GR Utbildning Läromedel
Nyhetsbrev januari 2016

GR Utbildning Läromedel
GR Utbildning Läromedel

Katitzi

Katitzi

Det är tidigt 40-tal och ute i Europa rasar kriget. Tiden är hård i Sverige, inte minst för de landlösa romerna. Katitzi är en färgsprakande och stjärnspäckad tv-serie byggd på Katarina Taikons (1932-1995) böcker, lika aktuella nu som då. "Varenda scen har jag upplevt i verkligheten", sa hon själv om sin bokserie. 6 avsnitt á 29 minuter. Logga in och se film


Nyanländas lärande i fokus

Nyanländas lärande i fokus

I vårens kursutbud från Pedagogiskt Centrum finns bl.a. ett stort paket kring nyanlända elevers lärande. Bl.a. om språkutvecklingsstrategier, från klan till stat, hur vi möter traumatiserade barn, flerspråkighet, språkstörning, kartläggning och kulturmöten. Läs mer och anmäl dig


Reslust

Reslust har fått en ny resa

Webbspelet Reslust har fått en ny resa: Språkresan. Resan handlar om den könsneutrala karaktären Lee som reser till USA på språkresa. Lees berättelse behandlar droger, grupptryck, förälskelse, övergrepp och juridisk hjälp i utlandet. Spelet finns med lärarhandledning att hämta här.


Pedagogiskt Café

Läromedelsmässan

LäromedelsMässa den 19-20 april

GR Utbildning Läromedel anordnar en LäromedelsMässa där de ledande förlagen ställer ut sitt material både digitala och tryckta läromedel.

Öppet 13.30-17.30, fri entré och kostnadsfria miniseminarier.

Välkomna


Ny film från GR Multimediastudio: FN-Rollspel - Ta världen in i skolan

Filmen spelades in i samband med FN-rollspelet på Bok- och biblioteksmässan 2015, där elever från Aranäsgymnasiet och Lerums gymnasium deltog. I FN-rollspel är alla elever delegater i antingen Säkerhetsrådet eller Generalförsamlingen, och under en eller flera dagar representerar de sina länder i en simulering av det riktiga FN. Se filmen på https://vimeo.com/144609989


Filmer att strömma

Skämmerskans dotter

Skämmerskans dotter

Dina Tonerre bor med sin mor på landet. De är "skämmerskor". Det vill säga, när de ser någon i ögonen kan de läsa av folks lögner. Äventyret börjar när landets älskade fursteson Nicodemus anklagas för att ha dödat sin familj.
Från 11 år, 92 min Logga in och se film

The Duff

The Duff

Bianca går på high school och när hon får höra att hon omnämns som DUFF (Designated Ugly Fat Friend) av vänner krossas hennes världsbild. För att återuppfinna sig anlitar hon Wesley, en av skolans populäraste killar, som kärlekscoach.
Från 13 år, 101 min Logga in och se film

Mästerskapet

Mästerskapet

Nathan har alltid haft problem att lära känna människor. Siffror däremot, är han desto bättre på. När hans lärare uppmärksammar detta får Nathan delta i internationella matematik-olympiaden. Filmen är en rolig hjälteberättelse om människor och det enda språk de behärskar - matematiken.
Från 13 år, 111 min Logga in och se film

Se våra senast inköpta spelfilmer här!
Tema

Mobbning


Nytt från UR

Meka med 1, 2, 3

Meka med 1, 2, 3
Upp till 5 år

Pick a colour

Pick a colour
Från 6 år

Honungsfabriken

Honungsfabriken
Från 10 år

Källkritik

Källkritik
Från 13 år

Forskare för framtiden

70-talets USA

70-talets USA
Från 19 år


Tips till kalendern

MIK-dagen

MIK-DAGEN 2016

Den 3 februari är det dags för MIK-dagen om medie- och informationskunnighet. Dagen börjar med en minimässa och avslutas med en smygpremiär. Medverkar gör bl.a. Brit Stakston, Ulrika Kärnborg och Mats Lekander. Läs mer och anmäl dig

Internationalisering för språklärare – en inspirationsdag

Det internationella perspektivet ska genomsyra all undervisning. För språklärare kommer ofta det internationella perspektivet naturligt. Den här dagen är till för dig som vill hämta inspiration och fördjupa dina kunskaper om omvärlden och internationellt arbete.
Läs mer och anmäl dig

Cyberbullying

Cyberbullying

21-22 april 2016 arrangerar GR och Göteborg m.fl. en internationell konferens för kompetensutveckling och erfarenhetsutbyte gällande nätmobbning. Ett stort antal svenska och internationella experter medverkar. 
Läs mer och anmäl dig

Utbildning

Utbildningar och konferenser

GR Utbildning, Pedagogiskt Centrums utbud av utbildningar och konferenser riktar sig till all pedagogisk personal, inom alla skolformer. Utbildningarna berör en mängd frågor inom pedagogik och skolutveckling. Läs mer


GR Läromedel på Twitter

 Ansvarig utgivare: Johan Borvén  Redaktör: Roberto Camacho
GR Utbildning Läromedel, besök Anders Personsgatan 8, post: box 5073, 402 22 Göteborg
Tfn: 031-335 50 53 fax: 031-335 52 22  e-post: laromedel@grkom.se
www.grkom.se/laromedel

Du får detta nyhetsbrev eftersom du använder GR Utbildnings tjänster, deltagit i våra aktiviteter eller är student på lärarutbildningen i Göteborg. 

Vill du avsluta din prenumeration, klicka här.