Läs SBK Medlemsinfo i din webbläsare.                                              Avsluta prenumerationen

Klicka på loggan för att komma till vår hemsida

SBK Medlemsinfo

Informationsbrev till medlemmar i Svenska Brukshundklubben


Nyheter på Brukshundklubben

Snart har ett helt år gått och förhoppningsvis har det varit givande för dig och din hund! Nästa år väntar ett antal nyheter vilket är spännande. Det är inte bara nya regler i redan befintliga grenar utan också nya grenar. Själv var jag på mondioringläger för några veckor sedan vilket gav mersmak. För att underlätta för dig som tävlar utökar vi antal grenar i SBK-Tävling, läs mer om det nedan tillsammans med mycket annat. Jag vill också passa på att önska dig En riktigt God Jul och Ett Gott Nytt år! Vi syns och hörs!

Hälsningar
Catrin Fernholm
Generalsekreterare 

Ge mig tips för SBK-medlemsinfo >>

Catrin Fernholm och Daatje

Dispenser i rallylydnad

Från och med 1 januari 2017 kommer hanteringen av den generella dispensen som finns för tävlande i rallylydnad med särskilda behov att förbättras. Från årsskiftet räcker det för de tävlande som har särskilda behov av varaktig karaktär, t ex fysiskt handikapp, att visa upp sitt läkarintyg en gång. Man behöver inte ha det med sig till varje tävling och det kommer inte heller finnas några krav på att man ska kunna visa upp läkarintyg på tävlingsplatsen. Istället kommer det att bli obligatoriskt att vid förfrågan från arrangören kunna uppvisa en dispens som har utfärdats av Svenska Brukshundklubben centralt.

Läs mer och ansök om dispens här.


Nya regler 2017

Reglerna som ska börja gälla 2017-01-01 är just nu på layout och tryck. De kommer att läggas ut på vår hemsida när layouten är färdig, dvs i början av november. Strax därefter kommer de finnas till försäljning i SBK Shopen.


Mondioring - ny hundsport

Lyckad brukssatsning

Mondioring är en av Svenska Brukshundklubbens nyaste sporter och från 2017-01-01 kan man börja tävla i denna sport. Mondioring (MR) skapades av ett antal delegater från olika länder i förhoppning om att detta skulle kunna bli en blandning av olika nationella tävlingsformer som redan existerade. Meningen var att man skulle kunna tävla mot varandra över gränserna. Mondioring betyder också "världsring". Mondioring är en relativt ung skyddsform. Mondioring består av lydnad, hopp och skydd.

Läs mer om sporten här.

 

Två eldsjälar inom Umeå Brukshundklubb bestämde sig för att göra något åt det minskande intresset för brukset och startade ett helt nytt kurskoncept. De delar nu med sig av detta för att andra klubbar ska kunna genomföra en liknande satsning. målsättningen var att öka intresset för att tävla i bruks genom ett unikt kurskoncept bestående av tre etapper. Kursen sträckte sig över ett år och avslutades med tävling i appellklass på klubbens vårprov i maj 2016.

Läs hela artikeln här.


Nyheter i SBK Tävling

Tävlingar i IPO-R, IPO-NS och Mondioring kommer att genomföras i SBK Tävling från 2017.


Snart dags för julklappar!

Varför inte köpa dem i SBK-shopen? Här hittar du ett stort utbud av hundböcker, filmer, träningsredskap och regler.

SBK Shopen hittar du här.


Gilla oss på Facebook

Ta del av kul och aktuell information som du kan vara med och kommentera genom att gå med i vår facebook-grupp.

Svenska Brukshundklubben på Facebook >>

Brukshundklubbens facebook-grupp

Information från våra samarbetspartners

Agrias pälspodd

Lyssna på Pälspodden, Agria Djurförsäkrings podcast för alla djurägare som vill lära sig mer om husdjur. Pälspodden handlar om hur du håller din häst, hund och katt frisk och blandar vetenskapliga rön med praktisk erfarenhet.

Du hittar podden här.

Sök- och räddningshunden

Medlemserbjudande

Pet Care Club är platsen som sätter hunden och katten i första rummet. Här kan du som djurägare bl.a. samla all information om din hund och katt samt ta del av våra utskick med intressant och matnyttig läsning. Gå med och få en rabattcheck på 100 kr.

Läs mer här.


Våra samarbetspartners:

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är eller har varit medlem i Svenska Brukshundklubben.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.