Ett nyhetsbrev från Colombine Teaterförlag. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


Välkommen till Colombine,

JONAS BRUN

Foto: Leif Holmstrand

Jonas Brun, född 1979, är uppvuxen i Vällingby och bosatt i Stockholm. 2004 debuterade han med romanen Den andra tiden som följdes av den diktsamlingen Ett barn hos Gud. Han har medverkat i flera litterära tidskrifter och 2009 gav han ut sin andra roman: Det amfibiska hjärtat, för vilken han tilldelades Mare Kandre-priset. Jonas Brun är även utbildad psykolog.

Romanen Skuggland tilldelades Sveriges Radios romanpris 2013 och spelades på Dramaten, i en dramatisering av Gunnar Eriksson. Detta gjorde Jonas Brun nyfiken på teatertexten.
Colombine kan nu presentera hans två första original-pjäser!


ÖKNEN ÄR DIT MAN GÅR NÄR ALLT REDAN ÄR ÖVER

Utgångspunkten är den bibliska berättelsen om Kain och Abel. Pjäsen utspelar sig på en institution eller ett häkte, där Gud själv försöker utreda omständigheterna kring Abels död. Utanför samtalsrummet ligger det onåbara Eden, som står tomt sedan Adam och Eva fördrivits därifrån.

Pjäsen kretsar kring avund, orättvisa, exil och hemhörighet, om familjer, makt, ensamhet och villkorslös kärlek. Skickligt och fängslande bygger Jonas Brun en existentiell, brutal, respektlös och rolig text av alla dessa mosaikbitar.

Roller:Språk: Sv


INGEN JÄMFÖRT MED DIG

Stewe bor på landet tillsammans med sin man. Rollerna är klassisk fördelade: Stewe har ansvar för markservicen, hans partner den resande familjeförsörjaren.

En kväll, när Stewe är ensam hemma, dyker hans gamla kärlek John upp. John har ett oklart, kanske kriminellt förflutet och har levt ett hårt liv. En gång, när de var unga, delade de två en sommar fylld av sex och intensitet. Så småningom förstår vi att det finns mörka hemligheter som binder ihop männen.

”Ingen jämfört med dig” är en pjäsversion av Jonas Bruns kritikerhyllade roman med samma namn.

Roller: 2 (2m)  Språk: Sv


Vi har sedan tidigare en dramatisering av Jonas Bruns prisade roman:

SKUGGLAND

Dramatisering: Gunnar Eriksson

I fokus för handlingen står Erik, 11 år, som tillsynes lever ett lugnt liv i en idyllisk villaförort. Men så dyker en annan pojke upp, lika gammal och med samma namn.
Mellan Erik och Erik uppstår en symbiotisk vänskap med erotiska undertoner där kittet heter datorspelet ”Shadowland” och en gemensam vurm för Michael Jackson. Här finns också en röd sportbil som kör runt i området och sägs plocka upp ensamma barn.

En thrillerartad historia präglad av magisk realism om stark vänskap, jakten på en egen identitet, förlust och parallella världar i en alltmer diffust digital verklighet.

”Jonas Bruns roman behåller sin magi när den sätts upp som pjäs” (AB)
”Riktigt ruskigt lovvärt” (SvD)

Roller: 1 (1m)  Språk: Sv


Vill du läsa?

Skriv en rad till oss - vi skickar så gärna!

/Berit, Lena & Franka


Colombine teaterförlag, Gaffelgränd 1A, SE-111 30 Stockholm, tel: +46 (0)8 411 70 85/46 (0)8 411 80 85, E-post: info@colombine.se

facebookhomepage

Du får detta nyhetsbrev eftersom du arbetar med scenkonst eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumerationklicka här.