Ett nyhetsbrev från Colombine Teaterförlag. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


NYTT PÅ DEN NORDISKA HIMLEN


SNØKVIT

Text: Maria Tryti Vennerød, Musik: Julian Skar

Att ha en mamma som är världens vackraste, och dessutom drottning, att bo i ett slott med ett helt hov som står redo att hjälpa till med vad som helst, att vara prinsessa - det låter som en saga. Och så är det för Snövit.

Prinsessan och drottningen ser sig i speglar och i varandra och är lyckliga. Men så en dag tycker Snövit plöstligt att prinsesskronan är i vägen och att klänningen sitter för hårt och att hon vill göra något helt annat - på sitt eget sätt. Hon vill till exempel utforska den hemliga världen utanför slottet, där trädgårdspojken håller till. Drottningen tycker tycker det är en dålig idé, hon tycker istället att Snövit ska se sig i spegeln och öva sig på att en dag själv bli världens vackraste...

Roller: Snövit, Drottningen, Jan Grön, hovet, dvärgarna, skogen 
Språk: No 
En familjemusikal.


ÄNGELEN

Cecilia Frode

"Den som har flest saker när man dör har varit mest ensam." (Ängelen)

 ”Ett ordflöde, nära nog som ramsor, innehåller en osynlig pollett som plötsligt ramlar ner utan att man hade tänkt sig det, så sitter man där och, jaha, just det. Så är det.” (Smålandsposten)

 ”Mycket handlar om det ömtåliga i livet, om övergivenhet och längtan efter kroppar och kärlek. Texterna är på en gång poetiskt ljuva och rätt så stadigt explicita. /.../ Det är mycket begåvat och mycket roligt” (DN)

 ”Så många tankar om männen, ensamheten, fantasierna. Och sakerna. Är man ensam samlar man många saker. Den som samlar flest har varit mest ensam.
Hon beskriver vanliga företeelser mest på ett barns sätt, med associationer som överrumplar oss och ibland gör att vi skrattar, ibland får oss att le /.../ Genom sin oskuldsfullhet ställer sig Ängelen naken framför oss.” (Arbetarbladet)

Roller: 1 (1k)  Språk: Sv  
En musikteatermonolog.


Vill du läsa?

Skriv en rad till oss - vi skickar så gärna!

/Berit, Lena & Franka


Colombine teaterförlag, Gaffelgränd 1A, SE-111 30 Stockholm, tel: +46 (0)8 411 70 85/46 (0)8 411 80 85, E-post: info@colombine.se

facebookhomepage

Du får detta nyhetsbrev eftersom du arbetar med scenkonst eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumerationklicka här.