Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Framtidstro

Även om allt inte alltid blir bättre i den takt vi önskar har vi en orubblig tro på att glaset är halvfullt, och vi har mycket positivt att se fram emot. Under våren satsar RG på aktiviteter utomhus och digitalt. Till sommaren hoppas vi kunna ha kurser (nästan) som vanligt i Valjeviken.

Vi gläder oss åt att några aktiviteter som började som nödlösningar – Zoomträning för deltagarna på Bosön och RG-dagen i stället för förra årets Sommarkurs – har blivit något som många uppskattar och där vi ser en fortsättning även efter pandemin. Det är varken första eller sista gången kris medför utveckling. Även om vi gärna hade hoppat över eländet, som pandemin fört med sig, vill vi ta vara på den utveckling som blivit resultatet. I nyhetsbrevet nedan kan du läsa mer om allt som händer under den närmaste tiden. Hoppas att vi ses!


RG-dagen & Wings for Life

Den 9 maj är det dags för Wings for Life World Run, ett lopp där alla startavgifter går till ryggmärgsskadeforskning. I år kommer loppet att vara digitalt – man springer där man är, samtidigt som många tusen andra i hela världen, och är med i loppet via en app. RG kommer att arrangera en digital RG-dag i samband med Wings for Life. Tillsammans vill vi ge er en möjlighet att delta i en “App Run”.

Om du anmäler dig till RG:s App Run i Wings for Life World Run är du med och bidrar till ryggmärgsskadeforskningen samtidigt som du har möjlighet att vara med och tävla om priser från våra sponsorer.

Mer information om tider och anmälan finns här »


Sommarens kurser i Valjeviken

Sommarkurs

Datum för kursen är satt och du är varmt välkommen att ansöka!

Vi fortsätter planera för att genomföra sommarkursen i Valjeviken, givetvis med anpassningar och hänsyn till rådande restriktioner (Coronainfo).

Slutgiltigt beslut om genomförande tas i slutet av april.

Sommarkursen är för dig som har varit på minst en RG-kurs tidigare och har levt med din skada i några år. Tempot är högt med fokus på träning och aktiviteter i inspirerande miljö.

Datum: 9–16 juli deltagare (8–17 juli för ledare)

Plats: Valjeviken, Sölvesborg

Resa: Ordnar du själv när du fått bekräftad plats

Avgift: 6 700 kr inkl helpension

Sista ansökningsdag: 26 april

För inspiration, information och anmälan »

Familjeläger 9–13 år

Planeringen av Familjeläger 9–13 år är i gång för fullt, och vi gör de anpassningar som krävs på grund av pandemin. För att minska risken för smittspridning minskas antalet deltagare i år. En förälder är välkommen att följa med varje deltagare till familjelägret. Det är två separata scheman för barnet och föräldern, i syfte att utveckla barnets självständighet.

På Familjeläger 9–13 år fokuserar vi på alla möjligheter som finns och vill ge föräldrar ett vidgat perspektiv på barnets möjligheter. 

Slutgiltigt beslut om genomförande tas i slutet av april.

Datum: 3–7 juli (1–8 juli för ledare) 

Plats: Valjeviken, Sölvesborg 

Målgrupp: Barn 9–13 år med en förälder

Avgift: 6 500 kr inklusive helpension (för både barn och förälder)

Sista ansökningsdag: 26 april

För mer information och anmälan »


Ledarutbildning Steg 2 för dig som är ledare inom Aktiv Rehabilitering

Äntligen är steg 2 i ledarutbildningen för ledare inom Aktiv Rehabilitering här igen, denna gång i digitalt format. Ledarutbildningen kommer genomföras via Zoom den 1–2 maj.

Syftet med utbildningen är att du som ledare ska bli tryggare i din ledarroll under kurserna i Aktiv Rehabilitering. Under utbildningen går vi igenom skadelära, rullstolslära, hälsosam livsstil vid rörelsenedsättning, interkulturell kompetens och ledarskap.

För att kunna delta behöver du ha genomfört RG:s ledarutbildning steg 1 alternativt tidigare arbetat som ledare för RG.

Utbildningen är kostnadsfri.

Sista anmälningsdag: 16 april

Mer information och anmälan »


Coloplast SpeediCath Flex

Tematräff om fiske 27 april

Tisdagen den 27 april kl 18.30 är det dags för ännu en Tematräff för våra medlemmar. Precis som tidigare kommer träffen att ske digitalt via Zoom. 

Denna gång bjuder våra erfarna förebildsledare Jonas Nilsson och John Fändrik med sig av sin passion för fiske. Intresset för fiske har bjudit på många intressanta möten och minnen i Sverige och utomlands för dessa två vänner.   

Länken för att ansluta till Tematräffen på Zoom skickas ut till de som anmält sig. 

Sista anmälningsdag är 20 april. Till anmälan »


Upplev naturen från kajak

Det ökade intresset för kajakpaddling har gjort att vi denna säsong arrangerar två klassiska RG-hajker. I juli blir det insjöhajk vid Båven där vi bland annat paddlar genom den vackert slingrande Natån. I augusti blir det en skärgårdshajk då vi paddlar runt vid Stendörrens vackra öar och skär med horisonten som granne.

