Smartfront nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


Eskilstuna 200804

Sverige är i en ny situation med covid -19 och mycket tråkigt som hänt i samband kring pandemin. Känslan är att vi kommer få ett "mjukare" och ödmjukare samhälle där vi värderar det enkla lite mer än tidigare. Att få gå ut i skogen och njuta av naturen är härligt liksom att satsa mer på boendemiljön. Vår mission i att - skapa energismarta fastigheter- ligger helrätt i tiden.
Under vintern / våren kommer vi uppföra ett enfamiljshus med absolut bästa prestanda som ett pilothus. Detta för att tillämpa nya lösningar och se de fysiska effekterna. Följ gärna den resan. 

Adresslistan vi använder är kopplad till er roll som officiell person i en BRF eller yrkesperson. Den kan vara lite felaktig eller risken kan finnas att någon får dubbelt mail. Se gärna möjligheten och ta de av vår info men berätta gärna om ni uppfattar vår information som påträngande så tar vi bort er adress. Mail till info@smartfront.se.

Trevlig dag önskas!

Vänligen
Stefan Forsberg VD


Världens bästa Björn!

Björn Pettersson arbetar med bland annat kalkyl och ansvarar för projektering av ventilation samt energisparåtgärder hos oss.


Han berättar - Efter 10 år som egen byggföretagare ville jag utvecklas inom energi och valde att studera energifrågor/ventilation i Stockholm parallelt med att byggföretaget gick lite på sparlåga. Att arbeta på SmartFront ger mig stor stimulans då vi hjälper kunder med den bästa lösningen för just deras hus. Jag brukar berätta att vi inte säljer fönster eller fasad eller ventilation utan hjälper dig med det som är absolut bäst för din fastrighet. Så många glad möten med människor gör att llvet är grymt!

Du når mig på bjorn@smartfront.se om du vill att vi hjälper dig renovera ditt hus.

Foto: Björn justerar in fläktaggregatet på ett av de 5 husen vi renoverat åt Riksbyggen Brf Köpinghus 2.


Åtgärder som minskar problem

Radon är en radioaktiv gas som bildas naturligt när ämnet 238U (uran) sönderfaller. Radongasen sönderfaller i sin tur till radondöttrar. Radondöttrar är radioaktiva metallatomer som fastnar i våra luftvägar vid inandning. När detta sönderfall sker avges strålning från radondöttrarna som kan skada cellerna i våra luftvägar och lungor. I värsta fall kan de orsaka cancer. Enligt World Health Organization, WHO, är 3% – 14% av alla lungcancerfall orsakade av radon beroende på var man bor och de rekommenderar ett gränsvärde för radonhalten på 100 Bq/m3.

Radongasen som kommer från byggnadsmaterial som blåbetong ventileras ut med kontrollerad ventilation.
FTX är att föredra då du också minskar din energiförbrukning. Med mekansik frånluft och spaltventiler kan du få bort radongasen men oftast med hög energiförbrukning då luften kommer in genom fönster och uteluftsventiler.

I självdragshus står luften stilla och påverkas väldigt lite av "nya hål i väggen"!

SSM, Strålsäkerhetsmyndigheten i Sverige, räknar med att ca 500 lungcancerfall per år orsakas av radon i bostäder. Bor eller arbetar man i en fastighet med hög radonhalt, det vill säga en radonhalt som överstiger referensvärdet på 200 Bq/m3, löper man större risk för att drabbas. Riksdagen har antagit två mål för radon. Radonhalten i skolor och förskolor ska vara lägre än 200 Bq/m3 senast år 2010, och radonhalten i bostäder ska vara lägre än 200 Bq/m3 senast år 2020.


Här finns mer information att ta in från Boverket som är nyttigt.

Har du någon fastighet vi kan titta på när vi är på plats så maila info@smartfront.se så tar vi en dialog.
 


Lösningar vid radonproblem

 Här nedan visar vi ett exempel på hur bra det blev i Göteborg efter installation av SmartFrontmetoden.


Brf Fogdetorp är smarta och nöjda!

Föreningen har stora behov av att spara energi men också uppdatera sina hus med 378 lägenheter. Vi har genomfört detta i 5 hus och 4 kvarstår de närmaste året. Studiebesök bokas på info@smartfront.se. Under året har vi haft besök från bland annat USA, Canada, Vitryssland och Uppsala.

Välkommen att boka ditt besök på stefan@smartfront.se.Gör du som du alltid gjort?

Läser du detta och tänker .. x!!!pzz skräpmail eller...
vågar du utmana dig själv och tänka annorlunda och kanske lite, lite mer kreativt. Våra bästa kunder är de som ser möjligheten att nu investera i framtiden. Möten genomför vi kravlöst, klokt och med glada diskussioner. 

Tar du steget och mailar oss på info@smartfront.se så lovar vi en bra dialog med dig om din blivande fastighetsrenovering. 


Balkongrenovering

Ofta genomför vi åtgärder på balkonger när fastighetsrenovering genomförs. Det kan vara enklare lagning eller förstoring/inglasning. 
Balkongerna på bilden nedan är förstorade samt inglasade. Totalt 9 m2 inglasad balkong ger de boende en bra miljö att vistas i.


Kloka gubbar- kolla filmen!


Helheten ger effekten...

SmartFront- Skapar energismarta fastigheter

Vi har under året ändrat vår affärsmodell då vi ser att marknaden söker entreprenörer / metoder som tar ansvar för hela huset vid renoveringar. Helhetn är det det som ger den stora effekten på energibesparing och miljöpåverkan.
Hör av dig om du behöver energirenovera din fastighet på info@smartfront.se


Tack för att du väljer att ta del av vår information. Synpunkter, offertförfrågningar, vill ni boka besök av oss? Maila oss mycket gärna på info@smartfront.se.

Vi ses därute // SmartFrontgänget


Huvudkontor:
Smartfront AB
Mått Johanssons  Väg 38
Box 544, 631 07 Eskilstuna
Telefon: 016-171130

Stockholmskontor
Västbergavägen 25 BV
126 30 Hägersten

Telefon: 070-241 70 15

   Mail:info(at)smartfront.se

    Hemsidor: www.smartfront.se
www.front.se
   
 

facebooklinkedin

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.