Nyhetsbrev Juli - Glad sommar!
 

Nyhetsbrev från Karlsborgs Näringslivsenhet

JULI

 

Hålla avstånd - Uppmaning till besökare, gäster och kunder

Nu är turistsäsongen igång och vi kommer med all sannolikhet att få många besökare till vår fina kommun!

Det är förstås något vi alla ser fram emot och välkomnar. Men, som ni säkert känner till är spridningen av Coronaviruset just nu förhållandevis stor i vår del av landet och det är extra viktigt att vi alla tar vårt ansvar och följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Elmia Subcontractor 2020

Är ditt företag intresserade av att delta på årets underleverantörsmässa i Jönköping? 

Varje år samlas omkring 30 000 besökare under 4 dagar på Elmia, det stora mässområdet i Jönköping. Här byts det kontakter, nätverk skapas och affärer görs. Vill du vara med? Kontakta näringslivsutvecklare, Johan Almgren så får du mer information.

Energirådgivning i Coronatider

I dessa tider kanske din verksamhet har tvingats dra ner på takten och då gäller det att man försöker minska kostnader så gott det går. Här hittar du Karlsborgs kommuns energirådgivare, Thomas Bengtssons råd till företagarna i Karlsborg.

Hur många strängar har Lilles på sin lyra?

Fredagsstafetten har varit på besök hos Tobias Lille Lilles Entreprenad och Allservice AB. Vill du läsa mer om besöket eller om de tidigare besöken som gjorts?

 

Kanalbodarna

-Ett säkert sommartecken-

 

Vi finns i bodarna sommaren 2020

  • Free Art Café
  • Karlsborgs Falafel 
  • Systrarna Anderssons glassbar 
  • Visit Karlsborg (Karlsborgs Turism)
  • #guldplatskarlsborg

Från och med denna veckan är det full verksamhet i bodarna nere vid kanalen. I år är det ett särskilt fokus på mat, fika och glass. Vår förhoppning med våra fina bodar är att det ska bli en plats som är fylld med liv och rörelse. 

Utöver de verksamheter som ligger närmast vattnet så huserar Visit Karlsborg (Karlsborgs Turism) med sin uthyrning av kickbikes, kanoter och SUPar i en av bodarna. Det kommer även att göras iordning en #guldplatskarlsborg bod där vi får möjlighet att marknadsföra vår guldplats och vårt leva & bo koncept för besökare och boende.

 

Företagsklimatet i Karlsborgs kommun

Karlsborgs kommun jobbar aktivt med insatser för att stärka företagsklimatet i kommunen och resultatet av mätningen är en av flera pusselbitar för att följa upp insatserna.

I år är enkäten uppdaterad genom att en del frågor omformulerats, en del frågor lagts till och några frågor tagits bort. Uppdateringen påverkar statistiken i hela landet och den blir med detta inte fullt jämförbar med tidigare år.

Hela rankingen släpps i september och vi kommer som vanligt att bjuda in Svenskt Näringsliv på en nätverksfrukost för att gå igenom hela rankingen.

Vill du redan nu läsa mer om 2020 års ranking?

Klicka här!

 

Här är det bäst att leva 2020

För 15:e året i rad rankar tidningen Fokus landets 290 kommuner utifrån 10 olika kategorier.

Bland annat rankar man inom kategorierna; Arbetsmarknad, Kultur & Fritid, Miljö, Bostäder osv. 

Karlsborg landar i år på plats 48! 

Bakom oss hittar vi kommuner som Jönköping, Söderköping, Halmstad, Lidköping, Tidaholm, Tibro och Hjo

 
 

Sommarens varmaste dag - Hittills!

 

Erfarenhetsutbyte med Vadstena Kommun

Den 25 Juni, i 30 gradig värme så åkte delar av den kommunala ledningen tillsammans med Karlsborgs Handel samt stora delar av Visit Karlsborg (Karlsborgs Turism) till Vadstena för ett studiebesök. Vadstena är en kommun som står inför stora satsningar på både bostäder, trygghetsboende och ny skola, precis som vi i Karlsborg. Vadstena kommun har gjort stora satsningar på sin stadsmiljö och kommer fortsätta med detta även kommande år.

Resan till Vadstena skedde så klimatsmart som möjligt med hjälp av två segelbåtar framförda av  vår turistchef, Jarl Karlsson samt Mats Lindberg.

Vi fick en guidning i den vackra staden med hjälp av stadsarkitekten Mathias Hult som tillsammans med VD:n för Vadstena Turism & Näringsliv, Jessica Hallros och samhällsbyggnadschefen Annika Toll visade oss runt i stadens centrum.

Efter en gemensam lunch med våra värdar så delade vi upp oss. Några gick en guidning på slottet medan övriga utforskade Vadstena. Vi fick verkligen med oss mycket inspiration för hur vi kan fortsätta arbeta med vår centrumutveckling, turistnäring och samhällsplanering.

 

TREVLIG SOMMAR ÖNSKAR JOHAN & LENNART

 

 

Johan Almgren
Näringslivsutvecklare
Karlsborgs Kommun

Storgatan 65
546 32 Karlsborg
Tfn 070-199 22 40
johan.almgren@karlsborg.se

www.karlsborg.se

 

 

Läs på webben | Unsubscribe