Ett nyhetsbrev från Colombine Teaterförlag. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


PJÄSER FÖR TVÅ

Bild: Everyman Playhouse

STENAR I FICKAN av Marie Jones

Stenar i fickan, eller Stones in his pockets, är en riktig framgångssaga. Den har spelats på otaliga scener världen över.
I Finland har samma föreställning gått i 10 år!

I ett litet samhälle på Irland pågår en amerikansk filminspelning. Liksom de flesta i byn är Jake engagerad som statist. Han möter Charlie, som har drivit en videouthyrning i en annan del av landet, och nu drömmer om att göra en film om den egna historien. Verkligheten bryter in i den tjusiga filmvärlden när den unge Sean går i sjön med fickorna fulla med stenar. Vi möter också den amerikanska stjärnan Caroline Giovanni, hennes dialekt-instruktör, de pengahungriga filmarbetarna, Mickey som är veteran i statistfacket och många fler.

En varmt komisk och känslostark pjäs där samtliga 15 roller spelas av två skådespelare!


BRODER HUND

av Lucas Svensson

A och B har just begravt sina föräldrar. A är sadistiskt elak mot B, som beskrivs som "efterbliven". Komiskt och otäckt om hur svaga människor gör sig starka.

Roller: 2m  Språk: Sv

Foto: Mikael Silkeberg, Teater Galeasen

Bild: Patrick Degerman, Västerbottensteatern

DANSLEKTIONER

av Marc St. Germain

Två udda grannar fattar motvilligt tycke för varandra. Hon är en skadad dansare med kraschad karriär och han är en professor med Aspergers.

Roller: 1k, 1m  Språk: Eng, Sv


FÖDD OND

av Martina Montelius

Om två människor i 65-årsåldern. De är infantila, småskurna och fördomsfulla. Och de älskar varandra med en närmast livshotande intensitet.

Roller: 1k, 1m  Språk: Sv

Bild: Teater Brunnsgatan Fyra

Bild: Brown Couch Theatre Company

HISTORIEN OM PANDORNA ...

... BERÄTTAD AV EN SAXOFONIST MED EN FLICKVÄN I FRANKFURT
av Matéi Visniec

En man vaknar bakfull med en okänd kvinna. De kommer överens om att tillbringa nio nätter tillsammans. En fantastisk berättelse om den allt uppslukande kärleken.

Roller: 1k, 1m 
Språk: Fra, Rum, Sv, Dan, Eng


LENA OCH PERCY PRÄRIEHUND

av Jonas Gardell

En vansinnespjäs om två älskande i ett förhållande som både är en mardröm och deras enda möjlighet, med halsbrytande växlingar mellan skämt och allvar.

Roller: 1k, 1m  Språk: Sv, Dan, Eng

Bild: Skillinge Teater

Foto: Roberto Ricciuti

MÖT MIG I GRYNINGEN

av Zinnie Harris

En modern fabel som utforskar vardagskärleken, sorgens mysterium och fantasins frestelse. Två kvinnor på en öde strand. De har överlevt den katastrofala båtolyckan. Eller?

Roller: 2k  Språk: Eng, Sv, No


NATTORIENTERARNA

av Kristina Lugn

Bricken och Vera är nattorienterare. Bricken fasar för att falla död ner medan Vera vill helst vara ifred. Men som Bricken påpekar: nattorientering är en lagsport.

Roller: 2k  Språk: Sv, Eng, Dan, Fin, Ty, Pol

Foto: Petra Hellberg

Foto: Cottonbro/Pexels

SJÄLEN OCH SANKTE PER

av Beate Grimsrud

En munter skröna om Sankte Per som hälsar en ny Själ välkommen till de saligas ängder. Han ställer den enda, avgörande frågan: "Vilket kön hade ni?" Det minns Själen tyvärr inte ...

Roller:Språk: Sv


VINTER

av Jon Fosse

En man och en kvinna möts vid en parkbänk; ett möte som kommer att förändra allt. Ett stillsamt passionsdrama om erotisk besatthet, men även om vilsenhet och destruktivitet.

Roller: 1k, 1m  Språk: No, Sv, Dan, Eng, Ty, Fra, Rum, Tje, Sam

Bild: Teater Giljotin

Vill du läsa?

Skriv till oss - vi skickar så gärna!

Berit, Franka, Sara och Lena


Colombine teaterförlag, Gaffelgränd 1A, SE-111 30 Stockholm
E-post: info@colombine.se

facebookhomepage

Du får detta nyhetsbrev eftersom du arbetar med scenkonst eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.