Ser du inte nyhetsbrevet? Klicka på denna länk 

2020-03-28

Coronavåren


Våren är här och det är en konstig sådan. Alla blir vi på ett eller annat sätt drabbade av Conoviruset, tex så är det extra viktigt att hålla koll på Waxholmsbåtarna och SLtrafiken. www.waxholmsbolaget.se

Puben är inställd, körövningarna likaså och en hel del möten läggs på framtiden men livet rullar på ändå. Lite extra många fritidsboende är på plats och Bibliotek och affär har öppet, bra att ha koll även på deras hemsidor. 

Trots allt som händer så gror det i odlingarna, kalvarna är födda och lammungarna har börjat se dagens ljus. En annan rolig nyhet är att det kommer starta en Daghemsverksamhet under försommaren, kul!

Stormöte och framtidsdiskussion om Nämdöskärgården 31/5


Värmdö kommun håller som bäst på och skapar en ny och uppdaterad "kommunplan" där skärgårdens framtida utveckling kommer att ha en naturlig plats. Samtidigt så har WWF lyft frågan om att bilda ett Biosfärområde i Stockholmsskärgård vilket skulle kunna vara en möjlighet för Nämdöskärgården att utvecklas. Detta är några av punkterna för dagen.

SIKO(SkärgårdensIntresseföreningsKontaktOrganisation) har med Malcolm Dixelius i spetsen gjort en liten filmserie som också kommer att visas. Mer info kommer.

 

Vårnumret av Nämdö Nu är under produktion, om du har något bidrag är det hög tid att skicka in.

Mer info om det mesta finns på www.namdohbf.se

Foto: Per Fjärdhäll, Lotten Hjelm


Styrelsen har beslutat att ställa in årets AprilPub. Orsaken är förstås Coronaviruset. Det ser tyvärr inte ut som om det blir någon i maj heller men det återkommer vi om.


Städhelg i/vid Hembygdsgården       9 och 10 maj           kl. 10-15. Lunch och fika till alla.

Alla hälsas välkomna!


Idag har 55% av medlemmarna betalat sin årsavgift. Här kommer en vänlig uppmaning till övriga 45% att följa deras exempel!

Medlemsavgiften 2020 är 150 kr, sätts in på PG: 4958999-7.

Du kan också Swisha beloppet  på: 123 527 84 29


facebookhomepage

 Du får detta mail för att du är medlem i Nämdö Hembygdsförening. Om du inte vill ha fler Nyhetsbrev från oss: Klicka här!