Ett nyhetsbrev från Colombine Teaterförlag. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


ATT SÅ ETT FRÖ AV TVIVEL

en ny pjäs om klimat och ansvar av Stina Oscarson

Klimatet är den viktigaste samhällsfrågan för unga mellan 16-25 år. Det visar SIFO's Klimatbarometer. (Källa: WWF)

”Att så ett frö av tvivel” skildrar en stad i ett land där tvivlet plötsligt börjat sprida sig. Vana som människorna är med tvärsäkerheten blir de plötsligt mycket vilse. Vi får följa tio karaktärer, såväl moraltanten som affärsresenären och chefredaktören, som väljer att uppsöka ”den lärde” med sina frågor.

Det är en text som riktar blicken både inåt och utåt. Den är full av existentiella dilemman, fakta, poesi och humor. Den har med stor framgång uppförts både som reading och som communityteaterprojekt. Fungerar självklart också som mer traditionell scenföreställning, men kanske framförallt som utgångspunkt för ett större samtal om den tid vi lever våra i.

Särskilt lämpat som läsdrama vid speciella evenemang, soppteater eller olika former av communityprojekt. Den här borde alla spela!


Vill du läsa?

Vi skickar så gärna!

Berit, Franka och Lena


Colombine teaterförlag, Gaffelgränd 1A, SE-111 30 Stockholm, tel: +46 (0)8 411 70 85/46 (0)8 411 80 85, E-post: info@colombine.se

facebooktwitter

Du får detta nyhetsbrev eftersom du arbetar med scenkonst eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.