Gemenskap och träning på äldre dagar.
Svårt att läsa brevet? Se det i webbläsaren.


Nr 2  år 2018

Hemsida  Tipsa en vän  Kontakta oss

Hej på-dej-du!!

2018, fullt av möjligheter!

Nu kan vi forma framtiden och utveckla vården: vi skall klara det tillsammans!
Träning, arbete, glädje, minnen och utveckling blir roligare i gemenskap: delad glädje är dubbel glädje, eller "Delad träning är dubbel glädje" som vi säger på ActiLeg! Häng med oss in i framtiden, som startar nu!


Nyttig vardagsmotion

Enligt enligt en studie från Karolinska Institutet som publiceras i tidskriften Clinical Epidemiology, kan vinsterna med fysisk aktivitet på låg intensitet, som att stå, gå eller utföra hushållssysslor, vara större än man tidigare trott. "Genom att ersätta en halvtimmes stillasittande om dagen med vardagsaktivitet beräknas risken att dö i hjärt–kärlsjukdom minska med 24 procent."

Vår kommentar: många av oss har nog haft på känn att även litet rörelseträning troligen är mycket bättre än att bara sitta stilla, även på äldre dagar. Genom att ta initiativ till hjälp och använda de lösningar som finns, så kan många äldre och andra behövande att få röra på sig. Inte minst viktigt inom äldre- och demensvården.


Tips på aktiviteter?

Hör gärna av dig till oss om du har några exempel på bra aktiviteter för att hålla igång vårdtagare med en lugn och anpassad träning. Vi publicerar gärna användbara tips i kommande nyhetsbrev.


Glädje och träning med ActiLeg på mässan

Tack till alla som besökte oss på mässan MVTe i Kista, den 23-24 januari!
Det var mycket aktivitet och god stämning i vår monter på denna välorganiserade mässa: tack även till Kistamässan för sitt flexibla och kundinriktade arbetssätt!

ActiLeg testas på MVTe-mässan i Kista, den 23-24 januari

Cykla tillsammans i rörliga vyer

Ännu gladare gemensam cykling, till rörliga bilder från kända miljöer!
Det är mycket enkelt att ansluta Memoride's Google-baserade system till ActiLeg-cykeln. En rörelsegivare trycks fast på en pedal, sedan löser en surfplatta med kommunikation till en TV/Bildskärm resten. Välj plats för cykelturen med hjälp av Google, sväng efter eget tycke längs vägen framöver.

På en TV/Bildskärm projiceras en rörlig film i takt med att man "cyklar". Det blir som en härlig cykeltur förr i tiden. Kom och prova på mässan!

Besök oss hos Memoride

Testa ActiLeg med Memoride i Lund den 7-8 mars!

Hjälpmedel & välfärdsteknologi är mässan där framtid och innovation står i fokus, vi finns i Memorides monter.

Upplev gamla minnen och utforska nya platser med livekänsla!

En givare för avkänning av rörelse ingår

Surfplatta ingår i Memorides paketlösning


Våra lösningar för vård, skola, parasport, omsorg

Det finns alltid tydliga behov bakom våra produkter.

Det kan vara behov av rörelse, gemenskap, balans, reaktionsförmåga, koordination, kognitiv träning med mera.

Balans-, koordinations- och reaktionsträning för minskad fallrisk
Rörelseträning för leder, muskler, mage och blodcirkulation, i trevlig gemenskap

Varför finns ActiLeg?

Anledningen till att ActiLeg överhuvud taget existerar är ett upplevt behov hos en person. Det finns en kort filmsekvens med berättelsen om denna upplevelse, som resulterade i produkten och företaget ActiLeg.


Tack till Annica!

"Tack för en fantastisk produkt som vi har mycket glädje av i vår verksamhet!"
Annica Löfgren om ActiLeg, Skurups Kommun, Skåne.
Vi bugar och tackar!


Direktupphandling

ActiLeg är en unik träningsprodukt som har sammankopplade pedaler, där ena användaren med sin tramprörelse kan hjälpa den andra att få röra på sina ben och man "cyklar" i samverkan. Just en aktiv samverkan/gemenskap där vårdgivaren direkt känner styrkan och kan bedöma rörligheten hos vårdtagaren genom sina egna pedaler, är en viktig egenskap hos ActiLeg. Viktigt inte minst vid demenssjukdom, träning inom särskolor och parasport. Detta gör inköpsförfarandet enklare.

Treax-plattorna är också, såvitt vi vet, unika genom sina funktioner med återkoppling via ljussignaler för träning av balans mellan vänster och höger ben, tå-häl, reaktionsträning och träning av kognitiva färdigheter.


Förskrivning av ActiLeg

Det är möjligt att ansöka om förskrivning av ActiLeg-cykeln, som ENSTAKA ÄRENDE om den inte finns upptagen i hjälpmedelscentralens sortiment. Det blir ett något annorlunda förfarande gentemot förskrivning av produkter som redan finns i sortimentet. Det är då viktigt att påvisa att just ActiLeg, med en hjälpande medmänniska i träningen som har omedelbar känsla och kontroll över träningsstunden, är den lösning som krävs för att den behövande personen skall kunna få träningen genomförd.


Tack till dig som läser vårt nyhetsbrev!

Du kan prenumerera här om du hämtade brevet via vår webbplats eller fick det vidarebefordrat till dig. Mer inspiration i våra kundfilmer!
Dela det gärna med andra via e-post eller ikonerna nedan.

facebooklinkedintwitter

Ha det riktigt gott!

Med vänlig hälsning,
Sten Bodin
ActiLeg AB


ActiLeg AB, Träffgatan 2, 136 44  Handen
Tel: 0702-838365        e-post: info@actileg.com       Hemsida

Du får detta nyhetsbrev då du är en kund till oss eller för att vi tror att det kan vara intressant för dig.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.