Newsletter with the latest news. Problem viewing? View it in your browser.

Snart advent och julen närmar sig

Det händer mycket på Bryggeriet. Vi planerar för julmässor och andra evenemang samt att produktionen går för högtryck.

I mitten av november var vi på BrauBeviale i Nürnberg, Tyskland. En stor mässa som lockar massvis med folk inom bryggeribranschen. Det blev en härlig omvärldsbevakning samt en uppdatering av det senaste inom öltillverkning.

Vi deltog vid Göteborgs Porterfestival den 16 november. Det var drygt tusen personer som besökte festivalen och alla var där för att smaka på mörk öl.
Vi presenterade vår Kaffestout, What if samt Bryggare Peters Julöl. Samtliga blev väldigt omtyckta och det kändes oerhört positivt.

Snart dags att tända adventsljusen och mörkret lyses upp av tusentals ljus. Kryp upp i soffan och njut tillsammans med dina nära och kära och en god öl.


Passa på att köpa Bryggare Peters Julöl

Det är dags att köpa öl till advent-, glögg- och julfester. Bryggare Peters Julöl är ett måste. Gör dina inköp direkt innan den tar slut.
- Det är ingen hemlighet för någon att min favoritgenre är julöl, säger bryggare Peter Nilsson. Jag älskar julöl och årets julöl är riktigt god. Jag är väldigt nöjd. Personligen anser jag att julölen kan sparas 2-3 år, den blir bara bättre.

Bryggare Peters Julöl är en kraftfull julporter som lanserades första gången 2015. Passar utmärkt till julbordets dignade och smakfulla härligheter. Kryddad med juliga toner på ett förtjäntfullt sätt. Julportern kan även intas vid brasan till en julkryddig efterrätt.

Öl och starkare dryck till kommande helger

Planera redan nu vilka öl som du ska servera till kommande helger.
Starkare drycker såsom akvavit, gin och punsch kan du välja från vårt dotterbolag Lilla Spritfabriken.

Finns på Systembolaget och i beställningssortimentet.


Mustigt värre - Helsingborgs Must

Bryggeriets Must är oerhört uppskattad av många och förra året var efterfrågan väldigt stor.
I år har vi fräschat upp etiketten och även ändrat namnet. Allt i syfte att marknadsföra oss på ett enhetligt sätt.

Helsingborgs Must har en smak av enbär och är inte lika söt som must vanligtvis brukar vara.
Middag med familjen och gänget är ett ypperligt tillfälle att servera denna goding.
Mustigt värre.

Helsingborgs Must kommer att finnas i din dagligvaruhandel inom kort. Finns den inte i just din butik så fråga efter den så tar de hem.


RediMat - Husmanskost i hjärtat av Helsingborg

Frida Grandström & Maja Larsson är två unga och energifyllda tjejer som träffades på restaurangskolan i Åre. Sprungna ur en lång och gedigen erfarenhet från branschen driver de sedan 2015 restaurangen RediMat mitt i Helsingborg.
"Mat, dryck och service är vår stora passion i livet. Därför är det helt naturligt att lägga ner själen i det vi gör, vilket vi hoppas märks när man kommer genom dörrarna och sätter sig till bords hos oss".

"Vi använder oss av bra råvaror, gärna lokala och lagar maten från grunden. I Helsingborgs Bryggeri har vi hittat en likasinnad leverantör så på vår dryckesmeny hittar ni ett smakfullt urval av öl, akvavit (Lilla Spritfabriken) mm som följer vår stil och stämmer väl överens med de smakupplevelser som vi vill erbjuda".

Varmt välkomna hem till RediMat!
Telefon/bokning: 042-13 02 00.
Läs mer om RediMat


Kom och besök oss på ...

Jul i hallen i Helsingör

Jul i hallen är en återkommande "mini-julmarknad" som hålls i ForSea-terminalen i Helsingör. När du kliver av båten möts du av en skön stämning och julens alla dofter. Bryggeriet bjuder på smakprov av ett par utvalda ölsorter samt pratar och berättar om bryggeriet och ölen. Lilla Spritfabriken (vårt dotterbolag) bjuder på akvavit och gin.

Du hittar oss här varje fredag, lördag och söndag från 29 november till 15 december.
Ta en tura. Det är ett ypperligt tillfälle att provsmaka tex Bryggare Peters Julöl inför dina kommande inköp på Systembolaget.
Vi ses i Helsingör!

