Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Snabba leveranser, flera betalsätt och personlig service!

Höstdagjämning - Mabon

Hej!

Nu är snart höstdagjämningen här, 21-22 september. I samband med det firar vi Mabon, en sabbat som framför allt handlar om att vara tacksam för det vi har. Läs mer längst ner på sidan!

För att fira lite extra får du en gåva av oss! Gör en beställning senast onsdag 23/9 och skriv i meddelandefältet vilken av gåvorna du vill ha.

Alternativ1. Rökelsekoner - Patchouli för jordning, självutveckling och välstånd.

Alternativ2. Söt drake i påse.

Alternativ3. Fin kristall i organzapåse. Vi väljer din kristall.

Missa inte rabatten på 20%på alla drömfångare. Erbjudandet gäler september månad ut.

Glöm inte att kolla in Veckans Fyndockså

OBS! Du får gratis frakt om du handlar för över 599 kr. Välj levererans med DHL eller PostNord. Paket över 2 kg, skickas med DHL.

Ha en skön höst och Mabon!

Carina m personal

Rökelsekoner Patchouli

En förpackning med 15 rökelsekoner. Levereras med en liten rund metallhållare.Varje kon är ca 3,5 cm hög

Söt drake i påse

Söta drakar i påse, Ca 3,5 cm hög.

Slumpvist vald drake.

Kristall i organzapåse

En personligt utvald kristall med beskrivning. Levereras i en fin organzapåse.


Facebook/Instagram

Länk till vår Facebook-sida finns HÄR och följ oss gärna på Instagram: " amuletten_sollefteå ".


Drömfångare 20%

En drömfångare är ett indianskt magiskt föremål, som man hänger upp i taket i sovrummet och som då sägs fånga upp onda drömmar. Drömfångare kan liknas  vid spindelnät i vilket drömmar fastnar. Det enda sättet att slippa  igenom är genom den öppning som finns i mitten av nätet och intill denna  fästs en sten eller pärla som ska locka önskvärda drömmar till sig och  leda dem mot hålet.
Många av våra drömfångare är indianhantverk från bl a Navajoindianerna.

Mabon - Höstdagjämningen 21-22 september


Mabon - andra skörden är från början en keltisk högtid. Balans, dagen är lika lång som natten, det är nu den mörka tiden kommer, mörkret börjar växa. Både vår och höstdagsjämning handlar om balans, men nu handlar det om att balansen återupprättas – allting ordnas upp. Detta är fullbordandet, slutet på skörden. Förberedelse inför vintern, tid att samla in nötter, frukter och svamp.

Mabon är en skördehögtid men inte med samma starka anknytning till solen som Lughnasadh, Stämningen är högtidligare och allvarligare.  Man kan stöpa ljus, konservera och sy varma kläder. Tid av styrka, stabilitet och säkerhet.

Mabons betydelse
Mabon är en tid då ljus och mörker delas. För vissa är det en säsong att hedra de mörkare aspekterna av gudinnan. Detta är också en tid då vi ska finna balans, lägga bakom oss det vi tycker är färdiga med och säga adjö till sommaren. När vi firar Mabon njuter vi av våra prestationer och framgångar som har förbättrat våra liv. Liksom alla andra sabbater är det en tid då vi stannar upp och tänker på vår position av årets cykel.

Symboler

Rådjuret och dess horn
Mabon är säsongen där skörden samlas. Det är också den tid då jakten börjar ofta - rådjur och andra djur dödas under hösten i många delar av världen. I vissa hedniska och  i många wiccaners traditioner är rådjur mycket symboliskt, och tar på många aspekter av Gud under skördesäsongen.
För många Wiccaner förknippas rådjurets horn med den behornade Guden. Ofta verkar han ha på sig en huvudbonad av horn. I vissa avbildningar växer hornen direkt från hans huvud.

