Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nyhetsbrev nummer 7 2020

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Hej alla sjöflygare

Nu närmar vi oss snabbt upptagning och vinter. dvs tid för arbete i hangar med underhåll och uppgraderingar. Ett litet tips inför konservering av motorn är att inför sista flygningen byta olja flyga ca en timme och sedan toppa upp med ny olja så att kamaxellyftarna ligger i olja. På en 185:a ca 20-22qrt. På våren tappar man ut olja till lagom nivå, enkelt och smidigt. Man slipper kondens i ett halvfullt oljetråg och framför allt uppstår inte tryckkorrosion på ventillyftarna och kammen då de badar i olja. Korroderad kam/lyftare = dyrt.

kom gärna med synpunkter på detta förfarande. Jag har kontrollerat med tekniker som håller med mig, men som alltid finns det mycket kunskap bland er ägare/piloter

Ett annat tips är att byta ut gammaldags landing/taxi light till LED med fantastisk synbarhet. Har man problem med med att de gamla lamporna vibrerar sönder/brinner så är LED lösningen. Dessutom kan man ha dom på kontinuerligt för att synas ännu bättre. Ytterligare fördel är lägre strömförbrukning. Att synas är viktigt.

UPPROP

Styrelsen skulle gärna vilja ha in förslag synpunkter på följande frågor. Svara på mejl till mig eller Filip.

1) Vad tycker ni om att arrangera en säkerhetskonferens under jan-feb 2021. Innehåll? Var?

2) Nästa års Fly-In, förslag på plats och tidpunkt.

3) Uppdatering av uppgifter i sjöflyghamnar. bränsle, kontaktpersoner, telefonnummer etc. Gärna också er favoritplatser för utflykter. Vi har alla massor med tips och SSA blir vad vi alla medlemmar gör det till.

Robert Wagner                  Filip Nilsson                                

flygrobert@gmail.co          ivoclack@gmail.com

Flyg väl till upptagningen, ta hand om maskinen i vinter och håll er undan coronan!

 

Funderas det på en uppgradering till större maskin? Bengt Grafström säljer sin Cessna 206 amphib 

Och så har vi slutligen ett par bilder från den gångna säsongen i TSK. 4 nya sjöflygare i Täby i år, och 2 påbörjade. Leden fylls på.......

Idel glada miner...från vänster Christer Lundholm FI, Johan Glanz nyexad sjöflygare, Mats Engman kontrollant, Anders Pistol nyexad sjöflygare, Björn Andersson CRI.

Grattis - bra jobbat!

Bra dag för att träna blekelandningar. sjöflygstationen i Hägernäs/Täby. Här finns alltid 100ll för den som är på väg från söder till norr eller vice versa.

St. Alskär nord ost om Sandhamn - snart är det en ny säsong!

Foton Robert Wagner

Ansvarig utgivare: Filip Nilsson, ordförande SSA, 0706-084 100

ivoclack@gmail.com

Redaktör: Robert Wagner, 0709-647 637

flygrobert@gmail.com