Problem att visa nyhetsbrevet? Öppna det i webbläsaren
.

Konstfack - College of arts, craft and design

NYHETSBREV MARS 2016

 

AKTUELLT

Året inleddes med att vår största institution delades på två och den första april börjar de nya prefekterna. Katarina Sjögren blir prefekt för Institutionen för konsthantverk och Marie-Louise Bowallius detsamma för Institutionen för design, inredningsarkitektur och visuell kommunikation.

Katarina Sjögren (ovan till vänster) har sedan 2008 varit gästlärare på Konstfack, senast på det nya masterprogrammet CRAFT! Hon är styrelseledamot i Tensta konsthall där hon tidigare arbetat som projektledare och administrativ chef. Mellan 2007 och 2014 drev hon tillsammans med Jun-Hi W Nordling konst- och konsthantverksgalleriet Crystal.
Marie-Louise Bowallius
kommer närmast från Beckmans Designhögskola där hon varit både studierektor och enhetsansvarig/lektor i historia, teori, kontext. Hon har 25 års erfarenhet av arbete inom konstnärlig högskoleutbildning med inriktning mot design, visuell kultur och kommunikation i olika administrativa, organisatoriska och undervisande roller.

Glädjande statistik!

Våra masterprogram fortsätter att vara attraktiva och söktrycket är högt. Enligt färska siffror kan vi konstatera att vi i år har ett extra högt tryck från länder som Storbritannien, Egypten, Kina och USA. Och programmet som har flest sökande från tredje land är masterprogrammet i Design, individuell studieplan.

Extra Friday Lecture om identitet 8 april

Tack vare Familjen Robert Weils stiftelse får vi på Konstfack möjligheten att visa den israeliska konstnären Yael Bartanas verk True Finn – Tosi suomalainen (2014) fredagen den 8 april kl 14. Verket handlar om nationell identitet som ett redskap för både integration och förstärkare av utanförskap. Föreläsningen är öppen för alla!

Snart dags för vårutställning

I förra nyhetsbrevet berättades att Olof Svenblad vunnit tävlingen om den grafiska formen till kommunikationen av vårutställningen. På bilden bredvid ges ett smakprov om vad som väntar och en påminnelse om att 187 studenter från både master-, kandidat- och lärarprogrammen snart visar sina examensarbeten. Även i år kommer dessa att vara helt blandade på utställningen, istället för att delas in enligt sina program, vilket kuratorerna Uglycute fick en mycket positiv respons på sist. Välkommen till Konstfacks vårutställning 2016 mellan den 12 och 22 maj!

Professor Magnus Bärtås ställer ut på Göteborgs konsthall

Många av Konstfacks anställda lärare har en vital karriär vid sidan av sitt arbete på skolan. Ett exempel är Magnus Bärtås, professor i konst, vars retrospektiva utställning The Strangest Stranger and Other Stories äger rum på Göteborgs konsthall till och med den 17 april. Utställningen kan kortfattat beskrivas som ett uppsökande av det underliga i vardagen, en nyfikenhet som tar fasta på det oväntade. Bland annat väcker Magnus Bärtås frågor om hur man skildrar en människa och vad den enskilde individens livsberättelse säger om samhället. 


ALLTID AKTUELLT
Det händer mycket på Konstfack: utställningar, föreläsningar och seminarier öppna för alla.
Här finns en kalender med allt som händer, plus nyheter och pressmeddelanden: www.konstfack.se/Aktuellt


LEDIGA TJÄNSTER
Vi söker löpande kompetenta medarbetare till Konstfack. Här kan du prenumerera på information om lediga jobb: www.konstfack.se/Om-Konstfack/Jobba-pa-Konstfack/


OM KONSTFACK
Konstfack är Sveriges största konstnärliga högskola och har sedan 1844 utbildat morgondagens konstnärer, designer, konsthantverkare, bild- och slöjdlärare. Alla våra utbildningar och forskning vilar på konstnärlig grund och vi har idag cirka 1000 studenter och 200 anställda. Besök oss på www.konstfack.se.


Du får detta nyhetsbrev eftersom du tidigare har visat intresse för vår
verksamhet eller har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.
Vill du avsluta din prenumeration, klicka här.