Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nyhetsbrev November

Välbesökt höstmöte i Bromma!

Karlsborg från ovan

Den 21-22 november samlades drygt 65 personer från 33 av våra medlemskommuner till höstmöte i Bromma. Det blev två intressanta och trevliga dagar med höstmötesförhandlingar, föreläsningar och framförallt nätverkande mellan kommunrepresentanter.

SmåKoms prioriterade frågor för kommande år klubbades igenom och bland dem finns bland annat Våra medlemmar, Statliga bidrag, Arbetsmarknadpolitik och Kommunutredningen. Ni kommer hitta dem på hemsidan när vi kompletterat dem med förklarande texter. Mötet fastställde också budgeten för 2020, nästa år kommer vi minska konferenskostnaden för våra medlemmar för att så många som möjligt ska kunna delta.

Kommunutredningen

Landsbygdsminister Jennie Nilsson

Frågorna haglade när vår landsbygdsminister intog scenen på höstmötet. Deltagarna ställde frågor om bostadsbyggande, servicekontor, jordbrukspolitik, integration, länsstyrelsen, strandskyddet, finansiell närvaro och lite till. Jennie Nilsson svarade så gott hon kunde och betonade i sin inledning att staten behöver skjuta till mer resurser om vi ska lyckas nå en stärkt välfärd i hela landet. Hon påpekade också vikten av att ta hänsyn till alla kommuners olika förutsättningar när vi talar om tillväxt i hela landet.

SBO

Karin Ahnström, kommunchef i Robertfors och Ann Eriksson, VD på Statens Bostadsomvandling gav exempel och informerade om SBO´s verksamhet.

Ovanåker

Kent Jonsson, Ann Olsson och Tomas Larsson berättade om hur de tillsammans med arbetsförmedlingen arbetat fram ett lyckat arbetsmarknadsprojekt i sin kommun.

Munkfors

Jan-Olof Appel, kommunchef, presenterade Munkfors idoga och framgångsrika arbete med att reformera socialtjänstens processer i hans kommun.

AF´s generaldirektör Mikael Sjöberg

Det var många som lyssnade intresserat när Mikael Sjöberg förklarade den situation som Arbetsförmedlingen just nu befinner sig i. Han betonade vikten av samverkan med kommunerna för att skapa utveckling och positiva resultat framöver. Generaldirektören tryckte också på det ökade behovet av digitala tjänster för att lyckas med reformeringen av arbetsförmedlingens verksamhet i framtiden.

Klicka här för att se föreläsarnas digitala presentationer!Kontakt

Charlotta Haskovec, verksamhetsledare
E-post; charlotta@smakom.se
Telefon; 0706 725 649

www.smakom.se

facebook

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.