Nyhetsbrev med senaste nytt om Oceanhamnen. Har du problem med att se mejlet? Öppna i din webbläsare.

En nytt år för Oceanhamnen

Mycket har hänt i Oceanhamnen sen vårt senaste nyhetsbrev. Förutom att ett nytt år har börjat så har även nya boende flyttat in i Ophelias brygga och Prisma har slagit upp portarna för att välkomna områdets första kontorsjobbare.

I det här nyhetsbrevet får du ta del av aktuell status för Oceanhamnen direkt från byggaktörerna och Helsingborgs stad. Som vanligt hittar du mer information på hplus.helsingborg.se


Frågor och svar om parkering

Det är sällan enkelt att hitta parkering för den som bor i de centrala delarna av Helsingborg och det kan bli extra utmanande om du bor på en byggarbetsplats. Hur jobbar staden med parkeringsfrågan i Oceanhamnen? Vi har försökt svara på de vanligaste frågorna för att ge lite klarhet. Klicka här för att läsa mer.


IKEA startar projekt i Oceanhamnen

Under stadsmässan H22 City Expo sommaren 2022 blir Oceanhamnen arenan för ett av IKEAs H22-projekt. De kommer visa upp morgondagens teknik i en övergiven lagerlokal och en del av hamnområdet kommer att bli festivalområde med mat och evenemang.

Lösningarna som testas i projekten ska bidra till utvecklingen av ett starkt samhälle och en lokal gemenskap som grund för att bygga framtidens hem. Genom dessa satsningar vill IKEA skapa ett mer hållbart och hälsosamt liv i staden, både ekonomiskt och miljömässigt. Under H22 City Expo visas arbetet upp för världen under 35 dagar för att sedan leva vidare i staden.

Magasin 405, en övergiven industrilokal i Oceanhamnen blir arenan för IKEAs egna idéer om framtidens hem. Hur kommer våra hem att fungera i framtiden, hur formar ny teknik utvecklingen och hur ser framtidens tillverkning och detaljhandel ut? I hamnområdet ska det också finnas ett festivalområde med matförsäljning och evenemang under hela H22 City Expo.

Läs mer om IKEAs satsningar inom H22 HÄR. Och ta reda på hur du som invånare kan engagera dig i H22 HÄR.


Midroc siktar mot guld!

Nu är det preliminära Miljöbyggnadscertifieringen för kontor- och hotellfastigheten World Trade Center i Oceanhamnen igenom på nivå Guld. Här används byggmaterial som är så bra som möjligt för miljön och människorna som ska jobba i huset, el från förnybara energikällor, behovsstyrd ventilation och ny modern teknik för att ta hand om spillvatten och matavfall. Det är bara några av många miljömedvetna val Midroc som fastighetsutvecklare gör i World Trade Center i Oceanhamnen, Helsingborg.


Prisma har slagit upp sina dörrar

I Helsingborgs nya stadsdel Oceanhamnen reser sig Wihlborgs innovativa kontorshus Prisma, där de första hyresgästerna nu flyttat in. Hyresgästerna kommer från en rad olika branscher, allt från IT-företag till konsultfirmor och advokater. Tillsammans bildar de en spännande blandning av företag. Med techhubben HETCH på bottenplan skapas dessutom en naturlig samlingspunkt som får huset att sjuda av liv.

Klicka här för att läsa mer om hur HETCH bidrar till byggnaden.

Vad händer med kanalen?

I vårt förra nyhetsbrev berättade vi att kanalen mellan Oceanpiren och "fastlandet" blivit uppskjuten. Helsingborgs stad gjorde en upphandling av kanalbygget och har tilldelat entreprenaden till Skanska. Dock har en av de andra anbudsgivarna begärt en överprövning av upphandlingen hos Förvaltningsrätten i Malmö. Domstolen har ännu inte avgjort målet och vi vet därför inte när arbetet kan börja. Efter byggstart beräknar vi att byggtiden tar ett år.


Markanvisningen till Oceanön har börjat

Nyligen annonserade Helsingborgs stad att man söker samarbetspartners för att kunna bygga och utveckla Oceanön. Ön är en del av den kommande fjärde etappen i Oceanhamnen som kommer att ha plats för cirka 200 bostäder med lokaler för centrumverksamhet i bottenvåningen i strategiska lägen.

Du kan läsa mer om detta HÄR och HÄR.


Nu börjar bron sträcka sig ut över vattnet

Nu kan du se bron växa fram ännu tydligare. Under vecka 7 lyfte arbetsgruppen flera bitar runt pylonen närmast Helsingborg C på plats och har monterat och svetsat ihop det med brostödet som är gjutet i hamnbassängen. Läs mer på vår webbplats.


Sprid ordet om vårt nyhetsbrev

Helsingborgs stad undersöker just nu fler sätt att kommunicera med boende och andra aktörer i Oceanhamnen. Oceanhamnens nyhetsbrev är dock (och kommer förmodligen förbli) vårt främsta verktyg för att nå ut med information. Känner du någon som nyligen flyttat in i Oceanhamnen, möter du nya boende i din vardag eller har du kanske kollegor som jobbar ute på piren? Hjälp dem att hitta till vårt nyhetsbrev, så de också får ta del av informationen vi delar med oss av här.

Den som vill prenumerera på nyhetsbrevet kan enkelt göra det på hplus.helsingborg.se


Innovation i Oceanhamnen

Du känner förhoppningsvis redan till att Helsingborgs stad satsar stort på innovation. Det gör vi eftersom vi tror att nya, smarta lösningar behövs för att vi ska kunna fortsätta ge en ökad livskvalitet till våra invånare.

Just nu utforskar vi flera spännande innovationsprojekt i just Oceanhamnen. Du kan läsa om dem alla på stadens innovationsdatabas.


H22 – A smarter city

Oceanhamnen är ett av huvudområdena i H22 och redan idag pågår innovationsprojekt i stadsdelen, där det testas och utforskas för fullt. H22 är samlingsnamnet på stadens arbete mot en smartare och mer hållbar stadsutveckling. H22 City Expo är en internationell stadsmässa i Helsingborg sommaren 2022. Men H22 är också resan dit och den fortsatta färden in i framtiden. H22 är mängder av spännande lösningar som ska ge alla i Helsingborg högre livskvalitet i en smartare och mer hållbar stad.

Inom kort lanseras H22:s nya hemsida där alla initiativ och nyheter kring H22 kommer läggas upp. Håll utkik på H22.se för att läsa mer om vilka projekt som puttrar i Oceanhamnen.


Kontakta oss

Om du har frågor om H+, Oceanhamnen eller det här nyhetsbrevet så är du välkommen att kontakta oss:

Dennis Kerkhof, H+ projektledare: dennis.kerkhof@helsingborg.se

Jessica Engvall, H+ kommunikationsstrateg: jessica.engvall@helsingborg.se

Fredrik Ahlberg, ansvarig Oceanhamnens nyhetsbrev: fredrik.ahlberg@helsingborg.se


Oceanhamnens nyhetsbrev skapas med innehåll från:

Castellums logotyp

Helsingborgs stadsvapen

Magnolias logotyp

Midrocs logotyp

Peabs logotyp

Riksbyggens logotyp

Serneke bostads logotyp

Sundprojekts logotyp

Wihlborgs logotyp

Du får det här mejlet eftersom du har prenumererat på vårt nyhetsbrev. Om du vill avprenumerera, klicka här. Om du vill veta mer om hur Helsingborgs stad hanterar dina personuppgifter, klicka här.