Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


Svenska krigsfångar i Ryssland

Diplomatica Muscovitica, Kommisionssekreteraren Thomas Knipercrona (d.y.) föddes 1682 och son till Thomas Kniper (adlad Knipercrona) (1650-1715) och Barbara Hassenia. Thomas d.y. står i adelskalendern antecknad som Kommissionssekreterare i Ryssland 1721-11-07 och Agent i Moskva 1722-12-03. Han var alltså diplomat och en av kontakterna mellan de svenskar som fanns i Ryssland och Sverige.


2017 ett bra år för ArkivDigital

2017 blev ytterligare ett bra år för ArkivDigital. Det visar den nyligen sammanställda årsredovisningen. Nettoomsättningen ökade med drygt 16 procent jämfört med 2016 och uppgick till 33 miljoner kronor. Antalet bilder ökade med närmare 10 miljoner nya bilder under året, vilket är rekord i företagets historia, och antalet registerposter med drygt 25 miljoner.


Arkiv Digital + Släkthistoriskt Forum = sant!

I drygt tre år har Arkiv Digital haft ett samarbete med tidningen Släkthistoriskt Forum och du som redan prenumererar på tidningen känner till att Arkiv Digital i varje nummer har ett eget avsnitt där vi lyfter fram exempel och berättar om vad som är nytt i vår enorma bildsamling.

 

Nu erbjuder vi dig som är Arkiv Digital-abonnent men ännu inte prenumererar på Släkthistoriskt Forum en helårsprenumeration för oslagbara 149 kr!

 

Släkthistoriskt Forum har getts ut av Sveriges Släktforskarförbund sedan 1987 och är Sveriges äldsta tidning om släktforskning. I över 40 år har gett en röst åt släktforskning som hobby och vetenskap. I tidningen får du dessutom arkivtips, litteraturtips, råd och en massa inspiration.

 

Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter (på tidningen), från och med idag till och med söndagen 8 juni – så beställ redan idag!


Information från Föreningen DIS - Välj rätt släktforskningsprogram!

Med ArkivDigitals fantastiska tjänster behöver du ett modernt och enkelt program för att bearbeta din släktforskning och presentera resultaten. Det finns många goda skäl att välja nya Disgen 2018. Förutom att du får tillgång till flera bra funktioner så är programmet enkelt att arbeta med.

Disgen har möjlighet till flera olika typer av föräldra-barn-relationer (alltså även adoptioner eller fosterförälder/fosterbarn) och till samkönade relationer. Registrering av personer underlättas med en bra dubblettkontroll vid inmatningen, så att du undviker att registrera samma person många gånger.

Den nya Släktöversikten i Disgen är ett dynamiskt timglas som visar en centrumperson och upp till fyra generationer bakåt och fyra generationer framåt. Med stor skärm och låg upplösning så får du en god överblick. Du bestämmer själv hur många generationer du vill se och förflyttar dig snabbt runt i översikten till nya personer i släkten.

Är du en av dem som vill skriva in flera efternamn, t.ex. soldaten, borgaren och emigranten eller andra som byter namn i dåtid eller nutid? I Disgen 2018 kan du också skriva en kommentar om det, ange under vilken period namnet använts och ange en källa för det. Du kan också bestämma vilka namn som ska visas.

Flera av funktionerna som finns sedan tidigare är bra hjälpmedel i DNA-släktforskningen. Nytt är en tavla för X-match samt möjligheten att skapa olika typer av stamtavlor.

Det finns också flexibla utskrifter med över 100 olika standardmallar och stora möjligheter att göra egna inställningar.

Du kan jobba med ett gemensamt eller flera separata släktträd i din forskning. Dessutom kör du programmet lokalt i din dator så du har full kontroll på din forskning. Sist men inte minst finns Dis faddrar där för vägledning och hjälp när det behövs.


Programmets funktioner

En instruktionsfilm om grundläggande funktioner i ArkivDigital.

Se filmen>

Hitta flygbilder

En instruktionsfilm hur du hittar rätt bland ArkivDigitals flygbilder.

Se filmen>

Sveriges befolkning 1950

En instruktionsfilm som beskriver på ett lättfattat sätt hur du söker i personregistret Sveriges befolkning 1950.

Se filmen>

Befolkningen i Sverige 1860-1930

Hur du söker i Sveriges största personregister Befolkningen i Sverige 1860-1930.

Se filmen>


Kundtjänst

Telefon: 010-10 11 333
kundtjanst@arkivdigital.se

Blogg

Läs mer om våra nyheter och
få tips i vår blogg. Klicka här!


homepagefacebookyoutube

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.