Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


Hej!

Hoppas att du mår bra och fokuserar på saker du kan göra! Att hålla motivationen att träna uppe utan lopp som träningsmål är för många en utmaning. Virtuella varianter i all ära, men vi är nog många som saknar det sociala sammanhang, den nerv och allt runtomkring evenemang och resor som blir av i verkligheten.

Som du kanske vet är vi på Globalrunners obotliga optimister... och under denna delikata period vill vi fortsätta att vara det. Vi är övertygade om att även Covid-19 pandemin kommer att gå över, att våra trevliga gäster kommer att resa med oss igen och därmed få njuta av härliga upplevelser. 

Många av våra partner och kunder i andra länder har suttit instängda i sina hem och kapaciteten för att ta hand om svårt sjuka har varit kritisk. De vi samarbetar med har dock etablerade verksamheter och starka sociala nätverk. Känslan är att vi tillsammans kommer att klara oss ur detta någotsånär helskinnade.

Följ oss i sociala medier och besök gärna bloggen då och då. Vi gör vårt bästa för att ge dig inspiration och sällskap på distans. Hoppas att vi får träffa dig snart på en Globalrunners resa! 

Ett gott, friskt och roligt 2021 önskar vi dig!

Anders och Ellika

Cykla Vänern Runt - ny resa!

Alla känner till Vätternrundan, men ingen har hittills ordnat cykelresor runt vår största sjö Vänern. I sommar kan du cykla genom landskapen Värmland, Västergötland och Dalsland, bada varje dag, bo på noga utvalda slott, gårdshotell och pensionat och lära känna ditt eget land litet bättre. Att uppleva nya platser från cykelsadeln är perfekt - du tar in omgivningen med alla sinnen, kan stanna och prata med folk eller plocka bär och svamp när du vill och får starka ben och massor av frisk luft. Vi har hittat de bästa cykelvägarna med litet trafik, intressant historia och vacker natur. Cykla på egen hand eller i ledarledd grupp, på din cykel eller en hyrcykel. Allt är klappat och klart för dig, bara boka och börja längta!


Turskidor i Sápmi - ny resa!

I Lapplands vildmarker är det inga problem med social distans. Har du testat längdskidor och slalom kanske du är nyfiken på hur det är att gå på tur med skidor under trygga former? Vi har rekat för resor på turskidor i flera år och i vår är du välkommen med! Vi startar med middag i Abisko och hoppas på norrsken där. Längs Kungsleden bor vi sedan i mysiga stugor med bastu och noggranna säkerhetsföreskrifter under Corona. Middag nedanför Kebnekajse och buss till Kiruna avslutar en fantastisk vecka - vi lovar!


Hur klarar sig Globalrunners?

Hade Corona slagit ner några månader tidigare hade Globalrunners fått det väldigt tufft. Tajmingen var bästa möjliga om vi nu måste genomlida en pandemi. Oktober-mars har vi som flest resenärer och i vintras genomförde vi alla resor innan världen stängde ner. 

Många lopp blir faktiskt av. Ecomaratona i Piemonte sprangs i oktober. La Diagonela 2021 går i januari, men endast för elitåkare. Marcialonga, Toblach-Cortina och Jizerska hålls även för motionärer med reducerat antal deltagare och strikta säkerhetsåtgärder. I Tjeckien kommer dock inte turister in i dagsläget. Engadin Skimaraton har lovat besked den 6 januari om de kan bekräfta loppet i mars. Vi på Globalrunners kanske kör något eller några av skidloppen denna säsong och vi har gott om bokningar på nästan alla skidresor vintern 2022 - välkommen med!

Under en ofrivillig lågsäsong har Ellika utvecklat föreläsningarna om hållbar utveckling och mänskliga rättigheter med fokus på resande via Zoom och fått utökade uppdrag. Hon har också passat på att fortbilda sig på olika universtitetskurser i ämnet. Anders har färdigställt bokslutet och installerat sig på vårt nya kontor på Södermalm. Vi har rekat för och producerat nya resor och förbättrat detaljer i resor som vi har haft i flera år. I vår kommer fler nya resor, bland annat pilgrimsvandringar. Anders gick 250 mil från Tyskland till Portugal för några år sedan och en annan gång vandrade vi Kumano Kodo i Japan, världens mest kända pilgrimsled enligt asiater. 

