Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Det drar ihop sig ...

... till höstmöte för våra medlemmar den 21-22 november, du har väl anmält dig?

Vi har ett ytterst aktuellt program som bland annat innehåller föredrag av Arbetsförmedlingens styrelse. Generaldirektör Mikael Sjöberg eller överdirektör Maria Mindhammar kommer att medverka under torsdagen. Ann Eriksson från SBO kommer också under torsdagen och informerar om verksamheten och vilka möljigheter det finns för de små kommunerna att ta del av SBO´s tjänster.

Vi inväntar svar från landsbygdsminister Jennie Nilsson och hoppas att hon tackar ja till vår inbjudan. Dessutom kommer representanter från Munkfors och Ovanåkers kommuner och informerar om sin verksamhet, så nog är det ett intressant och späckat program.


Läs programmet och anmäl dig här,
 för garanterat boende behöver vi din anmälan senast den 20 oktober.
 Välkommen!


Michaela Stenman och Maria Sörman

Ny modell för bredbandsstödet

Den 13 september var ordföranden och verksamhetsledaren inbjudna till ett möte med Michaela Stenman (SKL) och Maria Sörman (PTS) angående förslaget om utformningen av en ny modell för bredbandsstödet. 

Det var en intressant förmiddag då vi diskuterade vad som är viktigt ur de små kommunernas perspektiv när det gäller den nya modellen. Vi poängterade att ansökningsförfarandet behöver förenklas, att staten måste ta ett större ansvar och att de regionala bredbandskoordinatorerna bör användas för att hjälpa kommunerna att få till den slutgiltiga utbyggnaden. När det gäller finansiering föreslår SmåKom att man bör kunna avsätta en del av de medel som finns i infrastrukturpotten för att färdigställa utbyggnaden av bredband i samtliga kommuner i Sverige.


Mindre kommuner i Västra Götaland

Den 18 september samlades ett antal av Västra Götalands mindre kommuner för en gemensam förmiddag i Nossebro i Essunga kommun. Det var tredje gången kommunerna träffades och initiativet kommer från landshövdingen Anders Danielsson och Länsstyrelsen.

Dagen startade med en kort uppföljning, presenterad av Länsstyrelsen, från föregående träff där fokus låg på infrastrukturfrågor. Den här träffen hade kapitalförsörjning som tema och de föredragare som deltog var Peter Lindroth, ordförande SmåKom, Sara Wallin, VD Almi företagspartner och Helena Starfelt, näringslivschef Västra Götalandsregionen. Förmiddagen avslutades med en bra diskussion om hur kapitalförsörjningen ser ut i våra små kommuner, framförallt lyftes nedskrivningskravet på bostäder och hur man ska hantera detta.


På gång i SmåKom

Naturvårdsverket

Den 16 oktober träffar
vi Naturvårdsverkets samhällsavdelning.

Styrelsemöte

Den 24-25 oktober samlas vi för styrelsemöte i Stockholm.

Kommunbesök

I slutet på oktober
gör vi kommunbesök
i Dalsland.


Rättelse

I förra nyhetsbrevet lyckades jag döpa om Vingåkers KSO till Anneli Hedin, jag ber om ursäkt för detta och vill nu meddela att kvinnan på bilden fortfarande heter Anneli Bengtsson och inget annat. Jag hoppas du förlåter mig Anneli!
// Charlotta Haskovec


Kontakt

Charlotta Haskovec, verksamhetsledare
E-post; info@5knop.se
Telefon; 0706 725 649

www.smakokm.se

facebook

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.