Gemenskap och träning på äldre dagar.
Svårt att läsa brevet? Se det i webbläsaren.


Hej !

Här kommer litet sommarnytt från ActiLeg!
Det händer en massa kul saker både på hemmaplan i Sverige och i andra länder, se nedan! För vår del står Göteborg närmast på tur!


Träffa oss den 10/6 i Göteborg!

Välkommen att besöka oss i Göteborg och testa ActiLeg-cykeln och Treax balansplattor, lördagen den 10 juni på Hisingens aktivitetsdag, Kajskjul 105 Bananpiren!

Vi är hedrade över att få vara med och visa våra lösningar för vården!


En Dagens Lunch eller 3 ActiLeg?

Vad kostar "Dagens Lunch"?
Jag betalade häromdagen 120:- i centrala Stockholm, ett vanligt pris är väl 80:- eller mer annars, beroende på ort och vald restaurang.

Att hyra 1 st ActiLeg kostar cirka 34:- + moms per dag, när man hyr under 6 månader. Dessutom har man ju nytta av den alla månadens dagar.

Vill man sedan köpa loss den hyrda ActiLeg:en så drar vi av den erlagda nettohyran från köp-priset. Givetvis kan man välja att hyra vidare om så önskas.

PS:

Vi har fortfarande kvar några ActiLeg i vårt minskande lager: snabb beställning ger snabb leverans utan väntan på nyproduktion, gäller både vid köp och hyra så länge lagret räcker!
DS.


Har du sett situationen?

Vet du någon som bor på ett äldreboende?

Någon som har tappat krafterna och tvingas leva mycket stillasittande, kanske i rullstol? Eller någon som har drabbats av demenssjukdom?

Vid sådana tillfällen kan man som anhörig känna en hjälplöshet när man inser behovet av rörelseträning och aktiviteter i allmänhet, samtidigt som man konstaterar att bra hjälpmedel har saknats. Detta har jag som anhörig själv upplevt väldigt tydligt, just därför finns ActiLeg-cykeln idag (se nedan).


Musikprogram i äldrevården

Vi vill tipsa om en intressant artikel från hemsidan för  RehaCare, den populära tyska rehab-mässan i Düsseldorf (4-7 oktober i år, brukar vara väl värd ett besök). Artikeln handlar om resultat av ett individualiserat musikprogram som har implementerats i vissa äldreboenden, med positiva effekter.


Att hjälpa andra som har det svårt

- Är du på spaning efter nya aktiviteter för att ge en verkligt god hjälp till stillasittande personer?

- Jobbar du i vården eller vill du hjälpa en anhörig?

- Blir du glad över att kunna höja livskvaliteten för äldre som har tappat krafter och kanske initiativförmåga, och nu har en stllasittande livsstil?

- Vill du hellre göra nytta på jobbet än att undvika att arbeta?

Då är Treax balansplattor och ActiLeg-cykeln rätt väg framåt!

Tipsa gärna kollegor och dina chefer om dessa nya möjligheter!

Treax balansplattor

Med Treax balansplattor kan du träna balans vänster-höger ben, tå-häl, reaktionsförmåga samt kognitiva färdigheter. Det finns en väggtavla (valbart extra tillbehör) för kognitiv träning med händerna, då man även kan sitta i en stol och träna. Normalt tränar man stående med plattorna på golvet och trampar på plattorna. Övningarna kan varieras mycket efter den aktuella situationen.

ActiLeg-cykeln

En person trampar, den andras pedaler åker med. Kan man inte trampa runt själv så får man hjälp av "medtramparen".

Den lilla smidiga ActiLeg-cykeln rullas enkelt fram till den person som skall träna benen: man lyfter i handtaget och tack vare hjulen baktill blir förflyttningen mycket enkel. Många hinner träna på kortare tid: på det egna rummet, i matsalen eller samlingsrummet. Det behövs inte någon speciell träningslokal som man skall släpa sig iväg till.

Använd ActiLeg inom- eller utomhus, välj själv efter väderlek, dagsljus med mera. Året om, när du vill. Även anhöriga kan känna att de gör nytta när de hjälper sin släkting att få röra på sig.

"Det stimulerar cirkulationen": se filmen nedan.


Varför uppfinna hjulet igen?

Hör vad våra kunder tycker och få inspiration från verkligheten! Kanske kan du plocka upp någon idé om hur ActiLeg-cykeln och Treax balansplattor kan hjälpa även er verksamhet till en förstklassig vård, med ännu nöjdare pensionärer och tryggare anhöriga.


Gör någon glad!

"Låt hjärtat va´me´"!

Om du tänker efter litet så finns det säkert någon som du känner, som skulle kunna ha glädje och nytta av informationen i detta brev!

Sprid gärna brevet via sociala medier eller bara vidarebefordra det till någon annan, om du känner för det.


Dela brevet på Facebook, Twitter, LinkedIn!


Jag vill tacka dig!

Tack för att du läser vårt nyhetsbrev!
Och tack till våra nöjda kunder (senast i Skåne) som inspirerar andra vårdgivare att titta närmare på ActiLeg, med konkret resultat!
Djungeltrumman har fungerat mycket bra!

Du kan prenumerera här om du inte redan brukar få våra brev. Eller avprenumerera längst ned i brevet om du vill det.

Ha det riktigt gott!

Med vänlig hälsning,
Sten Bodin, ActiLeg AB


ActiLeg AB, Träffgatan 2, 136 44  Handen
Tel: 0702-838365        e-post: info@actileg.com       Hemsida

Du får detta nyhetsbrev då du är en kund till oss eller för att vi tror att det kan vara intressant för dig.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.