Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nyhetsbrev Maj 2020

Ställa in och ställa om – se möjligheterna!

RG jobbar nu med att hitta alternativ till våra inställda aktiviteter och hur dessa alternativ skulle kunna användas inom vår verksamhet framåt. Vi återkommer så snart vi har mer information! Vi har också påbörjat ett arbete med att ta fram filmat material som vi hoppas ska inspirera, informera och utbilda. Tanken är att filmerna kan delas på hemsidan, sociala medier och användas under utbildningar och på olika digitala plattformar. Startskottet gick i början på april då en liten men entusiastisk grupp samlades på Bosön och skapade filmer med mobilkamera. Är du nyfiken på den första filmen vi gjorde? 


Häng med oss och paddla i sommar!

På slätvatten eller i fors, i havskajak eller tävlingskajak, nära staden eller ute i naturen. Med kajaken öppnas nya möjligheter. Vi finns på fem orter i Sverige. Inga förkunskaper behövs för att vara med och paddla. Välkommen!

Du hittar hela kajakprogrammet anpassat till Folkhälsomyndighetens rekommendationer här»

(OBS! På grund av coronaviruspandemin kan vi behöva ändra i programmet. Om så sker så uppdaterar vi hemsidan med dessa ändringar.)


RG medlem i Funktionsrätt Sverige

RG är nu stolta medlemmar i Funktionsrätt Sverige! Funktionsrätt Sverige handlar om rätten att fungera i samhället på lika villkor och att alla fullt ut ska kunna ta del av sina mänskliga rättigheter. Föreningen är en paraplyorganisation med cirka 41 medlemmar i form av olika förbund, vilka totalt har cirka 400 000 medlemmar. RG ser fram emot att i och med medlemskapet hitta ännu fler sätt att bidra till vår målgrupps intressen och rättigheter.


Bra information vid pandemi

Rehabmedicin i Linköping har tillsammans med Spinalis tagit fram ett dokument som kan vara (extra) relevant för personer med ryggmärgsskada nu i samband med coronapandemin. Dokumentet kan du ha med dig om du läggs in på en klinik som inte känner till din ryggmärgsskada.

Men det tar inte slut där – våra vänner på Rehabmedicin sammanställer också information som är relevant för både patienter och vårdgivare i samband med pandemin. Informationen uppdateras kontinuerligt och du hittar den här»


RGI:s verksamhet under Covid-19

På grund av covid-19 har flera projektaktiviteter i RG Integration under våren blivit inställda. I stället planerar och förbereder vi höstens aktiviteter och jobbar för att lansera projektets hemsida.

Den 5 juni genomför vi ett paddlingstillfälle tillsammans med migranter med ryggmärgsskada som bor i Stockholm. Mer information om detta finns på vår Facebook sida.

Under hösten planerar vi bland annat Rullstolsakademien Integration i Malmö, workshops i Stockholm, utbildning för Migrationsverket, en kurs i Aktiv Rehabilitering i Malmö och lokala aktiviteter i Stockholm tillsammans med Parasportförbundet. Vi kommer att genomföra en digital utbildning för kvinnliga migranter som lever med ryggmärgsskada eller med liknande förutsättningar och vi planerar även andra digitala utbildningar inom RG Integration.

Vill du delta i eller bidra till projektet? Hör av dig! Projektledare Elin Goude Öhgren: elin.goude-ohgren@rgaktivrehab.se


Träna hemma!

På RG:s hemsida hittar du övningar och träningsprogram för hemmaträning. Perfekt om du har långt till gym, vill träna ett extra pass hemma eller om du, som i dessa tider, ska se till att träna med avstånd till andra träningskamrater. Övningarna hittar du här»


Sammanfattning av årsmöte 2020

På grund av Covid-19 så hölls RG:s årsmöte 2020 via videolänk. Alla medlemmar är välkomna att även i framtiden delta på årsmöten via länk. I tillägg till de ordinarie punkterna berättade Maila Lauronen om det första året med Arvsfondsprojektet RG Integration (RGI). Året har varit lyckat och en fullständig rapport kommer presenteras i slutet av april 2020. Tobias Lauritsen informerade om RG:s samarbete med vården inför Nationell Högspecialiserad Vård (NHV) för personer med ryggmärgsskada. Beslut om vilka enheter som får uppdraget att bedriva NHV dröjer till efter sommaren på grund av Covid-19. Motion om önskan att utöka RG:s verksamhet för personer med inkomplett ryggmärgsskada kom till årsmötet. Årsmötet välkomnar initiativet och RG:s kansli hjälper initiativtagarna med planering och genomförande, förutsatt att motionärerna och/eller andra ordnar med finansiering. Protokoll från årsmötet kan du läsa här»


Inställd sommarkurs och familjeläger 2020

På grund av covid-19 och Folkhälsomyndighetens rekommendationer ställer vi in sommarkursen och familjelägret 2020. Vi är oerhört ledsna över att inte få möjlighet att göra det vi älskar allra mest – inspirera fler till ett aktivt liv och skapa minnen för livet tillsammans med alla deltagare, ledare och samarbetspartners genom våra kurser och läger. Mer information finns här»


Ditt medlemskap gör skillnad

Bli medlem och ta ställning för allas rätt till Aktiv Rehabilitering och ett självständigt liv efter vars och ens personliga förutsättningar.


Annonsera

Vill ni bli vår nya samarbetspartner, annonsera i nyhetsbrevet, i Kick eller på vår hemsida?

Kontakta Karin Wallin på e-post: annons@rgaktivrehab.se eller  telefon: 0763-29 20 58.


 RG Aktiv Rehabiliterings samarbetspartner 2020


Samarbetspartner på kurser och läger


facebookinstagramyoutubehomepage

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem i RG Aktiv Rehabilitering eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.