Webbinarium med Camilla von Below 21 oktober
 
 

Webbinarium för medlemmar med
Camilla von Below 

 
Fotograf: Carola Björk
 

Onsdagen 21 oktober kl 19:00 - 20:30 kommer vi genomföra vårt andra webbinarium. Även denna gång är det ett samarbete med bokförlaget Natur & Kultur om utifrån en nyutgiven bok som handlar om anknytning i psykoterapi. 

I den enkät som genomfördes efter vårt första webbinarium så framgick det att medlemmarna överlag var mycket positiva till att fortsätta med webbinarier. Det blev också tydligt att det fanns ett önskemål om ett tydligare psykodynamiskt fokus på den psykoterapeutisk praktik. Vi är därför extra glada över att Camilla von Below kommer att prata om klinisk praktik utifrån anknytningsteori. Precis som förra gången kommer det vara möjligt att ställa frågor till Camilla under webbinariet.

Camilla von Below är fil.dr, leg. psykolog och leg. psykoterapeut, lektor vid Stockholms universitet och kliniskt verksam vid S:t Lukas i Uppsala. Hennes avhandling When psychotherapy does not help… and when it does: Lessons from young adults’ experiences of psychoanalytic psychotherapy fick mycket uppmärksamhet och kan laddas ner här >>.

 
 

Fotograf: Carola Björk

 
 

Om "Anknytning i Psykoterapi".

 
 

Ur bokens förord:

”Som psykolog och psykoterapeut har jag nytta av anknytningsteorin på flera sätt. För det första genom att jag lyssnar på hur en patient berättar och vad det säger om hennes eller hans förhållningssätt till sitt inre och sin förståelse av sina problem. För det andra bidrar teorin med en förståelse av hur svårigheter kan ha uppstått och vad som hindrar patienten från att komma vidare. För det tredje – och i mitt tycka det mest inspirerande – ger anknytningsteori en förståelse för det relationella samspelet och samskapandet i terapi. Terapeuten får hjälp att förstå alliansbrott, brister och rena haverier i den terapeutiska relationen och att utmana sig själv i att göra på nya sätt.”

Camilla beskriver i boken anknytningsteori i relation till mentalisering och affektteori, liksom hur man kan se på anknytningsmönsters stabilitet och förändring under livet. Hon visar även hur anknytningsteori kan vara till hjälp för att skapa en terapeutisk relation, liksom hur hinder och svårigheter i det terapeutiska samspelet kan förstås. Betydelsen av terapeutens anknytningsmönster får ett särskilt fokus, med uppmuntran till självreflektion och utveckling.

Specialpris för medlemmar! Natur & Kultur erbjuder alla Psykoterapicentrums medlemmar möjligheten att köpa boken till specialpris. Jämförelsepriset i nätbokhandeln är 359 kr, men du som medlem kan nu köpa boken direkt från förlaget för 259 kr (+ frakt). Notera att frakten för privatpersoner är 25 kr och 99 kr för företag oavsett antal köpta böcker. Du kommer till Natur & Kulturs hemsida genom att klicka på knappen nedan. Klicka sedan på visa pris bredvid boken. I kassan anger du koden anknytning2020 för att få tillgång till rabatten. Erbjudandet gäller t.o.m. 31 oktober.