Nyhetsbrev från Studieförbundet Bilda. Senaste nytt från Bildas verksamhet med pop, rock och hiphop i Gävleborg, Dalarna, Västernorrland och Jämtland. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Studieförbundet Bilda Mitt | nyhetsbrev juni 2017

Pop | Rock | Hiphop


Lovis klar för kulturfestivalen Dandanat

De tre akterna Lovis ÅkerströmNagoon och enough, som alla har en studiecirkel i Bilda, medverkar i kulturfestivalen Dandanat i Betlehem den 14-17 september. 
– Musik för mig är gemenskap, glädje och framför allt frihet. Uttrycket ”Where words fail, music speaks" tycker jag stämmer så bra, säger Lovis. Läs mer!


Kultur på gatan

Kultur på gatan arrangeras av Bilda i samverkan med flera kommuner under sommaren. Ungdomar får chansen att sommarjobba som gatumusikant, dansare, tecknare, teater mm. Ett perfekt tillfälle att prova på hur det är att jobba med kultur helt enkelt! Håll utkik, i sommar finns Kultur på gatan i Bollnäs, Järvsö, Sandviken och Timrå. Läs mer!


Jazz i parken

I år landar Jazz i parken i Boulognerskogen i Gävle den 16 juli. Ett koncept som även arrangeras i Stockholm, Malmö och Göteborg med samverkan på Island och i Danmark. En familjeworkshop inleder dagen kl 12:00 där barn får lära sig om instrumenten och spela tillsammans. Konserter från kl 14 till ca 17. Dagen är helt gratis. Läs mer!


Live i Avesta

Bildas samarbete med gastrobaren En Lokal i Avesta tuffar vidare och ger artister och band knutna till Bilda möjlighet att spela live. Vad sägs om Summer Kid den 29/6 eller Jakob Knapp den 3/8 :) Boka bord på tel 0226-55 599. Kolla in spelschemat för sommaren!


Gefle Metal Festival

14-15/7 är det hård hårdrock på schemat i Gävle. Gefle Metal Festival bjuder på de hårdare registren inom musiken som Death, Thrash, Doom och Blackmetal. Genom Bilda får iår Eksjöbandet Orbit Culture en plats på scen. I Bildas tält träffar du Jocke från ”Bloodsoaked records”, som säljer skivor ur sin distro, och Sanna från arrangörsföreningen ”Spela snabbare”. Så kom förbi och snacka med oss!


Ljusnerocken fyller 30 år

Ljusnerocken firar 30-års jubileum år 2017. Den 8 juli kommer Bruksparken i Ljusne återigen att fyllas av människor som älskar att lyssna på rockmusik. Allt drar igång  kl 16 och från kl 21.00 fortsätter efterfesten på Ljusne Folkets Hus, där Svenne Rubins och Lobster kommer att spela. Missa inte!


Fullmatad musiksommar i Smedjebacken

Ismail Baltaci som driver Bryggan i Smedjebacken, går all in i år. Tillsammans med Bilda Mitt så blir det inte mindre än 45 gig på bryggan under sommaren. Pärlan vid parken bjuder upp till dans, Smedjebacksborna svarar med glada tillrop och glädjeskutt. Välkomna!

 


Krökbacken Festival

Ännu en gång har ni chansen att släpa ut er själva till Dalarnas mest ökända sandtag. Krökbacken Festival är festivalen att besöka om du älskar att upptäcka ny tung underground rockmusik. - Det är platsen där du hittar nya likasinnade vänner och tillsammans kan ni under tre fantastiska dagar få känna smaken av riktig frihet!, säger Gustav Look arrangör. Festivalen äger rum i ett gammalt sandtag i skogarna söder om Leksand. 10-12 augusti. Läs mer!


Schools Out Söderhamn

Schools Out Söderhamn 14 juni 2017! Gratis endagsfestival med massor av fantastiska artister och gratis aktiviteter för alla åldrar. I år byter scenområdet plats till Gurkparken. Större scen och mäktigare musikupplevelse är att räkna med. Från Bilda bjuder vi på Lovis Åkerström och Ludvig & Louise. Kom och träffa oss på Stage!


Musikschlagets deltävlingar klara

Vilken härlig vår! Nu är alla deltävlingar klara, förutom i Örebro som kör sin i höst. Den 11 november 2017 går för sjunde gången Musikschlagets final av stapeln på restaurang Aveny i Sundsvall. Tävlingen arrangeras av musiker med funktionsnedsättningar för musiker med funktionsnedsättningar. Följ Musikschlagets nyheter på Facebook och Instagram!


Summer Rock Sundsvall

Summer Rock i Sundsvall erbjuder unga musikintresserade en niodagarskurs med bandundervisning, instrumentalundervisning, teori och föreläsningar för de som är födda 2004 eller äldre. Kursen börjar 19/6 och avslutas den 30/6 med en konsert. Kursen är full för denna sommar men kontakta Lilian Bokestig om du är nyfiken! Läs mer!


Hitta till oss!

Kontakt

Regionchef John Staffas
Enhetschef Olle Norberg

Enhetschef Aidin Razavi
Kommunikatör Ulrika Vedholm
Ledarutveckling Agneta Sundberg

Kontakta oss gärna!
Studieförbundet Bilda Mitt
Regionkontor: Box 119, 826 23, Söderhamn
Besöksadress: Kungsgatan 12, Söderhamn
Tel växel: 0270-628 00

E-post: mitt@bilda.nu
www.bilda.nu/mitt
Facebook | Instagram | Twitter

Du läser detta nyhetsbrev eftersom du finns i våra register eller för att du anmält att du vill ha nyheter från Bilda. Vill du avsluta din prenumeration, klicka här.