Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nyheter från Svepark

Nyhetsbrev

Nyhetsbrev framöver

Under 2021 kommer vi att göra några olika nyhetsbrev enligt följande 

* medlemsinfo sänds enbart till våra medlemmar

* info till medlemmar och samarbetspartner

* allmän parkeringsinformation till alla som anmält sig till nyhetsbrev.

Det här är ett nyhetsbrev som innehåller alla olika information

Konferens 2021

Vi har beslutat att flytta 2021 års konferens till den 1-3 september. Konferensen kommer som tidigare meddelat att hållas i Helsingborg under temat " Den kombinerade resan". Mer information kommer under början av 2021. Boka redan nu datumen !

Årsmötet genomförs som ett digitalt möte den 20 maj. Kallelse kommer under mars månad. 

Vårens kurser

Vårens kurser och seminarier kommer att genomföras digitalt. Ni hittar alla våra kurser på vår hemsida med anmälningslänkar

Utöver det vanliga kursutbudet kommer vi att genomföra

* fortbildning uppdatering LKOP -parkering kvartersmark den 9 februari. Vi ser att behovet av uppdatering av era kunskaper på kvartersmark är stort så anmäl er till denna endagsutbildning för att säkerställa att era kunskaper kring skyltning och tillämpning är uppdaterade efter gällande regelverk.

Vårens seminarier

I början av mars , datum meddelas inom kort, kommer ett seminarium kring hållbart byggande att genomföras. En lägesrapport från forskningsprojektet "klimatneutrala P Hus" presenteras. Utöver detta andra nyheter kring byggande av P Hus.

Utredningen om bilmålvakter

I början av november presenterade utredningen sitt förslag till ny lagstiftning. Utredningen finns på vår hemsida. Några nyheter är 

* lagen ska gälla även på tomtmark (dock ej skulder enligt den civilrättsliga parkeringen) 

* ökad möjighet att beslagta bilar med skulder

* skuldbegreppet utvidgas

Mer information kommer när vi vet mer om remisser och annat.

Bostadsutredningen

Bostadsutredningens del om p tal har fått förlängd tid till den 30 mars. mer information om remisser och annat kommer.

Översyn av parkeringslagstiftningen

Svepark har tillskrivit de mininstrar som är berörda av alla lagstiftningen som gäller parkering, 4 stycken. och framfört att en total översyn och bättre samordning av hela lagstiftningen för parkering bör genomföras. Vi har ännu inte fått någon reaktion på vårt brev men artiklar i några tidningar har förekommit. 

Bifogar här den som finns i "Dagens infrastruktur

"https://www.dagensinfrastruktur.se/2020/12/14/svepark-parkeringslagstiftningen-maste-ses-over/

Arbetsgrupp 2021

Styrelsen har fattat beslut om att utse en arbetsgrupp för byggande av Parkeringsanläggningar. Arbetsgruppens uppgift blir att göra en enkel checklista / handledning att använda inför byggande av parkeringsanläggningar. Just nu tillsätts deltagare i arbetsgruppen. 

Nyheter från våra medlemmar och samarbetspartners

Under hösten har det hänt mycket hos många av våra medlemmar och samarbetspartners. Ni kan läsa om de nyheterna på vår hemsida under OM PARKERING.

ett exempel som vi redovisar här är 

  *Parkeringsbolaget i Borås och Easypark har genom ett samarbete tagit fram en HUB som ska göra det enklare för kunden att parkera i Borås.

läs mer ..

https://www.parkeringboras.se/aktuellt/

Parkeringsbarometern

Vill göra er alla uppmärksamma på vår Parkeringsbarometer som vi tog fram sensommaren 2020 sprid den gärna till alla som kan behöva läsa den, kommuner- fastighetsägare- leverantörer och möjliga nya medlemmar och samarbetspartners

Parkeringsbarometern

Nya medlemmar

Vi hälsar Sundsvalls kommun och Sundbybergs stad välkomna som medlemmar i Svepark.

Avslutningsvis vill jag tacka er alla för trevligt och bra samarbete under 2020. Året blev inte som vi tänkt och planerat men vi har försökt genomföra så mycket aktiviteter digitalt och vi fortsätter med det så länge det är nödvändigt och hoppas att ni alla tycker det är bra. 

Jag hoppas att vi under 2021 kommer att ses mera och att vi kan genomföra vår konferens i Helsingborg den 1-3 september. Tills dess så ses vi digitalt på olika sätt !

God Jul !

Hälsningar

Lena

Lena Karlsson


Välkommen att kontakta mig på epost eller telefon om det är något ni undrar över inför konferenser , kurser eller allmänna frågor om parkering. Vi behöver också er hjälp att blir fler medlemmar och samarbetspartners. Träffat ni någon organisation som bedriver parkering eller någon som leverarar till parkering  prata gärna med dem om Svepark. 

Lena Karlsson

070 5546910

lena.karlsson@svepark.se 


Följ oss på sociala mediervi finns på Facebook och Linkedin 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.