Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

NR 11 - torsdag den 1 september 2016

  • Seminarium om psykisk ohälsa i arbetslivet 10/10

  • Ny generation brukarrevisorer på gång

  • NSPH erbjuder utbildning i kvalitetsutveckling
  • Psykisk ohälsa i fokus i SVT:s Djävulsdansen

  • Stockholm på tur när fler peer supportrar utbildas

  • Krönika om rätten att inte diskrimineras

  • Rebecca peppar inför Mental Health Run

  • Populärt med poddar om psykisk ohälsa


Seminarium om psykisk ohälsa i arbetslivet 10/10

EVENEMANG På World Mental Health Day 10/10 arrangerar NSPH och Hjärnkoll en inspirerande eftermiddag om hur vi bäst hanterar psykisk ohälsa och stress på jobbet. Välkomna till ett av höstens mest angelägna evenemang. Intresset är stort, så boka i god tid om du vill få en plats. Läs mer >>


Ny generation brukarrevisorer på gång

BRUKARINFLYTANDE  I höst har Brukarrevisionsprojektet en händelserik tid framför sig. Nya brukarrevisorer utbildas i Skåne och Stockholm. Projektledaren Isabella Canow ser särskilt fram emot att det mobila teamet ska göra sin första granskning.
Läs mer >>

Möjlighet till kvalitetsutveckling

ERBJUDANDE  Vill er verksamhet inom psykiatrin eller socialpsykiatrin skapa ökad delaktighet och bättre bemötande? Nu kan NSPH erbjuda en utbildning med inriktning på brukarmedverkan i kvalitetsutveckling, där även brukare och anhöriga involveras i arbetet.

Läs mer


Psykisk ohälsa i fokus i SVT:s Djävulsdansen

DOKUMENTÄR  Den 8/9 börjar andra säsongen av Djävulsdansen i SVT. Nu fokuserar dokumentärserien på psykisk ohälsa. Medverkar gör Hjärnkollsambassadör Johan Boeryd (bilden) och framförallt hans son Hannes, som fått berätta om sina erfarenheter som anhörig.
-Jag har fått reda på nya saker om hur han upplevt det hela, som jag inte visste förut. Det har varit lite tufft, men lärorikt, säger Johan Boeryd.
Läs mer >>


Stockholm på tur när fler peer supportrar utbildas

UTBILDNING Nu tar NSPH satsningen på peer support vidare och utbildar även professionella kamratstödjare i Stockholmsområdet. Denna gång är det Pernilla Sjöberg, Filippa Gagnér Jenneteg och Elisabet Hurtado Lundberg som håller i den pågående utbildningen i Stockholm. Tolv personer har påbörjat utbildningen som riktar sig mot socialpsykiatrin. De utbildas på uppdrag av Stockholms stad och Haninge kommun, som är först ut i Stockholmsregionen.
Läs mer >>


Krönika om rätten att inte diskrimineras

LÄSVÄRT  Missa inte krönikan av NSPH:s Johanna Wester som Mind publicerat. I den resonerar hon kring vad som ligger i begreppet ”en mänsklig rättighet” kopplat till psykisk ohälsa. Inom projektet Din Rätt arbetar NSPH för att öka medvetenheten kring mänskliga rättigheter i frågor som rör psykisk hälsa.
Läs mer >>

Rebecca peppar inför Mental Health Run

MANIFESTATION  Anmälningarna till Mental Health Run strömmar in. En av dem som deltar är Hjärnkollsambassadören Rebecca Anserud. Spana in videon med henne inför det fem kilometer långa loppet som äger rum 8/10. Häng med i Mental Health Run du också!
Läs mer >>


Populärt med poddar om psykisk ohälsa

LYSSNARTIPS  Vi har gjort en sammanställning av tänkvärda radiopoddar som tar upp psykisk ohälsa från alla möjliga och omöjliga perspektiv. Såväl organisationer som privatpersoner gör numera egna radioprogram kring psykisk ohälsa. Tipsa oss gärna om ni har en favoritpod!  Läs mer >>


Välkommen till NSPH:s nyhetsbrev, som håller dig uppdaterad om viktiga händelser och relevanta nyheter ur ett patient-, brukar- och anhörigperspektiv. Vi arbetar för att öka inflytandet på psykiatriområdet för våra organisationer och för de människor vi företräder. Nyhetsbrevet kommer varannan vecka, på torsdagar. Du kan läsa mer om vårt arbete här: www.nsph.se. Följ oss gärna på 

www.facebook.com/NSPH.se och www.twitter.com/NSPHSverige

Nyhetstips: mejla till lisa.ringstrom@nsph.se