Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Satsa på styrelsen som en resurs i företagets tillväxtplaner

Maj 2016


Månadens förebild: Lena Loheim Kangevik, VD och ägare Bee Production AB

Lena Loheim Kangevik äger och driver contentbyrån Bee Production där verksamheten centrerar runt kundtidningar, varumärkesbygge och digital marknadsföring. Sin bakgrund har hon inom journalistiken, främst som fackpressjournalist men även som copywriter. 2004 startade hon Bee Production tillsammans med en kollega som i somras gick i pension. När Lena stod som ensam ägare blev det naturligt att staka ut en ny utvecklingsplan och där ingick att satsa på styrelsen som en resurs i företagets tillväxtplaner.

Med sin samlade erfarenhet från journalistiken och reklamvärlden startade Lena Loheim Kangevik egen contentbyrå tillsammans med en kollega för 12 år sedan. Content är en vedertagen metod inom marknadsföring för att skapa och behålla en stark och lojal kundkrets och kan förenklat sägas vara en term för trovärdigt innehåll. När kollegan nyligen gick i pension var det naturligt att ta nya steg i utvecklingen. Bland det första Lena gjorde var att ta in en extern ledamot i styrelsen efter att ha gått Women In Progress ägarutbildning och även styrelsecertifiering.

– Flera rådde mig att starta med ett advisory board men jag kände att jag ville ha någon som ”på riktigt” engagerade sig, så som man kan kräva av en person som sitter i styrelsen.

Inför rekryteringen ställde Lena upp några önskemål, främst gällde det kompetens inom ekonomi men även att personen skulle kunna hennes bransch. Lena fick en lista på potentiella kandidater av Margareta Neld.

– Efter en del bollande med Margareta hade jag tagit ut tre personer som jag intervjuade. Valet föll på Anders Holmberg och grundades mer på personkemi och ekonomikompetens än kunskap om contentbranschen.

Ägardirektivet beskriver Lena som ett levande dokument. Intentionen är naturligtvis att det centrerar runt mål uppsatta för styrelsens arbete men att direktivet också utvecklas parallellt med bolagets utveckling. 

– Styrelsearbetet innebär att jag sitter med en annan människa och måste formulera mig, till skillnad från att tänka tankarna i min ensamhet. Formuleringen bidrar till att saker och ting blir tydliga och för stunden sluttänkta.

Lenas egen målsättning är att ständigt kompetensutvecklas och utbildning i styrelsearbete, både som ägare och ledamot, är en del i detta. Just nu är fokus på det egna företaget men så småningom vill hon sitta i andra styrelser och bidra med sin egen kompetens inom information och marknadsföring.

Text: Helena Andersson, www.schelena.se


Aktuellt

Almedalen 2016

Save the date: 5 juli kl 11.00-12.00 i Monicas trädgård på Rosas pensionat.

Temat är Hur ökar vi det kvinnliga kapitalet i den nya ekonomin. Kan kvinnors humankapital och deras finansiella kapital användas på ett bättre sätt? Fyra experter på finansiering och investering deltar i ett samtal om möjligheten att nå ett jämställt samhälle och skapa en ny samhällsstruktur genom en bättre och sundare finansieringskultur.

I samarbete med Asynjor Invest, Sveriges HR förening och Capio.

LEVNADSKONST 3.0 – 4-8 oktober 2016
Under dessa dagar får du under trevliga former i en stimulerande miljö tillsammans med andra i liknande situation planera och bygga din version av levnadskonst 3.0 för livets tredje ålder efter ditt yrkesverksamma liv. Vill du följa med på en spännande resa? Kontakta Margareta Neld för mer information: margareta@neld.se.

Dagens juridik- artikel: Bli inte för upptagen av de formella stegen, lär dig hur makt fungerar" – Women In Progress ger fem tips till kvinnliga jurister. Läs artikeln här

Breakfast Meet Up våren 2016
Under våren har vi hittills haft fyra träffar med 60 deltagare på Hard Rock Cafe i Stockholm. - Jag blev så full av inspiration och ser redan fram emot nästa tillfälle, säger en av deltagarna. Alltid lika energigivande att träffa glada och pigga kvinnliga chefer, säger en annan deltagare.


Söker du en extern styrelseledamot?


I Women In Progress pool av styrelsekandidater finns din nästa styrelseledamot:
- alla kandidater är certifierade ledamöter
- de flesta branscher är representerade
- vi har personlig kännedom om våra kandidater
- det är kostnadsfritt för dig som ägare och valberedning
Kontakta margareta@womeninprogress.se för mer info. 


Nya styrelseuppdrag i Women In Progress, Grattis till 

Christina Karlsson Kazeem har blivit invald som styreldeledamot i Castellums styrelse

Jeanette Anttila har blivit invald som styrelseledamot i Axiell Group AB

Margareta Neld är nu styrelseordförande i AFS Interkulturell Utbildning i Sverige

Yvonne Celsing är invald som styrelseledamot i Berries by Astrid

Karin Skoglund som blivit invald som styrelseledamot i Inission AB

Ann-Marie Ovin som blivit som styrelseledamot i Högskolerestauranger AB

Karin Steen har blivit invald som ledamot i WE Consultings styrelse

Lotta Boman har blivit invald som styrelseledamot i styrelsen för Visit Sweden


Bästa hälsningar
Margareta Neld, VD och Ewa Johansson, styrelseordförande

Här kan du läsa mer om styrelseprogramCoachande mentorskapföreläsningar och Hitta styrelseledamot eller kontakt!

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.