Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Europa Direkt Jönköpings läns nyhetsbrev nr. 2 2016


Demokratisoppa med David Qviström - en lunchföreläsning om migration

Kom, lyssna och delta i ett intressant samtal med författaren och journalisten David Qviström. David Qviström berättar om de människoöden han skildrat genom åren och ger en bild av de senaste decenniernas migrationspolitik i Sverige och Europa. 

David Qviström har bevakat svensk och europeisk migrationspolitik i tolv år. Han skriver bland annat för Tidningen Vi, Dagens arbete och Expressen och har skrivit boken Nyttiga människor.Välkommen till Jönköpings läns museum  den 13 maj.

Demokratisoppa med David Qviström, Region Jönköpings län


Boka en föreläsning om EU

Vill du ha hjälp att komma igång med EU-undervisning i din klass? Europa Direkt i Jönköpings län erbjuder interaktiva föreläsningar om EU och relaterade politikområden.
Vi hjälper er att hitta inspiration och uppslag till att på ett intressant sätt få in EU på schemat. Boka gärna en föreläsning av Europa Direkt i Jönköpings län. 

Boka en föreläsning om EU, rjl.se


Ny webbplats för EU:s struktur- och investeringsfonder

Tillväxtverket, Jordbruksverket och Svenska ESF-rådet har lanserat den gemensamma webbplatsen eufonder.se. Webbplatsen samlar information om alla de europeiska struktur- och investeringsfonder som berör Sverige. Här finns information om fondernas 27 program, vilket stöd som går att få samt hur fonderna skiljer sig åt och kompletterar varandra.

Din guide till EU-program i Sverige, eu-fonder.se


Europaveckan 9-13 maj

 

9-13 maj arrangeras Europaveckan i Jönköpings län för att uppmärksamma EU och internationella frågor. Europaveckan ska inspirera och ge kunskap genom föreläsningar, seminarier och andra aktiviteter runt om i länet. Kort sagt vill vi öka Europamedvetenheten och sätta EU på kartan i vårt län. Europaveckan är ett samarbete mellan Region Jönköpings län, Europa Direkt i Jönköpings län och kommunernas internationella/EU-samordnare. Läs mer om vad som händer på Europaveckans webbplats

Europaveckan, rjl.se


Kulturbidragsdag

På kulturbidragsdagen får du information om vilka bidrag/stöd som finns att söka för att stödja kulturprojekt för föreningar, civilsamhället, fria kulturutövare och kommunerna. 

Region Jönköpings län, Konstnärsnämnden, Kulturrådet, Kreativa Europa, Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor och Crowdculture/Fabel Communication är några organisationer/myndigheter som kommer att finnas på plats.
Välkommen den 12 maj kl. 15-19 på Jönköpings läns museum.

Kulturbidragsdag, regionplus.se


Du får detta nyhetsbrev eftersom du prenumererar på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.