Äpplet
Äpplet ses som en värdefull symbol både för wiccaner och kelterna. På grund av att äpplet håller en lång tid om det förvaras torrt och svalt så står äpplet för långt liv. Men även kunskap och vishet. Äpplet har också länge förknippats med dyrkan av Gudinnan.  Äpplet används vid Mabon, då vi ska förbereda oss på att kylan och vintern som snart kommer, så påminner äpplet oss om att ta tillvara på magin i jorden innan vintern anländer. Många wiccaner använder därför äpplen under Mabon till maträtter, pajer, drycker. Men även till magi.

Den viktiga måltiden
Då Mabon är en tid där vi ska hylla framgångsrika skördar som Gudinnan och Moder jord har gett så är måltiden en viktig del. Det är nu vi ska njuta med familj och vänner med all den mat vi fått, visa tacksamhet  och tänka på de som inte har det lika bra. Detta är också ett bra tillfälle då man kan be en bön inför måltiden, exempelvis;

"Vi har så mycket framför oss- och för detta är vi tacksamma.
Vi har så många välsignelser - och för detta är vi tacksamma.
Det finns andra inte så lyckligt lottade -och för detta är vi ödmjuka.
Vi ska be en bön i deras namn
att de som behöver en dag
är så välsignade som vi är i dag"

Aktiviteter att göra under Mabon
Ibland kan det vara svårt att veta vad man ska göra under dagen. Därför kommer här lite tips om aktiviteter som är passande för högtiden och årstiden. Självklart kan man även göra dessa när som helst under hösten.

  • Ordna korgar av färsk frukt för vänner eller familj.

  • Fyll en korg med kottar, färgstarka torkade blad, vete, ekollon, och grankvistar som redan har fallit och lämna den vid din dörr. Om du vill kan du se det som en gåva till gudomarna.

  • Åkalla elementen och hedra dem för deras hjälp med:

Jord: hem och ekonomi
Luft: skola och kunskap
Eld: Karriär och prestationer
Vatten: känslomässig balans och fruktbarhet

Har du barn kan det vara roligt att göra några aktiviteter med dem. Är du händig kan ni alltid bygga en fågelholk. Andra saker man kan göra är att gör en skogsutflykt, samla höstblommor och kottar eller läsa berättelser om hösten.

Magi och ritualer
Det finns många sätt vad man väljer att göra för ritual och magiskt arbete under Mabon. Det typiska är att man fokuserar på skörden och balansen mellan ljus och mörker. Många väljer att ta tillvara på äpplen att göra magi och spådomar med dom. En skördritual för att hedra gudomarna är också vanligt. Man kan även göra ljushållare genom utskärning av toppen på äpplen. Vad du väljer att göra är upp till dig!

Att hitta balansen
Eftersom Mabon står mycket för balans så är detta är utmärkt tillfälle att fundera ut vad man behöver mer balans i. Att ge och ta är två bra ord att sitta och begrunda över. Varje gång man tar från något eller någon så är det också lika viktigt att se till att ge något. Du skulle t.ex inte äta upp all mat ur kylskåpet utan att fylla på det igen i rätt takt. Man väntar ju sällan tills det verkligen är helt tomt utan fyller på i ett bra flöde så kyskåpet aldrig behöver stå tomt. Samma tanke är bra att ha även under andra områden i livet. Du ska heller aldrig behöva ge utan att få någonting tillbaka av någon. Att se sitt ansvar för sina handlingar är något är något väldigt viktigt att reflektera över. För hur du än gör så kommer det en konsekvens av det.
Detta är därför en väldig bra tid för all typ av magi som har med bokslut att göra. Man kanske t.ex vill bryta ett mönster som man irriterat sig på. Att säga som det är till någon, försoning och uppriktighet.

Mabon är en tid att njuta av frukten av ett hårt års arbete, att fylla på förråden inför den långa vintern. Oavsett hur du firar Mabon, eller hur det kom till, eller vad det än heter, är det viktigt att veta att Mabon är en tid för tacksamhet!

Om ni har frågor, får ni gärna kontakta oss via butiken@amuletten.se
eller ringa till oss: tel: 0620-127 77
[ Telefontid: 10-15 mån/tis, tors/fre ]


Besök oss på vår webbplats eller följ oss i våra sociala kanaler.

facebookinstagram

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.