Reseföretagen har drabbats värst av alla av Coronakrisen enligt Skatteverket, men det går ingen nöd på oss. Vi fortsätter springa, skida, cykla, vandra och paddla och hoppas att snart få göra det med dig!

Här ligger Globalrunners kontor.

Visste du att...

ett av årets nyord Krympflation betyder minskning av innehållet i en vara eller tjänst utan prisminskning? Det drabbade oss när vår hyresvärd på Skeppsholmen endast gav oss tillgång till arbetsplatsen två dagar i veckan med bibehållen heldtidshyra. Globalrunners har därför bytt adress.Träningsläger i Italien

Längtar du efter cykling på småvägar mellan byar i Italien, god mat och dryck, bästa värdskapet och Adriatiska havets salta vågor? Kika på våra träningsresor för landsvägscyklister i Apenninerna! De passar alla nivåer, även nybörjare. Familjen som driver vårt cykelhotell är själva cykelfantaster, deltar i hela verksamheten i tre generationer och har tänkt på allt en cyklist kan önska och mer därtill. Välj en vecka på våren eller hösten. Du får väldigt mycket för pengarna:

 • Ett cykelpass varje dag - välj mellan fem olika träningsgrupper.
 • Del i dubbelrum med balkong och vidsträckt havsutsikt i en vecka. 
 • Helpension med otroligt god mat enligt våra tidigare gäster här.
 • Vin till middagen varje dag.
 • Tvätt av cykelkläder varje dag.
 • Gratis spa och gym.
 • 20 m bassäng och bubbelpool.
 • Cykelgarage, cykeltvätt, kompressor, mekaniker, mm.
 • Provsmakning av lokala specialiteter på en vingård.
 • Gratis lånecyklar.
 • Vatten och läsk i minibaren.
 • Lagstadgad resegaranti.

10 % rabatt på tåg

På tågresor i Sverige får du 10 % rabatt på SJ om du är medlem i COOP och bokar resan minst tio dagar i förväg. Att bli medlem i COOP kostar 100 kronor, men dessa får du tillbaka om du går ur föreningen. 10 % rabatt får du även på SJ om du är medlem i Svenska Turistföreningen. 


Klimatavtryck

I november visade en Novus undersökning att svenskar tycker att resebranschen är sämst av alla när det gäller att redovisa hur våra produkter påverkar klimatet. Vi känner oss inte träffade. Globalrunners är sedan flera år den enda arrangör som redovisar klimatavtryck för varje resa. 


Nove Colli 2021

I slutet av maj går 50:e upplagan av Italiens Vätternrunda, Nove Colli (=nio kullar). Vi har bekräftade platser för dig som är sugen på en rolig utmaning. Boende på vårt eminenta cykelhotell ingår liksom allt annat under våra träningsläger samt startavgift och administrationen kring ditt deltagande i loppet. 


Hitt på nåt!

I väntan på din nästa Globalrunnersresa kan du vandra, cykla, springa, frisbeegolfa, utegymma, skida eller rullskida, Youtube-gympa, vinterbada eller orientera med Naturpasset på hemmaplan, men ät inga fladdermöss!


Löparresor

 Prag och Olomuc juni
Piemonte oktober (bilden)
Verona november 

Längdskidresor

La Diagonela januari
Marcialonga januari
Jizerska februari
Toblach-Cortina jan/feb
Engadin Skimaraton mars


Cykelresor

Vandra i Sabinerbergen


facebookinstagramhomepageyoutube

Globalrunners AB, Tegelviksgatan 40, 116 41 Stockholm.
Telefon 0733-61 22 55  info@globalrunners.se

www.globalrunners.se

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.