Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Som mottagare av detta nyhetsbrev ska du vara minst 25 år gammal och medveten om att det innehåller information om produkter med alkohol. Om detta inte stämmer ber vi dig att avregistrera dig på länken längst ner.

Gulden Draak Brewmasters Reserve 2018, Contino Rosado 2017, Villa di Capezzana 2008 & Capezzana Ghiaie della Furba 2015.........känns väl som en magisk fredag va? 


Gulden Draak Brewmasters Reserve 2018 10,5%, 75cl

SB.11394 - 134,90kr

Så är det då dax för årets släpp av en "legendöl" som återigen fått vila på whiskeyfat och sedan tappats på en riktigt snygg 75cl flaska.

1 500 flaskor lanseras i 3 butiker, Nordstan Göteborg, Hansa Malmö & PK-Huset Stockholm. 

Varfför inte göra som mig? Köp 2 flaskor, prova 1st nu & lägg undan 1st några år, kommer garanterat bli mumma för själen. 

/Gonzo


Exklusiv rosé för våren och sommaren, exklusiv rosé till den där sköna stunden med frugan, maken, polarna, till skaldjuren eller bara för dig själv i en soldränkt trädgård kanske? Känns det som en plan? 

Contino skulle släppts 3e maj men blev framflyttad till idag, 17e maj, men den som väntar på något gott.......... 

TILLVERKNINGSMETOD: 60% Graciano, 40% Garnacha, handskörd och noggrann selektering. Efter några timmars skalmaceration får juicen självavrinna (saigné) till 500 L franska ekfat där jäsningen tar vid, följt av 9 månader mognadslagring på ekfaten. 

SMAKBESKRIVNING: Öppen fruktig doft, fyllig men elegant smak med inslag av körsbär, vildhallon och citrus, balanserad ekfatston och örtkryddor. Lång eftersmak med elegant syra. Passar som aperitif, till matig sallad eller färska skaldjur.

Contino

Viñedos del Contino skapades av Cune-famlijen 1973, då de införde ”Chateau”- konceptet i Rioja och blev snabbt en pionjär i Rioja med s.k. single vineyard viner. Vingården är belägen vid floden Ebro nära Laguradia i Rioja Alavesa. Vinerna här är uteslutande framställda av druvor från denna vingård, om 62 ha. Continos viner anses vara bland de bästa från Rioja och får alltid höga utmärkelser och internationella höga poäng av vinskribenter världen över.


Vi förflyttar oss raskt till Italien, närmare bestämt till Carmignano–Toscana där egendomen Capezzanna ligger och består av 100 ha vingårdar på böljande kullar i bergskedjan Montalbano. Vingårdarna ligger på ovanligt låg höjd vilket tillåter druvorna att mogna helt, och med de svalkande vindarna från bergskedjan Appenninerna skapas det alldeles perfekta klimatet. Jordmånen är varierad av sand och lerjordar på en bas av kalksten.

Den nuvarande herrgården uppfördes år 1475 av Nera Bonacossi, tillsammans med 9 mindre byggnader för framställning av olivolja, Vin Santo med mera. Familjen har sedan i generationer förvaltat och fortsatt utveckla teknikerna. Det som gör Capezzana unikt är den långa traditionen av att odla Cabernet sauvignon.

Ni kanske är lite nyfikna på vinerna vi släpper idag? 

Villa di Capezzana 2008

TILLVERKNINGSMETOD: 80% Sangiovese, 20% Cabernet sauvignon från varierad jordmån av sand och lera på en bas av kalksten. Handskörd, långsam jäsning på ståltank följt av 12 månader lagring på ekfat. 80% är små franska fat varav 25% nya. Resten mognar på stora gamla fat. Producenten lägger varje år undan en mindre volym vin av flaggskeppet Villa di Capezzana. Vinet får mogna vidare i källaren på butelj och vid 10 års ålder lanseras vinet som ”10 ANNI”. 2008 är den tredje årgången som släpps som en ”10 ANNI”. 

SMAKBESKRIVNING: Utvecklad färg, doft och smak av mogna mörka bär, svarta körsbär, vanilj, rök, mineral och ekfat, balanserad syra och långt avslut. Passar till lamm, gärna timjankryddad med potatisgratäng, samt smakrika rätter av nöt och fläsk. 

Awards:

Quattro Grappoli – Bibenda / 92 – Wine Spectator / 92 – James Suckling / 94 - Super tre Stelle Veronelli

TILLVERKNINGSMETOD: 40% Cabernet sauvignon, 35% Syrah, 25% Merlot från Capezzanas egna vingårdar, varierad jordmån av sand och lera på en bas av kalksten. Handskörd, långsam jäsning på ståltank följt av 24 månader lagring i 225 L franska ekfat, hälften nya ekfat, hälften 1 år gamla. 

SMAKBESKRIVNING: Tät röd färg. Stor doft av röda och mörka bär kryddor och ek. Fyllig och smakrik med inslag av körsbär, svarta vinbär, mineral, mocka och kryddor, lång eftersmak med mogna tanniner och en frisk syra. Passar till olika rätter av nöt och vilt, mustig gryta och lagrade ostar.

Awards:

95 – James Suckling / 95 – Super tre Stelle Veronelli / 5 grappoli Bibenda


EU:s nya dataskyddsförordning GDPR trädde i kraft 25 maj, med anledning av det vill vi informera er som är mottagare av nyhetsbrevet om att er mailadress finns i vårt register, men inga övriga personuppgifter.

Vill ni avregistrera er från vårt nyhetsbrev är det enkelt att göra det via länk längst ner. Vill ni veta mer om vår uppdaterade dataskyddspolicy, vänligen kontakta oss på info@wickedwine.se

 

www.wickedwine.se

facebook.com/wicked.wine
instagram.com/wickedbeersociety
instagram.com/wicked_wine_club

twitter @ww_crew

 

---

Skicka vidare till en kollega

 

---

Telefon: 08-544 723 53 | info@wickedwine.se 

 

Som mottagare av detta nyhetsbrev ska du vara minst 25 år gammal och medveten om att det innehåller information om produkter med alkohol. Om detta inte stämmer ber vi dig att avregistrera dig på länken nedan.

 

Din epost är registrerad antingen genom formulär på wickedwine.se eller att du har skrivit upp dig på någon av våra tävlingar på mässor och provningar.

 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.