Den Goda Julen på Blå Hallen

Helsingborgs Bryggeri tillsammans med Lilla Spritfabriken kommer att ha en julmonter under Den Goda Julen i Höganäs, där vi kommer servera den ena utsökta drycken efter den andra. Som om det inte vore nog, kommer det även finns 80 andra härliga utställare, som erbjuder allt det som julen kräver och lite till!
Den Goda Julen har öppet:
Fredag 29 november kl 14-19.
Lördag 30 november kl 10-18.
Söndag 1 december kl 10-17.
Inträde vuxen 120 kr, barn och upp till 18 år fritt inträde.
Tredagarsbiljett 160 kr.
Kom förbi och skåla med oss!


Dags att tänka på julklappar

Att ge bort upplevelser i julklapp är oftast uppskattat.
Nu kan du ge bort en smakfull upplevelse!
Ge ett presentkort till en visning i julklapp och låt någon uppleva bryggeriet.

Läs mer och köp ditt presentkort


Årets sista Ölklubbsträff

Den 20 november arrangerades den fjärde och årets sista Ölklubbsträff.
Det var 30 personer som lyssnade på när vår bryggare Peter Nilsson berättade allt han vet om malt (och lite till).
Det var, som alltid, en trevlig och underhållande presentation.
Peter har så mycket kunskap om allt som rör bryggning så även om han har ett manus finns det ingen anledning att hålla sig till det.
Vid ölklubbsträffen var det provsmakning av Wurstburger, Witbier, Evil Red, Bryggare Peters Julöl (ett år gammal) samt Kaffestout.
Dessutom fick deltagarna provsmaka två öl som ännu inte är lanserade: Barley Wine och Porter.


Lilla Spritfabriken skräddarsyr nya produkter

Vilken novembermånad! Våra satsningar på kunskap och produktion har börjat ge resultat.

Vi har under månaden haft flera besök från resturanger, som har visat intresse för möjligheten att kunna skräddarsy sina egna spritprodukter. Vi har bland annat fått möjlighet att destillera fram en fantastisk ”grappa” åt Lottenlunds vingård på deras första skörd. Tillsammans med Redimat i Helsingborg har vi dessutom tagit fram en akvavit, med inslag av lingon och tallskott. Den kan avnjutas vid deras julbord under december månad.

I dagsläget har vi fullt sjå att förbereda vår monter under Den Goda Julen på Blå Hallen i Höganäs.

Följ vår resa på Instagram eller Facebook

Drinktips!

Gin is a Must

En julklassiker hos oss på Lilla Spritfabriken. Vår gin med alla sina julkryddor gifter sig perfekt med julmusten från Helsingborgs Bryggeri som av en ”slump” har kryddats med extra mycket enbärssmak.

- 4 cl Lilla Spritfabrikens London Dry Gin
- 1 pressad Citronklyfta
- Must från Helsingborgs Bryggeri


I Oxhallen är det en hel del inbokat. Det är såväl privata som företagsfester. Det är julfester, bröllop och födelsedagar.

Oxhallens lokaler är historiska. Det finns plats för 150 sittande gäster och vi har fullständiga rättigheter att servera öl och andra alkoholhaltiga drycker. Vi har bord, bänkar, 30-talsstolar, porslin och bestick samt glas som alla ingår i lokalhyran.
Dessutom har vi ett välutrustat kök och en servering utomhus som är er att utnyttja när ni hyr av oss.
Vill du veta mer, klicka här


Vill du besöka vårt Bryggeri?

Att boka en bryggerivisning och ölprovning hos oss på Helsingborgs Bryggeri är populärt. Gör det du också.

Vi är stolta över att visa vårt Bryggeri. Vi var ett av de första mikrobryggerierna som startade med bryggerivisning och ölprovning.

Varje lördag finns det allmänna visningar med ölprovning där du kan boka in precis så många som ni är. 

Under lättsamma former berättar vi om skånsk bryggarkultur och den spännande uppstarten av vårt bryggeri, därefter går vi en rundtur i brygghuset och tapphallen. Du får följa hela bryggprocessen från maltkross till hur vi fyller flaskorna. Det hela avslutas med en ölprovning antingen uppe på vår mysiga ölvind eller i angränsande Oxhallen.
Läs mer om våra bryggerivisningar och boka


Följ oss på sociala medier

Vi jobbar kontinuerligt med att utöka och förbättra vår marknadsföring. Ett kostnadseffektivt sätt, som även har en enorm spridning, är att använda sociala medier. Vi hoppas därför att du följer Helsingborgs Bryggeri på tex Facebook, Instagram, LinkedIn. Och inte bara Följer utan även Gillar och Delar det som publiceras.

Läs mer om våra öl på vår hemsida och följ oss på sociala medier:

facebookinstagramhomepagelinkedin

You are receiving this newsletter since your are a customer or you have signed up on our newsletter. If you would like to unsubscribe, click here.