Ett nyhetsbrev från Colombine Teaterförlag. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


Film är bäst på teatern!


BROARNA I MADISON COUNTY
av Niklas Hjulström & Pamela Jaskoviak, efter en roman av R J Waller

Francesca har sett fram emot en vecka för sig själv, utan man och barn. Fotografen Robert kör upp på gårdsplanen för att fråga efter vägen. Mötet mellan Francesca och Robert blir den starkaste av kärlekshistorier. Men mitt i passionen måste det svåra beslutet fattas - att följa hjärtat eller stanna kvar i den tryggheten.
Roller: 5 (2k, 3m) Språk: Sv


SHADOWLANDS
av William Nicholson

Historien om författaren C S Lewis kärleksaffär sent i livet. Joy stormar in i Lewis stilla liv och till hans förvåning blir de djupt förälskade. Men mycket snart tvingas han kämpa med en lika djup smärta över att förlora henne, när hon diagnostiseras med obotlig cancer. Det är gripande, roligt och insiktsfullt – ett porträtt av kärlek och förlust, tro och tvivel, inspirerat av CS Lewis bok A Grief Observed.
I detta fall var det pjäsen som kom först.
Roller: 10 (2k, 8m) Språk: Eng


SLÄPP FÅNGARNE LOSS (DET ÄR VÅR)
av Dennis Magnusson, fritt efter Tage Danielssons film

En charmfull scen-version för hela familjen!
Möt en helgalen fängelsedirektör, stolliga fångvaktare, förvildade fångar och kärleksfulla medmänniskor som väcker viktiga frågor om empati, värderingar, mod, civilkurage och förstås – frihet.

"en mycket danielssonsk naivistisk dröm om jämlikhet med fiffigt verbal humor" (Lars Ring, SvD)
Roller: 10 (4k, 6m) Språk: Sv


DEN ENFALDIGE MÖRDAREN
av Dennis Magnusson, fritt efter filmen med samma namn och boken EN OND MAN av Hans Alfredson

Sven växer upp i ett fattigt hem tillsammans med sin mor och sin syster Vera. När modern dör försvinner Vera in till staden och Sven ackorderas ut till Fabrikör Höglund. Systern inser att om hon ska lämna fattigdomen bakom sig så måste hon spela livets rävspel. Hon överger Sven och ger sig i lag med Fabrikören. För Sven är Höglund förtryckaren. Men för Vera är Fabrikören trampolinen ut ur fattigdom till ett liv i välstånd.
Roller: 9 (3k, 6m) Språk: Sv


DEN ÄLSKADE
av Lisa Langseth

Den här monologen låg till grund för filmen Till det som är vackert.

En ung kvinna försöker komma loss från sitt ursprung och bort från ett trist förhållande. Nytt jobb och en ny älskare öppnar portarna till ett av finkulturens allra heligaste. Väl där ser hon med förakt och hat på sitt torftiga och obildade förflutna. Med samma intensitet dyrkar hon sin nya, sköna värld.
En klassresa med fatala konsekvenser.
Roller: 1 (1k) Språk: Sv, Eng


VILL DU LÄSA?

Vi skickar så gärna!

Berit, Lena & Franka


Colombine teaterförlag, Gaffelgränd 1A, SE-111 30 Stockholm, tel: +46 (0)8 411 70 85/46 (0)8 411 80 85, E-post: info@colombine.se

facebooktwitter

Du får detta nyhetsbrev eftersom du arbetar med scenkonst eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.