God jul och tack för den här hösten!

Här kan du läsa mer om vad som hänt i DIABAHS under höstterminen 2018

 

Det här är ett nyhetsbrev till dig som deltar i projekt DIABAHS eller till dig som anmält intresse av att följa projektets utveckling. Vill du inte få detta nyhetsbrev? Avsluta din prenumeration genom att klicka här.

Webbversion


DIABAHS på internationella konferenser och Mistra Urban Lunchtime

Projektet har under sommaren och hösten fått spridning i diverse olika forum, bland annat på de internationella konferenserna EuropeanNetwork for Housing Research i Uppsala och Global Conference on Ageing i Toronto.

Läs mer: Presentation, Toronto

Läs mer: Presentation, Uppsala

 Läs mer: Föreläsning, Mistra Urban Lunchtime


Höstens expert- och referensgruppsmöte

Den 23 oktober träffades projektets expert- och referensgrupp. På agendan stod bland annat nuläget i Lundby, där F O Peterson planerar att bygga trygghetsbostäder, resultatet av enkätundersökningen efter inflyttning i Mölndal, och gemensamma reflektioner i grupppen inför den kommande "klokboken".

Läs mer: Preliminära resultat från Mölndal


Studiebesök i Mölndalsbostäders trygghetsboende

Expert- och referensgruppen gjorde ett studiebesök i Mölndal, där Anna Axelsson (projektledare), Jannica Ottosson (bovärd) och Annelie Drackner (arkitekt) berättade om trygghetsboendet utifrån sina perspektiv. Deltagarna fick också ta en rundtur i huset och kika in en lägenhet.


Vad är på gång i projektet framöver?

 

  • Skapandet av en digital klokbok med tips, råd och information till den som planerar bostäder för seniorer. Innehållet bygger på projektets samlade kunskaper.
  • Analys av sammanvägda resultat från våra tre "case" (Tjörn, Alingsås och Mölndal). Materialet består av intervjuer och enkäter både före och efter inflyttning.
  • Förändringar i projektteamet. Cecilia Kaan är tillbaka i projektteamet efter en termins tjänstledighet. 

Boka in datumet: 15 maj 2019!

DIABAHS slutkonferens - Dialoger kring hållbart boende för seniorer - äger rum onsdag 15 maj 2019. Det blir en heldag på central plats i Göteborg. Programmet kommer att innehålla  presentationer av forskningsresultat från projektet, seminarier med erfarenhetsutbyte mellan dem som planerar, bygger och ritar bostäder, lanseringen av DIABAHS "klokbok", samt annat smått och gott. En inbjudan med mer detaljerad information kommer att skickas ut efter årsskiftet.


Kontakt

Lisbeth Lindahl

Operativ projektledare

Göteborgsregionen: FoU i Väst

Nina Ryd

Projektledare

Chalmers arkitektur

Malin Isaksson

Projektassistent

Göteborgsregionen: FoU i Väst


Du får detta nyhetsbrev eftersom du aktivt valt att prenumerera på information från Göteborgsregionen (GR) eller på något sätt är aktiv i GR:s arbete. Läs mer om hur vi på Göteborgsregionen (GR) hanterar dina personuppgifter: Integritetspolicy  

Avregistrera   Webbversion