Senaste nytt från svensk konståkning: VM-special
 

Senaste nytt från svensk konståkning: VM-special, 17 mars 2021

Ser nyhetsbrevet konstigt ut? Klicka här för att se nyhetsbrevet i din webbläsare.
Inte prenumerant än? Skriv upp dig för prenumeration här!
Tipsa en vän om vårt nyhetsbrev! Klicka här

Låt VM-peppen börja!

Snart är det dags för oss att äntligen få välkomna världens bästa konståkare till Stockholm och VM 2021. Det är en stor ära och väldigt roligt att få arrangera detta VM. Vi är ett härligt och sammansvetsat team som just nu jobbar i stort sett dygnet runt för att skapa och leverera ett mästerskap i världsklass!

Tävlingarna startar den 24 mars med damernas och paråkningens kortprogram och sedan följer tre intensiva tävlingsdagar då världens främsta konståkare bjuder på spänning och dramatik i kampen om medaljerna.

H. K. H. Kronprinsessan Victoria inviger mästerskapen i en spektakulär invigningsceremoni och mästerskapen avslutas traditionsenligt med en fantastisk uppvisning med alla medaljörer. På uppvisningen kommer vi även få se svenska åkare på isen.

På grund av pandemin så kommer VM att arrangeras utan publik. Precis som på andra mästerskap inom idrotten, som har arrangerats detta år, kommer alla tävlande, tränare och övrigt team att gå in i en så kallad bubbla. Deltagarnas hälsa och säkerhet är det absolut viktigaste och det finns en gedigen utformad plan för att hindra smittspridning.

Detta VM blir en fest hemma i TV-sofforna för alla konståkningsälskare. För dig som vill ha rätta VM-looken i TV-soffan kan jag tipsa om att en VM-kollektion finns att köpa i Stockholm2021s webshop.

Följ oss gärna på IG och Facebook för senaste nytt om VM. Låt VM-peppen börja!

Ses snart!

/Ulrika Molin, projektledare tillsammans med teamet kring VM

 

 
 

Mästerskap i en bubbla.

Nu står det klart att det blir 195 konståkare som kommer att delta i VM.  Just nu pågår förberedelserna att erbjuda ett säkert mästerskap för åkarna. Att kunna genomföra evenemanget smittsäkert är högsta prioritet. Det innebär att alla tävlanden, deras team och personal runt tävlingen lever i en “tävlingsbubbla” med noggranna PCR-tester och strikta regler som gör att inga utomstående kommer innanför bubblan.

Här hittar du tidsschema och deltagarlistor.

Här kan du läsa mer om tävlingsbubblan.

 

Svenska VM-truppen.

Svenska truppen till VM är spikad -  Nikolaj Majorov och Josefin Taljegård ska försvara de svenska färgerna!

Både Josefin och Nikolaj debuterar i VM-sammanhang. Hur laddar våra svenska stjärnor? Hur går tankarna kring att tävla? Vad har de för förväntningar?

 

 
Läs mer →
 
 

Här är alla sändningstider.

Om en vecka är det äntligen dags! Nu laddar vi för en spännande VM-vecka på TV! Från TV-soffan får vi uppleva spänningen, glädjen och glöden från Globen. Tävlingarna sänds på Viaplay och TV10. 

Här hittar du alla sändningstider!

 

Kunglig glans på invigningen.

H. K. H. Kronprinsessan Victoria inviger mästerskapen i en spektakulär invigningsceremoni skapad av  koreografen och konstnärlige ledaren Albin Boudrée. Hela invigningen kommer att sändas direkt på TV.

 
Läs mer →
 
 

Circles and Squares - officiella VM-låten.

Du har väl inte missat den officiella VM-låten ”Circles and Squares”?

Lyssna på låten här.

Titta på musikvideon här.

 

Drömmen om mästerskap.

Bakom varje prestation på konståkningsisen ligger oändliga timmar av träning både på och utanför isen. Att få representera Sverige på de stora mästerskapen är målet. Vi har följt våra landslagsstjärnor under en dag.  Hör dem berätta om livet, målen och slitet bakom i vår mini-serie "Drömmen om mästerskap". VM i Ericsson Globe nu i mars finns i allas tankar. Och för två av landslagsstjärnorna blev drömmen om mästerskap sann - den här gången. Du hittar "Drömmen om mästerskap" på vår tv-kanal.

 
Titta på filmerna →
 
 

Angelica kommenterar VM.

Angelica Olsson är expertkommentator i sändningarna från konståknings-VM. Tillsammans med Katarina Hultling kommer hon att guida TV-tittarna genom tävlingarna. Vad ser hon mest fram emot under VM? Vilka är hennes favoriter?

 
Läs mer→
 
 

Vi jobbar med VM.

Här är teamet som ska leverera ett VM i världsklass!

Ulrika Molin (projektledare), Peter Levin, Olivia Skoog, Anna Magnusson, Sofia Borg, Tove Lindqvist, Johanna Holmudd (saknas på bilden),  Catharina Bolmér och Camilla Fredman (saknas på bilden).

 

VM-kollektionen ute nu!

Årets konståknings-VM blir utan publik i arenan men väl en TV-fest hemma i soffan. Nu öppnar Stockholm 2021 sin webshop för souvenirer och VM-kläder för alla konståkningsfans som vill ha rätta looken i TV-soffan. Välj bland snygga tröjor, fleecejackor, dunvästar och souvenir-objekt som nallar och pins.

För dig som vill höja stämningen i TV-soffan med rätta VM-looken är ett besök i shopen ett måste!

 
Stockholm2021 webshop →
 
 

Visa oss din VM-pepp!

VM-peppen sprider sig! Berätta för oss om hur VM-peppen ser ut i konståkningssverige. Använd  #stockholm2021 och #skatesweden när ni delar på sociala medier så dyker kanske just er bild upp i vårt flöde.

Följ Stockholm2021 på Instagram och Facebook. Här får du senaste nytt och kommer bakom kulisserna på VM!

 

Utmana Nikolaj!

Utmana Nikolaj Majorov och varandra  i Skate Champion Challenge! Fina priser ligger i potten från IQ Fuel, Stockholm2021 och Skatesweden. Sista tävlingsdag är 20 mars!

Vad behöver du? En burk, skridskor och kreativa roliga idéer!

Här hittar du mer information om hur du utmanar Nikolaj!

 

Följ svensk konståkning.

FacebookInstagramYouTubeHome Page

 

Det här nyhetsbrevet skickas ut av Svenska Konståkningsförbundet. Du får nyhetsbrevet eftersom du är en del av konståkningssverige. Ifall du inte vill ta emot fler nyhetsbrev, klicka på lönken här nedanför: