Senaste nytt från PIN. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


På PIN håller vi fortsatt högt tempo!

PIN har under sommaren och hösten genomfört övertaget av driften hos Bearcoms Internetkunder. Det arbetet medförde stor aktivitet hos oss med att hälsa de nya kunderna välkomna. En framgångsfaktor var att vi fick nya kollegor på tekniksidan men även på säljavdelningen. Det säkerställde att vi på ett smidigt sätt kunde överföra drift och kundrelationer. Till det fick vi också ny ledning när Andrei Sin blev PIN:s nya VD.

Under November genomförde vi nästa stora projekt. Då övertogs driften av Cloudbytes kunder av oss på PIN. Om Bearcoms kunder mestadels var internetkunder, var Cloudbytes kunder mer serverdrift, fjärrskrivbord, backuplösningar och Office365 som PIN nu hanterar. En viktig del är alltså att hjälpa dem med deras IT så att deras kontor fungerar.

I väntan på fiber, Internet via radiolänk!

Under Oktober fick vi en förfrågan om att leverera internet till Metalock Engineering på Marieholmsgatan i Göteborg. Även den här gången var förutsättningen att det skulle gå fort. Eftersom det är ett industriområde som dessutom omgärdas av järnvägsspår krävs tillståndsansökan som brukar göra att det kan ta månader snarare än dagar för att få klartecken. Efter det skall entreprenörer beställas och arbetet genomföras. För att komma till rätta med kunden önskemål om en snabb driftsättning så lät vi sätta upp en tillfällig radiolänkförbindelse från en befintlig anslutningspunkt. Sedan mitten på oktober levereras internetkapacitet via radiolänk till Marieholmsgatan, tills ingrävning av ordinarie fiber kan göras till fastigheten och kunden.

Behöver du en stabil internetförbindelse, utan nedtid? 4G backuplänk!

Just nu grävs det en del i Göteborg, och kommer vara så i några år till. För en del av våra kunder har det redan inneburit att deras internetförbindelse påverkats.

För allt fler företag blir en stabil internetförbindelse mer och mer viktigt för att deras företags vardag skall fungera. För dessa kunder har vi tagit fram 2 olika alternativa backuplösningar ifall deras ordinarie internet förbindelser bryts.

Alternativ nummer ett är för företag som inte kan tolerera något avbrott. Vid avbrott skall växling ske utan att systemen går ned. Här har vi idag en backuplösning med en 4G router som tar över trafiken utan nedtid och där länken behåller tilldelad IP adress. Som användare märker man inte av att backuplänken tas i drift och man kan fortsätta sitt arbete utan avbrott.

Alternativ nummer två är för de kunder som tillåter en kortare stunds nedtid eftersom den miljö företaget jobbar i inte är beroende av att IP-addresser behålls kan det andra alternativet som även det bygger på 4G vara intressant. Även denna lösningen bygger på 4G men kräver en enklare teknik och blir då också en billigare lösning.

Vi berättar gärna om hur vi kan bygga din IT-miljö på ett effektivt eller driftsäkert sätt.. 

Gilla oss på
Följ oss på

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.