Gemenskap och träning på äldre dagar.
Svårt att läsa brevet? Se det i webbläsaren.


Hej !

GOD JUL och GOTT NYTT ÅR!

Rörelse- och balansträning på önskelistan!

 

Snart har vi ett nytt år, det blir lika spännande som alltid att se vad det för med sig! Samtidigt kan det vara läge att stanna upp litet och summera det gånga året: vilka riktiga höjdpunkter fanns det, vad var riktiga bottennapp, vilka lärdomar har vi gjort som vi kan få nytta av under det kommande året?

 

Vi önskar dig och alla andra läsare en riktigt fin jul- och nyårshelg: GOD JUL och GOTT NYTT ÅR!


Svenska hjältar

Man blir rörd, eller hur?
Såg du programmet Svenska Hjältar på TV4 den 11/12, där personer och organisationer som hjälper medmänniskor blir uppmärksammade och får fina utmärkelser? Det värmer i hjärtat att fina insatser görs av vanliga människor för att hjälpa andra i svåra situationer, att några bryr sig och ingriper för att hjälpa till.
Tack till alla hjältar!


Spara pengar, beställ i år!

Innan jag glömmer det: givetvis går det bra att beställa till dagens priser och snabbt få faktura i år, med leverans i lugn och ro i början av nästa år!
Passa på, vid årsskiftet höjs priset på grund av ökade tillverkningskostnader.

Dessutom har vi några mycket fina och varsamt hanterade demo-använda ActiLeg-cyklar i lager, med 10% rabatt: full garanti, som nyskick, riktiga fynd!
Ett bra sätt att få nytta av kvarvarande budgetmedel!

ActiLeg-fynda en toppenfin demo-maskin med rabatt!

Attendo Topelius i Uppsala

En ActiLeg på varje våningsplan

Vad roligt att kunna visa vår film från Attendo Topelius, som har en inriktning mot sport och spa!

Det är jätteroligt att ActiLeg är ett naturligt inslag i verksamheten!


Utveckling och framåtanda

Vad skulle du vilja förbättra och förenkla?
Minska fallrisken, öka rörligheten, skapa välmående och glädje, utöka den sociala kontakten, eller något annat?
Och tänk vad enkelt det är att åstadkomma detta: Treax-plattorna med ljussignaler som återkoppling vid balansträning och ActiLeg-cykeln för trevliga "cykelstunder" tillsammans!
Och varför inte komplettera ActiLeg-cyklingen med Googles rörliga bilder från den plats man väljer, så att man på en bildskärm/TV kan se en förflyttning på vägen där man vill cykla, i takt med att man trampar?

Vilket härligt tillfälle just nu att utveckla vården!

ActiLeg gör skillnad, äntligen kan många stillasittande personer få röra på sina ben under en trevlig pratstund och samvaro med en medmänniska!
Vårdgivare kan köpa, leasa, hyra eller hyrköpa en ActiLeg och skapa en riktigt bra förändring i vården, privatpersoner kan hyra.
Treax balansplattor kan köpas.

Vi levererar ActiLeg personligen till er och vid leveransen går vi igenom det enkla handhavandet så att ni snabbt kommer igång. Treax-plattorna levereras i paket direkt från fabriken. Givetvis skickar vi gärna offert/prisinformation när ni så önskar. Beställning kan ske med ett enkelt mail till oss, inklusive leverans- och betalningsinformation. Snabb faktura utlovas om så önskas av er.


ActiLeg för rörelse

Cykla tryggt tillsammans, med ActiLeg

ActiLeg-cykeln rullas enkelt fram till den som skall rörelseträna: man slipper släpa sig ned till någon speciell lokal där övergivna utrustningar står och kostar pengar! Den enkla användningen med den fina sociala kontakten gör att träningen lättare genomförs, ute eller inne året om oavsett väder. De sammankopplade pedalerna gör att en person kan trampa runt och den andra får "åka med", eller så trampar båda på samtidigt.


Treax för balans, reaktion, koordination: ny film!

Treax Balansplattor med ljussignal

Att ha en bättre balans minskar risken för fallskador. Speciellt på äldre dagar när krafterna och reaktionsförmågan kanske minskar blir balansen ännu viktigare. Med Treax balansplattor kan du träna balansen vänster-höger, tå-häl, reaktionsförmågan samt koordinationen. Se den nya introduktionsfilmen och upptäck finfina övningar för balans, reaktion och kognitiva färdigheter!


Görbra i Göteborg!

Towa i Örgryte om erfarenheter

För leder, blodcirkulation etc.

 "Äntligen ett hjälpmedel som man kunde använda till personer med kognitiva funktionsnedsättningar": se filmen från Örgryte.


Mer inspiration


Härliga nyheter

I Svenska Dagbladet den 24/11-17 kan vi läsa om en forskning som har kommit fram till att tre till fyra koppar kaffe om dagen ger positiva hälsoeffekter.
Vissa nyheter vill man gärna läsa, eller hur?


Stressad? Kolla in några snabblänkar!


Några tips från våra kunder

  • Gör gärna ett schema per vecka när vem ur personalen skall cykla med några personer (pensionär, parasportare,...). Kl. 9.30-10.30, 10.30-11.30, osv.
  • Upprätta en bokningslista så att anhöriga, personal och andra kan boka ActiLeg:en i förväg och veta att den finns tillgänglig.
  • Visa ActiLeg för anhöriga när det är anhörigträff, eller när ni ser någon anhörig komma på besök. Förklara att ni gärna hjälper till och visar, och att de anhöriga gärna får låna ActiLeg vid kommande besök, och då kan rulla in den på sin anhörigas rum och cykla tillsammans där.
  • Ytdesinficera även ActiLeg:en, som andra utrustningar/dörrhandtag, med mera. Använd en fuktad svamp eller trasa, men spola aldrig vatten på ActiLeg:en.
  • Notera per vårdtagare ungefär hur länge och när som personen cyklade med ActiLeg.
  • Kolla förslitningsdetaljer såsom kardborreband och gummifötter undertill på stativet, vid behov beställ nya från ActiLeg AB för enkelt utbyte.
  • Kontrolldra de båda skruvarna mellan den röda drivenheten och det grå stativet någon gång då och då (med insexnyckel).

Att ge är att få!

Julklapp till någon: sprid brevet på Facebook, Twitter, LinkedIn!


Tack för att du läser vårt nyhetsbrev!
Du kan prenumerera här om du inte redan brukar få våra brev.

Ha det riktigt gott!

Med vänlig hälsning,
Sten Bodin
ActiLeg AB


ActiLeg AB, Träffgatan 2, 136 44  Handen
Tel: 0702-838365        e-post: info@actileg.com       Hemsida

Du får detta nyhetsbrev då du är en kund till oss eller för att vi tror att det kan vara intressant för dig.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.