Nyhetsbrev med våra bästa erbjudanden och lite av varje. 
Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


Blå timmar i nya jeans!

Elsa tunika i vit viskos - mosscrepe. Pris 695:-
Elsa tunika i vit viskos - mosscrepe. Pris 695:-

Fanny har packat en ryggsäck och dragit "overseas" med bästa vännen. Utrustade med varsin Jolly sjal (som sarong, badlakan, morgonrock) och så vårt enda provexemplar av kommande ormbunksmönstrade kimonon Oksana lever de det ljuva livet i Miami, Fort Lauderdale, Orlando, Puerto Rico, San Juan och skickar vackra blå bilder att sukta över här hemma i grådiset.

Jag saknar min kollega och dotter men får "mamma-mig" via messenger då hon råkat ut för både ögon- och öroninflammation och halsfluss och känner sig eländig och utan röst. Ringer SOS International och får adress till engelsktalande läkare och apotek i Puerto Rico. Slutar bekymra mig först när jag några timmar senare lugnas av att se henne leende med hatt, solglasögon, paraplydrink (alkoholfri pga all antibiotika) vid hotell-poolen. Så leker livet vidare! 

Annars tänker jag mest på mina gamla föräldrar som trots sviktande hälsa och krafter envist avvisar hemtjänst.
Inget trygghetslarm, ingen städhjälp, ingen matleverans, ingen färdtjänst. Det känns svårt att kompensera för allt detta på 60 mils avstånd när mamma fallit i golvet och inte kommer upp. 

Jag telefon-coachar mamma och pappa och smsar med min bror som är flygkapten och just landat på Teneriffa samtidigt som jag googlar hemtjänst och hemvård som givetvis inte går att prata med för första gången på en lördag. Svägerskan får tag på goda grannen som kommer med mat och brorsdottern dyker upp just i tid för att få iväg mamma med ambulansen.

Det känns kaotiskt, ledsamt, upprörande och hopplöst. 
Den handlingskraftiga älskade maken packar snabbt en väska och bokar sista söndagsflyget för att få styr på snurret (den mannen vet vad hans kvinna behöver!) 

Många turer senare har maken återvänt hem och en MYCKET envis mamma lyckats övertyga alla (utom sina närmsta anhöriga) om sin osvikliga styrka och hälsa och har för andra gången charmat sig ut från en mycket välbehövlig sjukhusvistelse och vi är tillbaka på ruta 1. Mamma och pappa är  åter ensamma hemma utan larm och hjälp. Måtte hon inte falla igen. Gaaah, vad gör man!?

De kallar oss sandwich generationen, vi som både stöttar våra barn och våra gamla föräldrar. När alla andras välmående och önskemål ska tillgodoses är det lätt att känna sig klämd. 

Jag hyser en häpen beundran för alla som lyssnar, lugnar, vårdar, orkar och ordnar! Själv blir jag uppjagad, orolig och arg och känner mig långt utanför min komfortzon. 
Under en lång mörkblå nattvaka mellan söndag och måndag kände jag mig åtminstone lite mindre ensam när jag stötte på denna artikel: 
http://seniorval.se/sites/seniorval.se/files/aldre_foraldrar_hela.pdf


Blå jeans är ändå alltid blå jeans...

Nu vill jag stoppa huvudet i sanden och bara tänka på blå himlar, ulliga vita moln och salta hav. Inget är väl så tidlöst snyggt som krispigt fräscha vita toppar och skjortor till nya blå jeans.

Mörkblå jeans Lena i storlekar 42-52. Pris 899:-
Mörkblå jeans Lena i storlekar 42-52. Pris 899:-

De har den alldeles rätta djupblå tonen. Frisk som ett skyfall en vårkväll. Lena jeansen i mörkblått från tyska byx- och jeanstillverkaren Ascari har nyss landat på lager och i vårt showroom.

Tyget är tättvävt men mjukare och lite lättare än vanlig denim. De vita sömmarna kontrasterar snyggt och ger en somrig känsla. Stretchen följer som den ska och benet är rakt från knäet och därmed inte åtsmitande runt vaden, vilket känns skönt som omväxling för mig med kraftiga vader. Till klack ger ett rakt byxben ofta ett slankare intryck.

Vi köpte dessa osedda så vi vågade inte beställa så många som vi med facit i hand förstås borde ha gjort. Vill du ha ett par får du rappa på! 

Mörkblå jeans Lena i storlekar 42-52. Pris 899:-
Mörkblå jeans Lena i storlekar 42-52. Pris 899:-

Toppen till nya jeansen

Vi har många fina vita och blå favoriter som känns bra att invänta sommaren tillsammans med nu när snödropparna lyser vita mot den mörka jorden. Kombinera dem gärna med den vita Pamela byxan, den blå Paris kjolen eller de blå Lena jeansen. 

Elira blus. Pris 695:-
Elira blus. Pris 695:-

Peggy t-shirt. Pris 449:-

Ninni tunika. Pris 595:-
Ninni tunika. Pris 595:-

Pim linne. Pris 399:-
Pim linne. Pris 399:-


Välkommen på torsdagar!

Vi håller öppet varje TORSDAG kl 14,00 - 18,00 och ser fram emot att se dig i vår lilla butik/kontor/showroom på Centralgatan 43 i Höganäs. 

Vi finns förstås på plats även andra tider och dagar men torsdagar 14,00-18,00 är vår garanterade öppettid. 

Kan du inte komma hit så blir vi ändå alltid glada att höra av dig! Du når oss enklast på hello@aliceandfay.com eller via våra sociala medier. 

Cecilia och Fanny Alatalo, alias Alice och Fay
Cecilia och Fanny Alatalo, alias Alice och Fay
facebookinstagrampinterestlinkedin

www.aliceandfay.com
butik.aliceandfay.com

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

 

Vill du bara ändra din emailadress så går det bra HÄR.