Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Aktiviteter hösten 2020

De senaste månaderna har RG:s personal jobbat hårt för att anpassa höstens program till de förutsättningar som nu gäller på grund av Covid-19, för att det ska vara tryggt att delta på kurser, läger och övrig träningsverksamhet. Vi har anpassat upplägg, logi och antal personer som kan delta. I vissa fall har vi även valt att testa online-lösningar i stället för att ha en fysisk aktivitet. I all vår verksamhet följer vi Folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer och uppmanar alla våra medlemmar att göra likadant. Välkomna i höst!


Sök till Introkursen 15 – 21 november

När du drabbats av en ryggmärgsskada finns ett stort behov av att snabbt få kunskap om skadan och hur man kan träna för att utveckla tekniker till ökad självständighet. Introkursen vänder sig till dig med nyförvärvad ryggmärgsskada eller som lever med liknande förutsättningar. För att ansöka och delta behöver du använda manuell rullstol alternativt gånghjälpmedel.

Under kursen får du:

• Introduktion och inspiration till träningsformer som du kan fortsätta med hemma.

• Träffa och tränas av duktiga förebilder som själva har en skada lik din egen.

• Träna mycket på ADL (aktiviteter i dagliga livet).

• Föreläsningar och gruppdiskussioner kring aktuella ämnen som är viktiga för dig med ryggmärgsskada.

• Se tydliga framsteg!

 Läs mer och anmäl dig senast den 28 september »


Forum ryggmärgsskada online

Forum Ryggmärgsskada 2020 blir online! Du som är vårdnadshavare till barn 0–18 år med en förvärvad ryggmärgsskada är varmt välkommen att ta del av spännande föreläsningar och intressanta diskussioner med våra förebildsledare. Håll dig uppdaterad om senaste nytt och anmäl dig på RG:s hemsida.

När: 9–11 oktober

Sista ansökningsdag: 7 september

Ungdomsläger

Häng med på en riktigt rolig höstlovsvecka på Bosön! På RG:s Ungdomsläger får du som är 14–18 år ta del av fartfyllda träningspass, givande föreläsningar, mysigt häng och gruppdiskussioner kring ämnen som studier, arbete och bilanpassning. Allt "corona-anpassat" och med syfte att rusta dig för livet som tonåring och ung vuxen. Våra förebilder finns på plats för att dela med sig av sina bästa tips i vardagen. Anmäl dig här »

När: 25–30 oktober

Sista ansökningsdag: 14 september


Kurser med Integrationsprojektet

Nu har Integrationsprojektet kommit igång med kurser. Sprid gärna informationen till de migranter med ryggmärgsskada du kommer i kontakt med. 

Rullstolsintegrationskurs i Malmö

Den 17 september startar RGI en Rullstolsintegrationskurs i Malmö i samarbete med FIFH.  Kursen riktar sig till migranter som använder rullstol på grund av en ryggmärgsskada eller en liknande skada. Målet är att sprida kunskap och inspirera till att öka sin självständighet i så många vardagliga situationer som möjligt. Under en och en halv timme en gång i veckan under 12 veckor lär du dig att ta hand om rullstolen och tränar olika tekniker för att ta dig fram i samhället. Vi visar lösningar på vardagliga problem som att handla och ta hand om barn och lär dig hur du tränar för att hålla livet ut som rullstolsanvändare. 

Anmälan finns här»

Online-utbildning för kvinnliga migranter

Den 22 september startar RGI:s online-utbildning för kvinnor som är migranter och lever med en ryggmärgsskada eller liknande förutsättningar. Vi ses online under åtta tillfällen i höst och syftet med kursen är att ge kvinnor utökade möjligheter att lära sig om metoden Aktiv Rehabilitering. Vilka möjligheter har du som kvinna med fysisk funktionsnedsättning i Sverige? Målet är att fler kvinnor får ett mer aktivt liv och tar steget att vara med på en fysisk kurs i Aktiv Rehabilitering. 

Anmälan finns här»

 

Vill du läsa mer om Integrationsprojektets aktiviteter? Har du kontakt med projektets målgrupp? Besök RG Integration på Facebook och Instagram.

Har du frågor om några av aktiviteterna i projektet, hör av dig till projektledare Elin Goude Öhgren: elin.goude-ohgren@rgaktivrehab.se


Paddla både sommar och höst!

Sensommaren bjuder ofta på uppvärmt sommarvatten och mysiga kvällar och när vi sedan går in i hösten har båttrafiken avtagit och ersatts av vackra höstfärger. I år har vi förlängt paddelsäsongen med paddling ända in i oktober. Ta chansen, häng med oss och upplev denna vackra tid från vattnet. Du hittar hela kajakprogrammet här»

Inga förkunskaper behövs för att vara med och paddla.


Nystart på RG Rehab Bosön!

Den 18 augusti är det terminsstart för en ny träningstermin på Bosön. Vi har ett anpassat program och tränar i små grupper.  Mycket av träningen kommer att ske utomhus i de natursköna omgivningarna runt Bosön och övrig träning sker i stora, fina lokaler.

För mer information och anmälan»


Pilotprojekt Förebildscoach

Anmälningarna har strömmat in till pilotprojektet Förebildscoach i Västra Götaland – fantastiskt roligt tycker vi! Intervjuer pågår i detta nu och utbildningen genomförs i oktober. I projektet kommer vi först att utbilda förebildscoacher, och sedan erbjuda personer som nyligen skrivits ut från den primära rehabiliteringen coachande samtal med en förebildscoach. Tanken är att kunna erbjuda de som vill en förebildscoach där man får ett visst antal samtal under en avgränsad tid. Låter det intressant? Här kan du läsa mer och göra en intresseanmälan.

Pilotprojektet i Västra Götaland är ett samarbete mellan Personskadeförbundet RTP, Personskadeförbundet RTP Göteborgs lokalförening, RG Aktiv Rehabilitering och Ryggmärgsskadecentrum Göteborg.

Projektet har inspirerats av Personskadeförbundet RTP:s coachprojekt för personer som är amputerade.


Ditt medlemskap gör skillnad

Bli medlem och ta ställning för allas rätt till Aktiv Rehabilitering och ett självständigt liv efter vars och ens personliga förutsättningar.


Annonsera

Vill ni bli vår nya samarbetspartner, annonsera i nyhetsbrevet, i medlemstidningen Kick eller på vår hemsida?

Kontakta RG på e-post: annons@rgaktivrehab.se eller telefon: 08-54 54 72 00.


 RG Aktiv Rehabiliterings samarbetspartner 2020


Samarbetspartner på kurser och läger


facebookinstagramyoutubehomepage

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem i RG Aktiv Rehabilitering eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.