Problem att visa nyhetsbrevet? Öppna det i webbläsaren
.

Konstfack - University of arts, craft and design

NYHETSBREV NOVEMBER 2018

 

AKTUELLT

Med flera nya utställningsrum och mängder av öppna föreläsningar är aktivitetsgraden på Konstfack hög. Välkommen hit, inte minst på årets julmarknad 1–2 december.

Vi fyller 175, minns med oss!

Har du gått på Konstfack och har minnen du vill dela med dig av? Bidra till vår jubileumsbok om 175 år av kamp, glädje och misslyckanden. 2019 smäller det och därför är det hög tid att samla historier från skolans både förflutna och nutid. Skrivna, ritade och/eller fotade. Vi hoppas att du vill delta genom anekdoter, gärna sådana som livet självt är, med motgångar, misslyckanden och dråpligheter. Ett redaktionsråd med representanter från skolans olika delar ser fram emot allsköns läsvärdheter. Här finns all info du behöver.

Friday Lectures, serien med öppna föreläsningar, fortsätter till och med den 30 november. Här talas på temat Homo Futurus om allt från hur nya teknologier kommer att påverka oss, vår moral, etik och förhållande till sanningen, till demokratin som styrelseskick, om kropp, kontroll och den mänskliga artens utformning. Varmt välkommen, mer info här.

Tvåtusen sjöar på Galleri Candyland

Annika Toijanen, student på kandidatprogrammet Industridesign, visar i utställningen Tvåtusen sjöar objekt där kontorets bekanta kopieringspapper fått en helt ny gestalt i både två- och tredimensionell teknik. I stället för att fyllas med text strimlas de tomma vita arken och sammanfogas för att skapa helt nya former. Utställningen berättar om enskildhet och tillhörighet, öppnar den 9 november och pågår till och med den 25 på Candyland, Gotlandsgatan 76 i Stockholm.

Grattis Gurli och Gustaf!

Två studenter på Konstfack har förärats Region Blekinges respektive Helsingborgs kulturstipendium 2018. Gurli Kruber, student på kandidatprogrammet Textil, är en av fem kulturaktörer som tilldelats det förstnämnda på 15 000 kronor. Detta sökte hon med verket "I want to be the girl with the most cake", ett textilt, tredimnensionellt kollage (se bild). Gustaf Holtenäs, som är student på kandidatprogrammet Konst, tilldelas 30 000 kronor av Helsingborgs kommuns kulturnämnd "för sitt experimentella gränsöverskridande arbete inom konst, film och musik". Stort grattis! 


ALLTID AKTUELLT
Det händer mycket på Konstfack: utställningar, föreläsningar och seminarier öppna för alla.
Här finns en kalender med allt som är på gång, plus nyheter och pressmeddelanden: www.konstfack.se/Aktuellt


LEDIGA TJÄNSTER
Vi söker löpande kompetenta medarbetare till Konstfack. Läs mer och prenumerera på information om lediga jobb här: www.konstfack.se/Om-Konstfack/Jobba-pa-Konstfack/


OM KONSTFACK
Konstfack är Sveriges största konstnärliga högskola och har sedan 1844 utbildat morgondagens konstnärer, designer, konsthantverkare, inredningsarkitekter, bild- och slöjdlärare. Alla våra utbildningar, liksom vår forskning, vilar på konstnärlig grund och vi har idag cirka 900 studenter och 200 anställda. Besök oss på Telefonplan eller på www.konstfack.se.


Du får detta nyhetsbrev eftersom du tidigare har visat intresse för vår
verksamhet eller har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.
Vill du avsluta din prenumeration, klicka här.