Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


Nu startar vi fredagsstafetten!

Fredagsstafetten är stafetten där ni företagare bestämmer vart jag ska åka.

Först ut är Peter Eklund på Karlsborgs Plåtproduktion AB.

 

  • Ägare - Peter Eklund
  • Grundat - 1992
  • Anställda - 25
  • Produkt/Tjänst - Allt inom plåt och rör

Hur kommer det sig att företaget startade? 

Karlsborgs Plåtproduktion AB grundandes i garaget hemma hos Peter Eklund 1992. Innan hade Peter verkat under en lång tid på flygflottiljen i Karlsborg. Med en verkstadsteknisk gymnasieutbildning och diverse flygtekniska utbildningar från Försvarsmakten så lämpande sig hans kunskaper väl för det framtida yrkesvalet.

Fokus på företaget har sedan starten varit på konstruktion av kundspecifika produkter genom förädling av plåt och rör.

Karlsborgs Plåtproduktion, KPP, är man mångsidiga och tillverkar bland annat arkivsystem, innertak, inredning till hotell och restauranger men även möbler till offentliga miljöer. 

Hur ser framtiden för företaget ut?

Enligt Peter så ser framtiden ljus ut. För tillfället är det full fart på golvet för alla de 25 anställda och man har trots pågående pandemi inte permitterat någon. 

Starten på 2020 har varit fantastisk och man ligger bra till mot budget. Det finns givetvis en viss oro kopplad till coronapandemin men på det stora så känns det bra. 

  

Peter med ett innertak som ska monteras i ett IKEA-varuhus.

Vad är det bästa med att vara företagare i Karlsborgs kommun?

-Eftersom vi bor här i Karlsborg så är faktiskt något av det bästa med att vara företagare i Karlsborg den miljö som vi bor och lever i. 

Rent jobbmässigt så har vi ett bra och fungerande nätverk med kollegor i branschen. Vi känner varandra och kan hjälpas åt om det skulle behövas.

Vem skickar du stafettpinnen vidare till och finns det något särskilt du skulle vilja fråga?

- Jag skickar stafettpinnen vidare till Anders Kjellberg på AJ-Transporter och jag skulle vilja veta vad som går bäst. Möbel-, paket- eller tidningstransporter?


Johan Almgren
Näringslivsutvecklare
Karlsborgs Kommun

Storgatan 65
546 32 Karlsborg
Tfn 070-199 22 40
johan.almgren@karlsborg.se

www.karlsborg.se

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.