Digital tidning mmed senaste nytt. Problem att läsa? Se den i webbläsaren

Branschtidning utgiven av Convenience Stores Sweden

8 april 2020

Långsiktigt arbete slår väl ut i coronatider

Den här artikeln handlar om en convenience-butik som ökar sin försäljning just nu. Men inte tack vare att man hittat på något extra. Utan för att det sätt man valde att jobba på när man startade för ett drygt år sedan, visat sig passa de behov och den situation som nu är så tydlig. Välkommen att titta in hos Kioskpiraten i Luleå.


Annons 


Vill ge verktyg, stöd och inspiration

Många har det jobbigt ute i butik nu, en del har det något bättre. Av Direktens 309 butiker har hälften rätt stora svårigheter medan hälften klarar sig någorlunda eller riktigt bra. En fjärdedel har till och med ökat sin försäljning markant.
- Med rätt verktyg går det att säja mer, säger vd Svante Törnqvist.

Läs mer


Dagliga kontakter med kedjans butiker

Butikerna i MyWay-kedjan följer samma mönster som branschen i stort. Det vill säga att vissa klarar sig ganska bra medan andra har hamnat i mer eller mindre svåra lägen.
- Vi har dagliga kontakter med våra medlemmar, säger Christina Bredberg, butiksansvarig.

 Läs mer


Annons 


Nu ska Brunos korvar ut på franchise

Vissa korvkiosker lyckas få den där profilen som gör att folk återvänder gång på gång. För att äta den annorlunda, lite exklusiva portionen med ingredienser gjorda efter egna recept. En sådan är är ”Brunos” i Stockholm som nu ska ut på franchise med hjälp av den andra generationen i familjen som startade verksamheten på Östermalm 1992.


Obemannat gynnas av corona-krisen

Obemannade livsmedelsbutiker märker en försäljningsökning kopplad till corona-krisen. Både Lifvs och AutoMat bekräftar att de har fler kunder som handlar mer. Uppenbarligen tilltalas de av kunna få handla i lugn och ro. Lifvs har till och med infört två timmar mitt på dagen med bara en person i butiken åt gången.

Läs mer


Niklas Ekstedts mat hos grannen 7-Eleven

7-Eleven-köpmannen Glenn Lundkvist och kocken Niklas Ekstedt har börjat ett samarbete för att säkerställa att kvarterets kunder kan fortsätta äta riktigt god mat, trots coronavirusets påverkan. Båda företagarna ville göra något för alla dem som inte längre kan vara ute och njuta av det kvarteret har att erbjuda.

Läs mer


Annons - klicka på den så får du mer information


Hallå där Mats Eriksson, småföretagarnas röst "i etern"

Han driver nyhetssajten En företagares vardag som har 21 000 följare. Hans erfarenhet är stor och kontaktnätet omfattande. Dessutom är han välkänd på annat vis för många inom convenience-branschen.

Klicka på bilden ovan eller här och hör Gunillas samtal med Mats Eriksson. Ämnet är hur coronakrisen drabbar småföretagare och intervjun innehåller tips om vad som är viktigast när det gäller att hantera ekonomin.


Lösgodis minskar kraftigt för Cloetta

Cloetta bekräftar den tidigare kommunicerade risken att kundernas efterfrågan av lösgodis kommer att minska kraftigt. Det kan också bli aktuellt med permitteringar av butikskonsulenter på vissa marknader.

 

Läs mer

 


JTI fick rätt om klickcigaretter

JTI:s beslut att återlansera klickcigaretten Camel Activate för två år sedan hade laglig grund. Det fastslog Förvaltningsrätten i Stockholm då den i dagarna avslog Folkhälsomyndighetens stämningsansökan mot bolaget. Det betyder att produkter får säljas fram till 20 maj.

Läs mer


Annons - klicka på den så får du mer information


NYTT FRÅN CSS

Glöm inte kontrollbalansräkningen

Den uppkomna likviditetskrisen som nu har uppkommit på grund av den pågående corona-krisen och myndigheternas restriktioner, kan för många aktiebolag nu innebära att det registrerade aktiekapitalet förbrukas genom att bolagets egna kapital understiger hälften av det registrerade aktiekapitalet.
Läs här vad vår samarbetspartner, advokaten Dan-Michael Sagell, ger för råd angående detta.

Läs mer


Nya regler för restauranger och kaféer

Du som driver verksamhet med servering får hjälp av nya regler från Folkhälsomyndigheten för att minska spridningen av coronaviruset. Bland annat ska trängsel undvikas, alla gäster ha en sittplats och endast bordsservering och avhämtning är tillåtet.

 

Läs mer


Nya allmänna råd om avstånd i butik

Folkhälsomyndigheten har tagit fram nya allmänna råd för att motverka spridningen av covid-19. Det handlar bland annat om att det inte får finnas för många människor i butiken samtidigt och om avståndet som bör hållas mellan dem.

 

Läs mer


Gå med i vår nya nätverksgrupp!

Sedan länge har Convenience Stores Sweden en vanlig ”gilla-sida” på Facebook. För att skapa ett forum där man kan interagera kring branschfrågor har vi precis startat en nätverksgrupp som du nu kan anmäla dig till.

 

Läs mer


Information om corona och convenience

Convenience Stores Sweden samlar information som är lätt tillgänglig för medlemmar och andra branschaktörer. På conveniencestores.se finns det en särskild rubrik ”Aktuellt om Corona” vars innehåll kontinuerligt uppdateras.
- Dessutom gör vi riktade utskick via mejl och lägger ut info på vår Facebook-sida, säger vd Bengt Hedlund.

Läs mer 


Anmäl "prisvärda" butiker månaden ut

Anmälninsgtiden för Convenience Retail Awards utsträcks attt gälla månaden ut. Senast den 30 april vill vi veta vem eller vilka du anser ska bli årets convenience-handlare. Att man varit med och tävlat tidigare är inget hinder, men vi måste få in en ny anmälan.
Vidare går det bra för kedjor att anmäla flera enheter och självklart har alla möjlighet att anmäla sig själva. Vi ser fram emot att få besöka många fina verskamheter under försommaren.

Läs merPrenumerera på vårt RSS-flöde för fler nyheter


CONVENIENCE STORES NEWS
branschnyheter var fjortonde dag


Chefredaktör och ansvarig utgivare: 
Gunilla Pihlblad
0585-317 01, 070-550 95 20 gunilla.pihlblad@conveniencestoresnews.se

Annonser: Ann Hedlund
08-505 970 37, annons@conveniencestoresnews.se


Tidningen utges av Convenience Stores Sweden
08-505 970 30, www.conveniencestores.se
vd Bengt Hedlund, 08-5050 970 31 bengt.hedlund@conveniencestores.se


Får du tidningen utan att själv ha tecknat dig för det? Det beror på att du lämnat ut din e-postadress till någon av våra samarbetspartners och samtyckt till att få information från tredje part.Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter här:

http://conveniencestores.se/convenience-stores-sweden/integritetspolicy

Besök oss på vår webbplats eller följ oss i våra sociala kanaler.

facebook

Du får denna tidning eftersom du är en kund till oss eller för att du har tecknat dig för den. 
Skulle du vilja avsluta din prenumeration,
 klicka här.