Det blir även kvällspaddlingar och dagsturer och paddlingsmöjligheterna finns på sex orter i landet. Första paddlingen är den 17 maj.

Mer information och anmälan »


Women on Wheels (WOW) – Utvecklingskurs

Vi är glada att meddela att utvecklingskursen för 2021 genomförs i tätt samarbete med Girls on Wheels (GOW). En kurs för kvinnor av kvinnor med ryggmärgsskada eller liknande förutsättningar.

”Vi vill motivera och inspirera och att vi alla ska dela med oss av kunskaper och erfarenheter. Vi är så taggade!” – GOW

Planeringen är i full gång och det går bra att anmäla sig redan nu. Kursen hålls på Bosön, Stockholm den 30 september till 3 oktober.

Ansök senast: 18 augusti

Till ansökan och information »


Egen Assistans

Invalid allmänbildning – ett webbinarium i fem akter

RG och FIFH Malmö har tillsammans skapat en serie om fem webbinarier för sina medlemmar. Fem tisdagskvällar under våren bjuder vi in intressanta gäster som delar med sig av sina erfarenheter och kunskaper inom en rad olika ämnen som är av intresse för dig med rörelsenedsättning.

Sätt dig bekvämt och häng med i härliga dialoger. Efter en kort paus släpps sedan du som deltagare in i samtalet för att ställa dina frågor i ämnet för dagen. Med start den 23 mars kör vi varannan vecka med avslut den 18 maj. Totalt fem tillfällen. Vi hoppas att du vill vara med på alla tillfällena, men du kan även anmäla dig till enstaka träffar. Vi träffas via Zoom kl 19.00–20.30. Länk till Zoom skickas ut efter anmälan. 

Begränsat antal platser, anmäl dig här »

Läs mer om evenemanget »


Forum Ryggmärgsskada

Antalet barn och unga med förvärvade ryggmärgsskador är litet i Sverige. RG har under många år sett ett behov hos familjer, där barnet får en förvärvad ryggmärgsskada, att få fokusera på de utmaningar som är specifika för just deras situation.

2020 testade vi konceptet Forum Ryggmärgsskada digitalt. I år planerar vi att genomföra kursen fysiskt, självklart med grund i vår vanliga metod Aktiv Rehabilitering.

Hjälp oss gärna att sprida informationen om denna unika kurs. Vi hoppas på en mycket givande långhelg i oktober för barn och ungdomar med förvärvad ryggmärgsskada och deras vårdnadshavare. 

Mer information och anmälan finns på vår hemsida »

Datum: 15–17 oktober

Plats: Bosön, Lidingö

Målgrupp: Barn (upp till 18 år) som har en förvärvad ryggmärgsskada och deras vårdnadshavare.

Avgift: 4 000 kr inkl helpension 

Sista ansökningsdag: 31 augusti


Uppsökarkonferens 24 april

Varje år har vi en konferens för våra uppsökare. Förra årets konferens körde vi digitalt. Det gick över förväntan, och vi fick in massor av bra tankar, idéer och inspiration från våra uppsökare.

Även årets konferens kommer att bli digital eftersom restriktionerna kring covid-19 inte verkar lätta. Den 24 april ses vi för att jobba vidare med de frågor som är viktiga för den uppsökande verksamheten, dela viktig information och ha trevligt tillsammans.

Efter förra årets digitala uppsökarkonferens fick vi dessa spontana kommentarer från medverkande uppsökare:

  • ”Inspirerande”
  • ”Positivt att ses”
  • ”Gärna fler möten på detta sätt för att hålla kontakten och få information”
  • ”RG-känsla”

Alla aktiva uppsökare kommer få inbjudan via e-post. Om du vill bli uppsökare – kontakta Madde Bille på madelaine.bille@rgaktivrehab.se.


Anmäl dig till årsmötet

RG:s årsmöte 2021 blir online och går av stapeln söndagen den 18 april kl 14. 

Vill du delta? Anmäl dig senast den 9 april. Anmälan »

För att delta på årsmötet behöver du ha betalt medlemsavgiften. Om du varken fått fakturan i postlådan eller din e-postkorg, kan du kontrollera om den hamnat i skräpmejlen. Kontakta kansliet om du saknar fakturan. 

Vi ses söndagen den 18 april!


Kalendarium RG Aktiv Rehabilitering

Mer information om alla aktiviteter ovan hittar du på RG:s hemsida.


Medlemstidningen Kick på nätet

RG Aktiv Rehabilitering ger ut tidningen Kick till medlemmar och andra intressenter. Här förmedlas innebörden av aktiv rehabilitering – dess målsättningar och hur man når dem. Numera publiceras 70 procent av artiklarna på kick.se. Läs kick.se »


Ditt medlemskap gör skillnad

Bli medlem och ta ställning för allas rätt till Aktiv Rehabilitering och ett självständigt liv efter vars och ens personliga förutsättningar.


Annonsera

Vill ni annonsera i nyhetsbrevet, i tidningen Kick eller på vår hemsida?

Kontakta vår annonssäljare Peter Sundström på e-post peter@bs-media.se eller telefon 08-10 39 20.


 RG Aktiv Rehabiliterings samarbetspartner 2021


Samarbetspartner på kurser och läger


facebookinstagramyoutubehomepage

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem i RG Aktiv Rehabilitering eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.