eric Hanse som tillförordnad dekan.

Stöd med ledningsuppdrag
Den tidigare dekanen Olle Larkö och vicedekan Anna Karlsson kommer under en period att stödja Eric Hanse med ledningsuppdrag. Olle Larkö får ett uppdrag på 25 procent som senior rådgivare, och Anna Karlsson får ledningsuppdrag på 15 procent, utöver uppdraget som vicedekan för utbildning på forskarnivå. Anna Karlsson kommer framför allt att fokusera på lokalprojekten vid Medicinareberget.


Ansök om legitimation i Socialstyrelsens e-tjänst via webbplatsen

Socialstyrelsen har under det senaste året utvecklat en ny e-tjänst. Det blir från och med den 1 juni 2017 möjligt att ansöka om legitimation via Socialstyrelsens nya webbplats, https://legitimation.socialstyrelsen.se.

Den som ansöker om legitimation i e-tjänsten kan bland annat:

  • ladda upp dokument och skicka in dem elektroniskt, till exempel examensbevis (vissa intyg, till exempel AT-boken, ska även fortsättningsvis dock skickas in med post även om ansökan sker i e-tjänsten)
  • betala via kort, swish eller genom direktbetalning
  • följa sitt ärende, till exempel när ansökan eller en komplettering myndigheten behöver har kommit in till oss och när det finns ett beslut
  • ladda ner och skriva ut beslut och legitimationsbevis

I samband med att e-tjänsten införs kommer legitimationsbevis och beslut inte längre att undertecknas. Det gäller oavsett om ansökan har gjorts i e-tjänsten eller har skickats via post.

Det kommer att finns mer information på Socialstyrelsens webbplats https://legitimation.socialstyrelsen.se.

Semestertider!

Akademiliv Student tar sommaruppehåll tisdag 20 juni. Första nyhetsbrevet efter semestern kommer måndag 4 september.

Nyheter


Adlerbertska stipendier 2017/18

Härmed ledigförklaras stipendier ur Adlerbertska Stipendiestiftelsen, Adlerbertska Studentbostads-stiftelsen, Adlerbertska Premiestiftelsen och Adlerbertska Elevbostadsstiftelsen för läsåret 2017/18. Stipendierna kan sökas av studenter vid Göteborgs universitet på grund-/avancerad nivå eller forskarutbildningsnivå.

Sista ansökningsdag är 30 juni 2017.
Läs mer här


Matställen

Café Anatomen
Medicinareg. 3
Öppettiderna är måndag till torsdag 7.45-16.00, fredag 7.45-15.30. Dagens lunch serveras 11.15-13.00.
Stängt fr.o.m 30 juni, men fr.o.m 12/6 öppet med ett enklare caféutbud, ingen dagens lunch. Öppnar igen den 7 augusti med enklare caféutbud, dagens lunch fr.o.m den 28 augusti.

Meny

Café Annedal
Arvid Wallgrens Backe, hus 7
Stängt fr.o.m 2 juni och öppnar 28 augusti igen.
Meny

Lunchen.nu
Medicinareg. 8A
Öppettiderna är måndag till fredag 10.30-13.30
Meny

Lundbergs Café
Medicinareg. 9 C

Öppettiderna är måndag till torsdag 07.30-16.00, fredag 07.30-15.30.
Lundbergs Cafés Facebook-sida

Restaurang Lustgården
Änggårdsbacken, Per Dubbsg. 4
Öppettiderna är måndag till fredag 11.00-14.00
Meny

Restaurang Lyktan
Konferenscentrum Wallenberg, Medicinareg. 20
Öppettiderna är måndag till fredag 11.15-13.15
Meny


facebookinstagramtwitteryoutube

Akademiliv Student

Detta nyhetsbrev skickas till alla grundutbildningsstudenter vid Sahlgrenska akademin, Göteborgs universitet från kommunikationsavdelningen vid Sahlgrenska akademins kansli.

Kontakt:
Anette Nilsson
anette.nilsson@sahlgrenska.gu.se
www.sahlgrenska.gu.se

Nyhetsbrevet är skickat till anette.nilsson@sahlgrenska.gu.se.

Avsluta prenumeration | Visa i webbläsare