Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

4 December 2017, Info från Dalslands Turist AB


Viktig information om

BASETOOLs upphörande


Turistrådet Västsverige (TRV) har under året tagit beslut om att sluta använda sig av databasen Basetool. Istället läggs informationen in direkt i CMS-verktyget EpiServer, som vi redan använder idag för vastsverige.com, dalsland.com osv. Detta innebär ett stort manuellt arbete för turistbyråerna (administratörerna), men själva systemet EpiServer är gratis, till skillnad från Basetool. Informationen ska bli i det närmaste statisk för att i stället hänvisa till era egna hemsidor där priser och öppettider etc finns.

Beslutet har tagits då undersökningar visar att besökare i större utsträckning använder sig av bedömningsmedia (Google Business, TripAdvisor, Facebook etc) för att bestämma sitt resmål, inte en destinationssajt.

Dalslands Turist AB har också sagt upp avtalet med Basetool och man sitter nu och för över informationen. Den nya hemsidan kommer att publiceras 18 december.

 

Vad innebär detta för ert företag?

  • Ni får ett enda produktblad i stället för flera, alltså tex hotell och restaurang är samma blad.
  • Informationen får vara max 1500 tecken, så för utförlig information om er verksamhet hänsvisas besökaren till er hemsida/blogg/facebooksida etc. Se gärna över denna/dessa så att all information är aktuell och presentabel.
  • Alla får samma typ av presentationsblad.
  • Det är kostnadsfritt.
  • Information om Norden- och Världenföretag läggs in av Turistrådet Västsverige och man får en kontaktperson där för eventuella ändringar. Sverigeföretag/övriga företag och produkter/evenemang läggs in av de lokala administratörerna.
  • Företag får ingen inloggning till EpiServer utan kan kontakta en lokal administratör (eller kontaktperson hos TRV för Norden/Världenföretag) för önskade ändringar.
  • Man kan lägga in evenemang via en tipsa-sida. Denna blir klar under januari/februari 2018.

 

Det blir ingen förändring av samverkansavgifterna. Under 2017 bjöd vi på en basetoollicens på 1000 kr/år, men eftersom vi sagt upp avtalet återgår avgiften till normalt läge. Däremot kommer några av DTABs personal att gå en utbildning i företagsutveckling som ni kommer att ta del av efterhand. Där kommer Norden- och Världenföretag få en genomgång av sitt företags digitala liv och hjälp om det behövs. Vi hoppas också kunna erbjuda tillfällen då vi bjuder in till föreläsningar av olika slag, tex wordpressutbildning, tripadvisor eller liknande.

OBS - betalala INTE!

Det kommer att gå ut en faktura från Basetool på 1000 kr ex moms, men den ska ni inte betala. Det sker tyvärr automatiskt,inget vi kan göra någonting åt just nu. Ni behöver inte heller säga upp något avtal eller liknande. Det har vi gjort från Dalslands Turist ABs sida och det var vårt avtal som låg till grund för era införanden.

 

Viktiga datum

Mellan 18-28 december kommer båda hemsidorna att vara publicerade, så gå gärna in och se så att ni finns med och att ni är nöjda med informationen. Ni hittar er under www.dalsland.com (befintlig) samt beta.vastsverige.com/dalsland (ny). Den 29 december ska betaversionen göras till den ordinarie versionen.

 

Om ni har frågor får ni gärna kontakta Lena Lindberg Wong, lena.lindbergwong@dalsland.com.Dalslands Turist AB      Centrumvägen 2      66630 Bengtsfors
www.dalsland.com

facebookinstagramhomepage

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.