Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nyhetsbrev November
Sista minuten - anmälan höstmötet

November brrr ...

... höst på väg mot vinter ..., nu är det ofrånkomligt! Bara att ta fram dunjacka, vantar och mössa och bita ihop, tänk, det kanske blir en fin vinter ändå!
Oktober har varit en intensiv månad och trots kylan börjar jag bli varm i kläderna som ny verksamhetsledare, här kommer en komprimerad verksamhetsrapport:


Kommunledningen i Karlsborg

Karlsborg från ovan

Den 10 oktober var vi, ordförande och verksamhetsledare, inbjudna till vår hemkommun Karlsborg för att informera kommunledningen om SmåKom´s verksamhet. Vill ni att vi kommer och träffar er kommunledning eller kommunfullmäktige? Hör av er så kommer vi, möten som dessa är mycket värdefulla och hjälper oss att förmedla en rättvisande bild om våra medlemmars situation och utmaningar.


Kommunutredningen

Kommunutredningen

SmåKom har suttit med i en av referensgrupperna i den omfattande kommunutredningen. Den 11 oktober hölls det sista mötet då flera av referensgrupperna samlades för en genomgång av utredningen. Den 28 februari 2020 ska uppdraget redovisas och det ska bli mycket intressant att läsa hur man tänker sig en strategi för stärkt kapacitet i kommunerna. Information om utredningen hittar du här, på hemsidan för Statens Offentliga Utredningar.


Naturvårdsverket

Naturvårdsverket Peter, Linda och Linn
Peter Lindroth, SmåKom, Linn Lagerberg och Linda Danell, NVV

I mitten på oktober var vi inbjudna att delta på ett möte tillsammans med Samhällsplaneringsnätverket på Naturvårdsverket. Det var ett mycket givande möte där vi försökte förmedla och skapa förståelse för hur det ser ut i de små kommunerna. NVV har själva uppmärksammat att de har svårt att nå fram till de mindre kommunerna och vill etablera en kontakt med oss för att få information om hur de kan hitta rätt kommunikationsväg. Samarbetet kommer fortsätta framöver. 


Styrelsemöte 24-25 oktober

Styrelsen samlades för möte på SKL i Stockholm den 24-25 oktober. På agendan stod en rad rapporter men också beslut om budget och prioriterade frågor för 2020. Förslag på revidering av stadgar samt förslag på arbetsordning för styrelsen presenterades, beslut om dessa fattas på nästa styrelsemöte i december. SBO, Statens Bostadsomvandling var inbjudna för att informera om sin verksamhet. SBO´s VD Ann Eriksson kommer på vårt höstmöte den 21 november, då har du möljighet att höra mer om dem.

SBO och styrelsen

Kommunbesök 29-30 oktober

Vi, ordförande Peter och verksamhetsledare Charlotta gjorde den 29-30 oktober en mycket intressant, trevlig och rolig resa till fem av våra medlemskommuner. Vi besökte Färgelanda, Bengtsfors, Munkedal, Dals-Ed och Mellerud och träffade kommunstyrelsens ordförande och kommunchefen i samtliga kommuner samt flera andra kommunrepresentanter. Vill du läsa mer om vår resa? Klicka här för en pdf.Kontakt

Charlotta Haskovec, verksamhetsledare
E-post; info@5knop.se
Telefon; 0706 725 649

www.smakokm.se

facebook

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.